Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява синдромът на гнездене?
Как се определя размерът на бебето в утробата?
Какви са препоръките за подготовка на гърдите за кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява синдромът на гнездене?
-
Как се определя размерът на бебето в утробата?
-
Какви са препоръките за подготовка на гърдите за кърмене?
За да подготвите гърдите си за кърмене, се препоръчва редовно масажиране, притискане и леко издърпване на зърната. Това помага за предотвратяване на рагади или възпалени зърна през първите седмици от кърменето. Освен това е важно да избягвате използването на антибактериални гелове за ръце, особено при новородени бебета, поради риска от алергични реакции.
-
Как се издава болничният за 45-те дни след раждането?
-
Колко пелени, одеяла и други спално бельо са необходими за бебето?

"Купешката" козметика е доста рискован избор... Аз самата съм много претенциозна на тази тема и повечето козметики съм установила, че са боклуци с обратен на положителния ефект. Джонсън, Нивеа, Чико ... стават за алергии, обриви и т.н. НЕ знам за Авент, обаче наистина единствено Мустела ми се ниждат добри продукти. ТА смятам да си накупя Мустели, но малки, за да се види ефекта. Но първите 1-2 месеца смятам да мажа зехтин (освен ако не ме разубедят).
Започва се!

, а аз си имам апетитец добър и направо си ми е трудно
. Освен това го помолих да ми направи гинекологичен преглед, че до сега не ми е правил такъв, като предполагахр че ще пусне микробиологична проба, а то пък се оказа р че имам гъбички пак...и трябва се лекувам с полижинакс, странно р че ми каза 6 днир а в листовката пише 12 вие как мислите? 

Като предположих, че при спане наляво се притиска сърцето, имах предвид, че всички коремни органи са избутани от бебчо нагоре и десният бял дроб, черният дроб и другите от дясно натежават, когато се наклониш наляво. А и съм чела, че сърдечно болните не е добре да спят наляво (по принцип - бременни, небременни, мъже, жени). 

за което се извинявам.