Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 578
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте!
За храната, водата и подобни - Здравата се наливам с течности. Събират ми се 3 л вода 1 л мляко, сокове, супи ... Течности трябва да се пият много по време на бременността и особено в последните 3 месеца. Целта е постоянно да се подменят околоплодните води, тъй като бебето отделя разни работи в тях като косъмчета, клетки от кожата, а освен това пишка вътре  Shocked И не само пие тази течност, но и я вдишва и гледа в нея.
Ауа, Страчи , и аз виждам зор с готвенето, но все още се понася. Най-изморителните манджи са със зеленчуци. То е едно миене, белене, рязане, суетене, вадене от хладилника, прибиране... Бъркане на манджи, пържене и т.н. Резултатът е здрави бодежи в гърба, стягане на корема и болки. После чак не ми се яде, а след насилственото ядене трябва да прибирам, да мия, да зареждам миялна...  Старая се да не готвя всеки ден. Освен това все повече наблягам на замразените зеленчуци на Бондюел - за минути стават едни вкуснотии...   chef
Гнездене - нищо не правя по въпроса.
Списъкът - готов е отпреди 3 седмици, но от 2 с нищо не съм напреднала. Някак не ми се занимава още. Между другото ако ви трябва моя списък, нямам нищо против да го дам. Само не знам как да го кача. Докарала съм го на 6 страници! Като само 1 от тях е с джунджурии без които спокойно може да се мине. Но включва и багажерии за родилното, за след родилното, за детската стая ... Затова е толкова дълъг.
Чаршафи - и на мен ми направи впечатление, че никъде не се намират в комплект всички калъфи, чаршафи, обиколници, завивки... Все по нещо липсва и ще трябва да се добавя с различен десен.
Спането - Страчи, скъпа, от твоя отбор съм - ни на ляво, ни надясно, ни погръб... Както и да легна бебето се размърдва здравата, но забелязвам, че като имам търпение и поизчакам, се намиства и си заспива. Явно трябва да се съобразяваме с бебешките предпочитания за поза за сън. А те всяка вечер са различни.  
Напукани устни - за това пък съм от отбора на Алина нана - постоянно са ми напукани, но не чак разранени. Мажа ги с какво ли не - дажа пробвах Ла рош, Клиник - е явно си давам парите в грешен отрасъл. Явно е от липса на витамини. Четох някъде, че било от недостиг на желязо и вит Б.
За къпането - още не мога да го измисля как да стане в моя случай. БАнята е най-подходящото място, но... нашата е натъпкана доста с огромна мивка, вана, тоалетна, лира... Освен това осветлението се включва заедно с вентиланора и не знам как ще го докараме този статичен въздух, освен ако не се къпем на свещи... Идеята на Пенелопа за къпането над мивката в началото всъщност е много добра.  newsm10
За мазането след баня - не знам защо тука четох , че Пенелопа не би мазала отново със зехтин, ЩЕ съм благодарна да каже. ЗАщото аз тъкмо се бях убедила да си мажа детето с преварен зехтин... Thinking "Купешката" козметика е доста рискован избор... Аз самата съм много претенциозна на тази тема и повечето козметики съм установила, че са боклуци с обратен на положителния ефект. Джонсън, Нивеа, Чико ... стават за алергии, обриви и т.н. НЕ знам за Авент, обаче наистина единствено Мустела ми се ниждат добри продукти. ТА смятам да си накупя Мустели, но малки, за да се види ефекта. Но първите 1-2 месеца смятам да мажа зехтин (освен ако не ме разубедят).
Еднократни гащи за болницата - Bobi ko, от къде точно си ги купи? Какъв модел са - плетки, дълбоки...? И друго - дали са произведени чисто, защото нали ще си ги обуваме с разни рани... Дали могат да се изперат преди употреба?
Бебешки дрехи - е не съм имала дете преди, но ми се виждат неподходящи 2 неща - комплектите ританки с блузки (защото така детето все ще е с гол кръст) и блузките с къс ръкав (новороденото няма добра терморегулация, а и април и май не са чак толкова топли).
Къде ще спи бебето - в спалнята при нас на собствено легло. Надявам се така да е първите 5-6 месеца, пък после да си го преместим в неговата стая. Едно ме притеснява много - спалнята е малка и като легнем да спим бързо става задушно. Освен това от май месец натам като започнат жегите, ще се изпечем или сварим там... Имаме климатик в спалнята, но никак не ми се вижда удачно да пуснем климатика да духа студено на бебето... Та в този ред на мисли побеснявам - не ни е малък апартаментът, но е супер нефункционален. Стаите са едни килийки, а да не говорим, че е мезонет и са едни стълби и едно течение... И колкото и да си казвам, че има хора без покрив над главата, не мага да не се дразня, че сме се загнездили точно в такова гнездо.

# 226
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз миналия път купих чаршафи и обиколник в един десен от един магазин близо до нас. Впрочем и на тези които ходят на училището на 9 месеца ще им е удобен, намира се съвсем близо до Плиска. В момента незнам дали ще имат голямо разнообразие защото очакват ревизия, но редовно им докарват стока.

Колкото до дилемите които предлага Ара 75 мога да включа още нещо
ваксинация с ваксини по ЗК - ваксини които се купуват
аз лично препоръчвам да си купите ваксините, особено ако вие сте алергични и детето е предразположено към алергии, но всеки си решава сам.
От ваксинациите които сме са с инжекция сме правили само с купени от нас, дори препоръчителните. Единствената ваксина за която никой не ни е питал е тази от родилния дом и сега се оказа, че при Габриела е дала сериозна реакция и трябва да я оправим. На рамото има червено петно, което според педиатъра трябваше да се е махнало до втората годинка, а то дори не е намаляло. Скоро я водих на преглед при хомеопат и тя каза, че трябва бързо да го оправим.

# 227
А сега мамите на първо дете могат да се настроят на вълна - взимане на избор от 2 противоположни мнения! Свиквайте със ситуацията!  Wink Започва се!
Не се къпе докато не падне пъпчето <-> къпе се веднага
дава се вода <-> не се дава
кърми се на поискване <-> кърми се под час
през нощта да не се храни <-> да се храни
ранно захранване на 40 дни <-> само на мляко до 6 месец

и т.н.
Списъка ми се увеличава ежедневно!!!! #Crazy
  Браво!Уцелила си десятката.С тези въпроси се сблъсквахме с раждането на всяко едно от бебетата.С първото беше трагедия,защото не пие поне 300 грама вода на ден,а то не иска и това си е.Второто беше на принципа пие когато иска и по колкото иска.Сега с третото да не пие вода докато е на кърма.Така се мени "бебешката мода" от 2002 до 2007 год. Mr. Green С къпането същото.С първото се къпахме,с второто водих война да го изкъпя и успях едва третия ден,като се убедиха,че с подмиване и мокри кърпи не става.С третото /така било в Европа/ ни посъветваха да се къпе един път на седмица,даже и по-рядко,но малката си извоюва сама правото на къпане всеки ден  Mr. Green като се кротне и заспива след къпане ,а когато не е къпана пищи та пушек се вдига.Майчета,бебчовците ви ще ви покажат какво да правите,то само с теория не става. Laughing А за храненето - също сами си извоюваха правото - като писнат през нощта не признават никакви правила и за това да може да се спи им даваха кой когато си поиска.Даже нощното кърмене и при двете беше последното от кърменията при отпадането им.За захранването - нова е модата да се захранват след 6 м ще видим какво ще се получи,защото Неда нещо не е много съгласна  Mr. Green и от време на време се бунтува и не иска да цока.След като пие вода или чай после пак започва.Днес например направо си стачкува и ми се струва,че скоро мама ще бъде принудена да пробва с пюре или сок ,въпреки,че не иска. Twisted Evil
                  Има си правила,но и всяко бебче много бързо си създава своите така,че не всичко става както ни се иска и както е по книжките.  bouquet

# 228
Аз за себе си съм намерила отговорите и те са-детето само показва, ръководя се от него.Ако едното не ми е искало вода-не съм давала, другото може да иска и т.н.....
За зехтина-никого не разубеждавам, добър си е сигурно, все пак съм мазала каката с него в началото.Просто сега искам да пробвам с Мустела, поне не мирише на гранясало...
За миенето под чешмата-как мислите ги мият в болницата?Във ванички ли-ами не-точно така-под чешмата става фокусът! Hug
Еднократните гащи не се перат, те за това са еднократни.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 19:05 от пенелопа

# 229
Здравейте коремчета,
Вчера бях на ЖК и док ми каза, че бебето е много голямо 2100...  Shockedсъщо с табличката тоя метод и ми каза да не ям по много и да не пия течности по много Sad, а аз си имам апетитец добър и направо си ми е трудно Crossing Arms. Освен това го помолих да ми направи гинекологичен преглед, че до сега не ми е правил такъв, като предполагахр че ще пусне микробиологична проба, а то пък се оказа р че имам гъбички пак...и трябва се лекувам с полижинакс, странно р че ми каза 6 днир а в листовката пише 12 вие как мислите? newsm78
Хайде приятна вечер , аз отивам да готвя wavey

# 230
Ако утре някои се записва за лекцията в четвъртък може ли и мен да запише, че аз съм голяма заспа и ще забравя. Името ми е Десислава Григорова

# 231
  • София
Прословутите  женски консултации още ли са отменени? Thinking

# 232
SISSI, И аз съ с диоптър , но още не съм ходила на очен. ДОкторката ми каза като вляза в 45 дни преди раждането тогава ще ми даде направление за очен и ще се реши как ще раждам. Наистина се гледат очните дъна, а ако диоптъра е много висок препоръчват секцио.Висок диоптър се счита 6 и нагоре доколкото знам....

# 233
  • София
Илит, преди време беше питала за спането наляво и притискането на сърцето...доколкото ми е известно сърцето се намира по-високо и матката и бебока не го достигат, за да го притиснат...А пък черният дроб и диафрагмата са по-ниско и затова е по-вероятно работата им да се затрудни от тежестта на бебето...Не съм лекар, но така ми обясниха

marini, разсмя ме със сълзи.  rotfImbo
Както съм го написала, излиза, че не знам къде се намира сърцето. hahaha Като предположих, че при спане наляво се притиска сърцето, имах предвид, че всички коремни органи са избутани от бебчо нагоре и десният бял дроб, черният дроб и другите от дясно натежават, когато се наклониш наляво. А и съм чела, че сърдечно болните не е добре да спят наляво (по принцип - бременни, небременни, мъже, жени).
В крайна сметка, стигнах до извода, че трябва да се спи, както ти е удобно!  yes

За признаците за предстоящо раждане в близките 24-48 часа. Спадането на килограми?  newsm78 Смея да твърдя, че свалям завидно бързо килограми, но все пак ми трябва около седмица. Ден-два нищо не е. Колко може да спаднеш за ден-два? Кило? Две? Като идеш до тоалетната - хоп - половин кило минус. И като изпиеш половин литър сок и хапнеш супа-две, ето ти кило отгоре.
А изглаждането на шийката, какво? Пипваш, за да провериш ли? Или лекар ти казва? Ако ще ти го казва лекар, за какво са и тия признаци?

за малко околоплодни води знам, че е bолезнено. теб боли ли те? болката идва от това, че когато бебето се движи и има малко вода търкането в матката е болезнено.

Веси, къде ги четеш тези неща, че нещо се притесних. От няколко дни направо болезнено ме бута бебка. Обърнала се е с гръб ли, що ли? Добре, че утре съм на ЖК, та да видим. Дано има ЖК, де. И дано се види добре на стария ехограф.

За зрението. Аз съм с -4Д. Но това не е толкова важно. Ще мерим налягане на дъната малко по-натам.

# 234
  • София
Илит ме разбива с това пипане, напипване и дъра бъра Joy
Как така напипва главата на бебката!? И "А изглаждането на шийката, какво? Пипваш, за да провериш ли? Или лекар ти казва? Ако ще ти го казва лекар, за какво са и тия признаци?" - абе аз не смея да се пипна!
А че килата варират е права.
А и аз съм с диоптър - 6! Но докторът ми каза, че трябва да мина на очен преглед, защото така както го виждал иначе не ми трябвало секцио...

# 235
Влизам само да кажа, че качих снимките от днешната лекция и рисуването на корема на Ая от мен Mr. Green
Момичета, моля мамите, които бяха днес и не съм ги изброила по никове, да си ги напишат като влезнат в албумчето, понеже не ви запомних  Blush за което се извинявам.

# 236
  • Пловдив
Сега се сетих да питам какво точно е действието на тези мазила за зърната ?!?!
А за спането на една или друга страна- аз(бебка) до скоро определено предпочитах да е наляво, но имах нужда и от радвижване през интервал от време. Сега май спя повече надясно, та даже и на гръб  newsm78

# 237
Илит на мен ми падна тапата на 08.12.2004 г. по обед, н не беше розова или кафеникава, а бяла като бяло течение и не и обърнах внимание. През нощта срещу 9.12. ми изтекоха водите и отидох в родилния дом. След като ме изписаха ми казаха, че една баба била споменала че вече ми бил ниско корема.
От училището в Св.София помня, че се отива веднага в болницата ако ти изтекат водите, имаш кървене или имаш контракции на 5-10 минути /за тези с второ дете или след това би трябвало да са на по-голям интервал/.

# 238
  • София
Да ви се оплача- току-що се изпокарах с майка ми. Разправях и, че днес съм разглеждала играчки за креватче, а тя ни в клин, ни в ръкав ми изтърсва- ама то не е ли рано. Тази жена ще ме довърши. Аз почти всичко купих вече, тя се сети да дава акъл. Попитах я дали според нея е по-подходящо да го свърша в 9 месец с огромния тумбак или след като родя- с бебето на ръце. Не стига, че сама обикалям цяла София и мъкна разни бебешки работи щото мъжат ми няма грам свободно време, ами и акъл намират начин да дадат. Не ми стигат реалните притеснения дали всичко ще мине наред с раждането и бебето ще е добре, ами и предразсъдъци ми липсват.  ooooh!
Уж интелигентна жена......  Rolling Eyes
Оплаках се  Wink Дано не съм натоварила някого.
Между другото и моите устни са много напукани през последните 3-4 месеца, а преди не съм имала подобни проблеми.  Thinking

# 239
Илит, преди време беше питала за спането наляво и притискането на сърцето...доколкото ми е известно сърцето се намира по-високо и матката и бебока не го достигат, за да го притиснат...А пък черният дроб и диафрагмата са по-ниско и затова е по-вероятно работата им да се затрудни от тежестта на бебето...Не съм лекар, но така ми обясниха

marini, разсмя ме със сълзи.  rotfImbo
Както съм го написала, излиза, че не знам къде се намира сърцето. hahaha Като предположих, че при спане наляво се притиска сърцето, имах предвид, че всички коремни органи са избутани от бебчо нагоре и десният бял дроб, черният дроб и другите от дясно натежават, когато се наклониш наляво. А и съм чела, че сърдечно болните не е добре да спят наляво (по принцип - бременни, небременни, мъже, жени).
В крайна сметка, стигнах до извода, че трябва да се спи, както ти е удобно!  yes

За признаците за предстоящо раждане в близките 24-48 часа. Спадането на килограми?  newsm78 Смея да твърдя, че свалям завидно бързо килограми, но все пак ми трябва около седмица. Ден-два нищо не е. Колко може да спаднеш за ден-два? Кило? Две? Като идеш до тоалетната - хоп - половин кило минус. И като изпиеш половин литър сок и хапнеш супа-две, ето ти кило отгоре.
А изглаждането на шийката, какво? Пипваш, за да провериш ли? Или лекар ти казва? Ако ще ти го казва лекар, за какво са и тия признаци?

за малко околоплодни води знам, че е bолезнено. теб боли ли те? болката идва от това, че когато бебето се движи и има малко вода търкането в матката е болезнено.

Веси, къде ги четеш тези неща, че нещо се притесних. От няколко дни направо болезнено ме бута бебка. Обърнала се е с гръб ли, що ли? Добре, че утре съм на ЖК, та да видим. Дано има ЖК, де. И дано се види добре на стария ехограф.

За зрението. Аз съм с -4Д. Но това не е толкова важно. Ще мерим налягане на дъната малко по-натам.

когато лежах в болницата имаше едно момиче, което трябваше да ражда след 2 седмици и я приеха с оплаквания, че бебето му се губели тоновете и има малко околоплодна вода. тоновете и бяха добре, а лекаря я попита как е решила, че и е малко водата и според нея беше, че не усеща бебето, а лекаря и каза, че ако е малко водата всяко помръдване на бебето ще е болезнено, защото ще и стърже по матката. теб сигурно те рита по органите и затова те боли, а не, че ти стърже болезнено. поне аз така разбрах от това което си написала. а тази мадама нищо и нямаше, а просто искаше да роди секцио и затова си измисляше сама диагнози Laughing всякакви жени се намират

Общи условия

Активация на акаунт