Домакини 87/ С лятно настроение

• 54 542
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Аз съм давала примера с Брезник много пъти в такива разговори. И там имаше период, в който младите се изнесоха, кой към София, кой директно в чужбина. Само, че там пред очите ми, в продължение на много години беше точно обратното на всички твърдения. Да, затвориха болницата, но не защото няма пари, а защото не останаха пациенти. Т.е. първо беше изнасянето на хората, после затварянето на болницата. Е да, но голяма част от моите набори и по-големи, изобщо контактите ми там, един по един решиха да се върнат за постоянно там, ама нямало здравеопазване, болницата затворила. Имаше само 1 отделение, вътрешни болести и лични лекари, за всичко останало Перник и София. Лека полека се върнаха някои отделения, като вече болницата има защо да работи като такава, а не само кабинети. Намираха си работа и тези, които никога не са живяли другаде. Един отвори вулканизатор, друг в земеделието, трети в пожарната, четвърти в търговията, при желание има начин. Един приятел, даже е година по-малък от мен, от 22 годишен заработи в София, в държавна структора. Полицай беше и графика му беше 2 на 2, май беше в общинска полиция, за подразделението не съм сигурна. Още тогава купи камиони, после земя и започнаха са баща му да се занимават със земеделие. Сега е изцяло там, доста се разрасна и преспокойно се изхранва с това и почива голяма част от годината. Други се усетиха, че да, в София взимат повече пари, но като включиш сметки и наем, на края на месеца имат по-малко.  А ако работиш същото там и да взимаш по-малко пари, като спестиш наем на края на месеца имаш повече. И цените се различават, освен заплатите, в провинцията може да взимат по-малко, но и в магазина е по-евтино. )сега го виждам и в Своге м/у другото, цените са на долу в сравнение със София) Други все още пътуват и работят тук, а живеят там и пак разхода за транспорт е на половина и по-малко от разхода за наем. Сега, който и да заведа в Брезник, много го харесва от първото ходене. Има много хора постоянно живеещи за малък град, подредено е, чисто и приветливо. Облагородиха достъпа до железната вода, хора от цяла България идват, макар да има само 1 хотел в който могат да отседнат с преспиване и винаги е работил предимно ресторанта там. От въпросната вода никой не печели целенасочено, със свободен достъп е. Имаше чужди фирми, които буквално експлоатираха местните, работеха на 6 дневна седмица за под мин. заплата, но и този проблем решиха, въпреки безработицата не можеха да си намерят персонал. Затвориха завод за хладилници, защото бомбадировките в Сърбия изпотрошиха сградата, беше голям работодател и пак оцеляха. Само и единствено защото младите решиха, че там ще живеят. Намериха злато там и то доста, местните въпреки това не разрешиха да се даде концесията. Още си стои под земята.
Славе, да вземат да се вземат младите, че да се успокоиш. Всичко ще е наред, ще стане хубава сватба и после ще си живеят дълго и щастливо

# 541
Славе, много мило ми стана! Радвам се за теб, за сина, за снахата. Винаги да имате такива отношения!

# 542
  • София
Ех, Славе, какви хубави емоции, дай Боже всекиму!

# 543
  • гр.Варна
Отворих дискусия за и против София сякаш с коментара си.Не мрънкам нито аз нито студента.Не сме си мислили даже,не сме такива, просто е разочарован,това е.Варна не е по хубава ,нито по чиста,нито по уредена,но според него,че и според мен хората сме други.Мое мнения,моля не влизайте в спор сега кой е по по най.Имаме много приятели софиянци които са супер готини и земни,а имаме и варненци които са пуяци.Мястото на обитаване не те прави стойностен или не такъв човек.Та проблема е точно в манталитета на много от хората с които се е сблъсквал сина.Като завърши няма ама никакво намерение да остава в София,да има за другите,споко.

# 544
Ихуууу!
Появявам се за кратко Kissing Heart
Изтървах рожденни дни и хубави новини, ама прочетох, зарадвах се, изпратих искрените си пожелания Heart Eyes
Малко бяхме на почивка, нищо че в съседно село Joy
Бях на преглед - доктора е доволен, а аз повече и от него.
Утре посред нощите паля патериците за България Sunglasses Един приятел ще ни чака с кола, че не се знае с блокадата на магистралата как ще е. Ако не падне ще пътуваме доста по-дълго отколкото от тук до София Joy

За София мнение никакво нямам, ама изобщо не я познавам. Обаче за софиянките които познавам /а те са само от темата/ нямам думи да изразя възхищението си Kissing HeartHeart EyesHeart
Мога да кажа за варненци - ама същото, което казват софиянци JoyJoyJoy
Значи и варненци си харесват големия град, ама им пречат придошлите... Обаче, ако нямаше придошли, то и Варна, и София щяха да са си мънички GrinningGrinningGrinning А пък малките никой не ги харесва.....

# 545
Лейди, звучиш страхотно, новините са супер, били сте на почивка, предстои ви пътуване......ех, все такива да са постовете в темата ни!

# 546
  • София
Добро утро!
Лейди, точно такива свежи новини чаках от теб ! 😍
Блокадите паднаха снощи в твоя чест. 😁

Пламси, ама ние не спорим, а си дискутираме. Всеки с мнението си. Ето, моето и на Ма ко са напълно различни, ама си се обичаме😁.
Аз пък да кажа, че много не харесвам това, че за нашия квартал и за хората в него се говори с тотално пренебрежение, даже и обидно.
И въобще това деление на кореняци и провинциалисти, център и Люлин и прочие, не е моето.

Днес си чакам Мими. 😍

Чашките тая сутрин са от мен, някой да налее кафето:

# 547
  • при късмета
Добро утро!

Калинче, радвам се, че с появи, още повече се радвам, че се радвате с доктора. Това исках да чуя. Както каза Валето, блокадите вчера обявиха, че падат.
Аз не харесвам промените които води след себе си пренаселването, а не, че не харесвам самите преселили се. Както казах, повече от 20 години не съм се запознавала с някой от София, та конкретно хората не ми пречат. Обаче презастрояването (при положение, че голяма част от така и така съществуващия фонд щеше да поеме част от придошлите, а половината жилища стоят празни), тълпата и трафика не харесвам, а не самите хора.
А Варна и Сандански много ги харесвам. Имам приятелка във Варна и няколко пъти правих грешката да ходя в сезона, после - октомври и май. По същата причина. Разговора изобщо не е бил кой е по по най.
Местните вече не може да се определят. В големите градове вече са малцинство и вече окачествявайки хората някъде си, всъщност не определяш местните
Вале, това за квартала винаги съм го приемала за шега. Аз нали съм пришълка, отдавна, ама пришълка, все казвам, че има някаква радиация тук. На почти всички около нас децата приличат на бащите си, а знаеш, че за Шефа това се отнася в пъти повече, той е не копие, а клонинг на баща си. Как не взимат нищо от майка си децата в квартала да му се невиди. Ама вярно за Люлинчани се говори, все едно едва оцеляваме в някакви бойни действия. Значи трябва да се гордеем, имаме повече способности от останалите Joy Не се ядосвай

Трябва бързо да измисля нещо за обяд и вечеря. По-лошото е, че трябва да е нещо бързо и малко количество, че да не остава утре като тръгнем. Не ми се получава

# 548
Омлет , миш-маш,яйца по панагюрски. Една баница , а като остане си я вземате.
    Здрастееееее!

# 549
  • при късмета
Вчера обядва яйца, миш маш не яде и баница не яде по това време. Май на спагети се спрях за обяд, а довечера ще направя гюведжета набързо и така.
Мръднахме с една приятелка до метро и пак не ми дойде друго на ума. Каквото съм измислила, това

# 550
  • София
Съботно кафенце:

# 551
Вече съм на вино, но приемам почерпката!

# 552
Аз на коняк без чай,  следобед бях на упражнения. Сега две седмици почивка и следват следващите предизвикателства.. В понеделник ще се чудя с базовия учител, да видим кога ще започна стажа.

# 553
  • при късмета
Добро утро!
Днес кафе и торта, че ми пораства мъжа

Ние пуснахме в експлоатация банята на вилата. Душа още не е монтиран и кабината трябва да сложим, но тоалетната и мивката се ползват. Голям кеф е сутрин да ходиш по гащи до банята и да не се обличаш

# 554
Честит да е ТМ, Ма ко! Да бъде здрав, упорит, да те носи на ръце! Весел празник.
Един въпрос относно снимката във фб на банята ви! Защо избрахте да сложите корито с този размер, а не праг от тухли, с който щяхте да използвате цялата дължина на стената?

Общи условия

Активация на акаунт