АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Бел, издавай, как ще спираш 😜 Така има по-голяма вероятност да обърна внимание на нещата, които по принцип сама сигурно бих пропуснала. Песента от ЛПВТ, която каза, че е звучала за кратко така се напъвах да я чуя и ето, гледам всичко без да превъртам, но и нея и тази от Извънземното съм ги проспала явно...

Роца, +1 за Каката и даскала. Той не, но тя е интересна героиня, знае какво иска и е поела нещата в свои ръце. Срещу стереотипите е - тя го целува първа, кани го на среща като сам не се сеща, за обувки прочетох нещо - Тя му е купила (или му ги е обула).

Проф, приятно гледане на Мистър Грешен.
Аз от любопитство към дублажа още миналата година като взеха да го качват на Плейтюб го разцъках малко и да си призная имам проблем не само с първите епизоди на корейските сериали 😆Помня, че преминах директно към втория (по бг номерацията) и не беше зле.

# 601
Цитат
profi_1
Danifin1, значи детето е било на седмото небе от щастие. Grinning
Да и след като беше на концерта им на Уембли ,съвсем - беше на седмото небе от щастие Joy

# 602
Днес излъчиха 7 еп. на Полицейска академия и вече ми е много интересен и го следя. Струва ми се, че мога да мина и без предишните 6 еп., но Профи може да каже има ли нещо важно в тях, за да ги гледам. Главния (внука от Лунна светлина) тук ми харесва даже повече, но ми хареса и главната. А двамата един до друг са много сладки, имат химия, но и някак като черти на лицето много си пасват чисто визуално. Като онези медалиончета които са с половината от нещо, което става цяло когато половинките се доближат една до друга.

# 603
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Цитат
profi_1
Danifin1, значи детето е било на седмото небе от щастие. Grinning
Да и след като беше на концерта им на Уембли ,съвсем - беше на седмото небе от щастие Joy
Ауч, недостижимо напред с материала сте. Аз само в Ютюб съм го гледала.

Рори, не разчитай много на мен, защото по стара традиция проспивам/пропускам части от епизодите. Днес например се зачудих какво съм пропуснала в 1-ви епизод, защото не ми беше направило впечатление, че ГГ няма снимки от детските си години. Нито пък знам каква е историята, че е без майка. Освен това явно бащата има нещо тъмно в миналото, а вероятно и врагове. Ако не той, то братът. Предполагам трябва да се върна да изгледам някъде началото.

# 604
  • Варненска клюкарка
Марги, те са много кратки моменти - от ЛПВТ песента беше или в 5-та или 6та серия, по скоро първото, брата на главната беше яхнал мотора на другия главен, който беше го паркирал пред дома им, главната се прибираше и изплющя брат си зад врата и му се скара, а песента вървя към  10на секунди и малкия нещо нареждаше  не знам дали не имитираше нещо от ЛПВТ.. Етто го момента.

От извънземното беше 1-2 серии нататък и озвучи каката с даскала, но не помня сцената и номера на серията. Ти до къде стигна, мина ли главната с главните момчета в асансьора, за пореден път се изложи и се чудеше как ще погледне ГГ Joy

На екскурзията даже и класа са забавни, този лаф напправо кърти Joy

Какво се прави на екскурзии и лагери- преследват се призраци, и тука няма да мине без това.  Главните най-после ще станат гаджета. Игрите които играеха са подобни на разните им забавни шоута, много хубаво умеят да се забавляват! Но ГГ е плах и игра другия, с когото главната без да иска се беше облякла еднакво, все едно са двойка, та и там имаше смешки, а гаджето на приятелката и предложи да нарисувал райета и на Су-хо, че му беше нещо като съветник как да признае чувствата си на главната Joy

от 11-та тук един пациент им се скара Joy

Щях да те карам да режеш нещо, но реших да изчакам да стигнеш до него и сега просто изключих какво беше Joy

И аз имам поизпуснато, така става като бързам, та ще се върна да попрегледам някои моменти. Така например не разбрах как втория главен се оказа познат с онази групичка девойки, която мъчеше главната в предишното и училище.

Рори, Ча от месеци ми дефилира в Шортс, но нямах с какво да го свържа и само бегло съм го споменавала, но сега има за какво да го дъвчем, народен любимец е, поне да видим защо.

# 605
Тогава, Профи, ще се върна да ги изгледам, но не
съм сигурна кога ще успея че хем следващите дни са по-ангажирани, хем се загледах в Отговор 1988.За съжаление намерих само 1 еп. с бг субт. и преминах на руски, но се налага и да връщам, защото не винаги успявам веднага да си преведа прочетеното. И този сериал е със серии над 80 мин. всяка. Бо има много малко реплики и по-малко екранно време от другите, но се надявам с напредване на историята да има повече сцени с него.

2 в 1, Тек печели от състезания. Играе играта, която играха боговете в Аранг и магистрата, но не разбрах защо тази игра носи такава печалба. Дори не е световно призната за спорт като шаха.

Живота през 80г. в Корея прилича на живота по онова време в БГ. Явно след това нещо при тях е довело до бум в развитието на технологиите, икономиката, шоу бизнеса и сега 20+ години разликата между състоянието на държавите е огромна.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 09:06 от Рори72

# 606
  • Варненска клюкарка
Марги, намерих ЛПВТ - в 5-та серия от 15:01 мин. е но аз гледам на Телеграм, ако ти гледаш на друго място имай предвид  няколко секунди разлика
Ето го момента, нарочно слагам скрийна с плеъра отдолу за да се види времето.

За главната песен от Извънземното мисля че беше в 6-та или 7-ма, но не съм сигурна (във всеки случай първо мина  тази от ЛПВТ) вървеше за фон на каката и даскала. На ГГ обикновено им върви песента Първа любов в изпълнение на главния.

Сетих се какво искам да изрежеш, като стигнеш до 14-та обади се.

# 607
В един момент осъзнах, че вече сме на 41 стр. Трябва да почнем да мислим за допълванията в заглавните постове на следващата тема.

Аз снощи опитах след Мистър Грешен да гледам Младежите. Първа серия криво-ляво я избутах, но втората повече я проспах. Joy Много са забавни и приятни, но определено субтитрите са кьопаво сложени. Адски изнервящо е непрекъснато да си на стоп и обратно с мишката, че да успееш да прочетеш всичко. Вместо 1 час серията се гледа за два. Определено имам желание да изгледам всичките 8 епизода, ама дано субтитрите не ме откажат.

# 608
Марги, намерих ЛПВТ - в 5-та серия от 15:01 мин. е но аз гледам на Телеграм, ако ти гледаш на друго място имай предвид  няколко секунди разлика
Ето го момента, нарочно слагам скрийна с плеъра отдолу за да се види времето.

Златна си, този път я чух 😍
И преди да стигна 14 еп. бих понарязала това-онова, но тогава също ще ти напомня.🙃 Оф, не съм помръднала от 7-ми нататък, а снощи мислех поне два да мина...

# 609
  • Варненска клюкарка
Аз откак минах на Телеграм, нямам проблем със субтитрите. Толкова сериали пропуснах досега с тоя ВБ, не знам как може да им хрумне да редят ръкописни субтитри или черни, то там гледането се превръща в изтезание, не в удоволствие.
Проф, имам го предвид и почти стегнах музиката, остана да преслушам ОСТ на Истинска красота и на Психото със Звездю. Откъм линкове за сериали този път повечето от обсъжданите  ги имаме на първа страница, ще добавя Кингленд и днес ще потърся още един с Ча, за който спомена 2в1, дано го намеря, за тях няма да ти се наложи много-много да разбутваш спшсъка, защото са нови и ще са най-долу.... Обаче няма как да сложим всичкото което се споменава тук....

Марги, страх ме е да не ти разваля сериала, ако преди да си стигнала момента вземеш да скачаш през серии да ми търсиш за рязане, така гарантирано ще пропуснеш важни неща. Поне да видиш серията с екскурзията или болницата, тогава може....
Рори, щях да ти казвам че Истинска красота вероятно ще е интересен и за сина ти, това е история, която става за всички възрасти. Преди 2 дни моите ме завари да гледам, хем не беше най смешната част,  беше някакво от изпълненията на каката с даскала, ама прихнаха и ме питаха какво е това, разкарах ги, че не обичам коментаторите да са повече от мен, но един тийн много лесно би загледал тази история.

# 610
  • пак на Рив Гош
Профи, как е името на "Мистър Грешен" на английски? (че така преведено нищо не ми говори)

Danifin, сигурно дъщеря ти е била много щастлива на концерта. Моята щерка наскоро ходи на два концерта на корейски рапъри (ама аз в К-попа съм гОла вОда, та нищо не ми говореха Joy)

Покрай дискусиите за "Истинска красота" и "My ID is Gagnam Beauty" (който, предполагам, е споменала 2в1 с Ча в главната роля и който е горе-долу с подобен сюжет... третият му сериал с главна роля е историческа "костюмирана" драма), се сетих за друг младежки сериал, който може да ви е интересен, още повече, че действието се развива в света на идолите - Imitation - https://mydramalist.com/75831-imitation (дори и да не е стандартната романтична комедия)

# 611
днес ще потърся още един с Ча, за който спомена 2в1
С кодови "my id" в телеграм излиза -  
Красавицата от Кангнам https://youtu.be/pBwTLwHzV8I?si=985-JiJZdY1atc0K
MyIDisGangnamBeauty                                                                                                                                                                   
❤️СЮЖЕТ :
Канг Ми Ре (Im Soo Hyang) си прави пластична операция, тъй като е била тормозена в училище заради своята външност. Но въпреки това сега в университета я наричат „пластично чудовище“. Драмата разказва за възстановяването на самочувствието ѝ, след като се запознава със студента До Кьонг Сок (Cha Eun Woo)…
💕Епизоди :16

# 612
Профи, как е името на "Мистър Грешен" на английски? (че така преведено нищо не ми говори)
Това е турски сериал. В твърде западен стил. Затова в родината му трудно го преглъщаха и направиха всичко възможно да го приключат набързо и преждевременно. Оригиналното заглавие на турски е Bay Yanlış. На английски се разпространява като Mr. Wrong. Има превод със субтитри на български още от времето на излъчването му. Вчера започнаха да го дават по Бтв Лейди, с дублаж на български. Доколкото знам от няколко месеца е качен във Войо-то.
По принцип го има качен, както със субтитри, така и с дублаж тук - https://playtube.tv/search?keyword=%D0%9C%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8 … D0%B7%D0%BE%D0%B4 , но в момента няма връзка със сървъра на този сайт (за Плейтюб става въпрос). Ако имаш желание да го гледаш и сайтът не проработи, и не го намериш другаде, свирни тука. Ще намеря начин да осигуря варианта със субтитрите. Wink

# 613
  • пак на Рив Гош
Аааааа, ясно! Аз търсех корейски сериал и се чудех защо не намирам нищо Joy
Благодаря за насоките, но сигурно ще пропусна турския, достатъчни са ми 4-5тте текущи корейски и един китайски Joy

Между другото, през октомври ще излезе новият сериал на Ча ("Добър ден да бъдеш куче" / A Good Day to Be a Dog), направен по уебтуун и в който ще си партнира с една от второстепенните актриси от "Психо"-то:

# 614
Малко ОСТ оттук-оттам за релакс в неделния ден. Heart

За този сериал май никога нищо не е споменавано в темата ни. От прочетеното в Уики много заплетен и на моменти доста тежък ще да е.

Аз лично съм на далеч по танцувална вълна.   

Да сложа и по-популярната англоезична версия, в случай, че решите да си я пеете. Wink
https://youtu.be/6uvUTu716rU

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 11:16 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт