АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 165
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Марги, за предстоящи сериали няма как да се открие дали и кой ще ги превежда. За Хрониките знаех, че първия сезон е преведен от Вещичките и просто проверих при тях дали е обявен и втория сезон.
Вече, когато се появят първите субтитри, можеш да следиш къде се качват преведените епизоди.
За по-старите и вече изцяло излъчени сериали трябва да се гледа в темите за текущи или бъдещи проекти на отделните преводачески групи. Дали ще са Спирита, Мечтателите или Вещичките. Ако са самостоятелни преводачи, там няма как да се разбере, докато не почнат да качват, обикновено в сайтовете за субтитри или в торент сайтовете.

# 661
  • Варненска клюкарка
От една друга тема знам колко е неприятно питането  в стил "хайде няма ли готов епизод" и затова си чаках Кингленд, само проверявах от време на време, знаех че щом са стигнали до 14, ще преведат и оставащите две. А докато го чаках поне можех да се наспивам вечер Joy Но всъщност и за пръв път очаквах превод на К-сериал.

Проф, забравих да кажга че прецъках към 30-на коментара от видеото и в почти всяко обсъждаха някой си Чан, видях и една цвилеща водеща, коягто познаваме от едно интервю с ДжГ.

# 662
От вас научих ,че ще има нов сезон на Хрониките, ще ги гледам. Аз предпочитам руските сайтове, там почти веднага излиза или със субтитри или в доблаж.
Сега свърших този Приказка за Кумихо/ Tale of the Nine Tailed /. Тази първа част ми хареса, повече от втория сезон.
Скрит текст:
Yi Yeon е гумихо, изигран от Lee Dong Wook. Някога този герой управляваше хребета Бекду, сякаш беше истински бог. Сега обаче героят се е установил в града, в който живее и до днес. Човек пътува между световете, където влиза в ролята на съдия. Основната му цел е да ловува чудовища, които се осмелиха да се освободят и посетиха човешкия свят, нарушавайки техния мир. И Йонг е много добър в работата си, но скоро в живота му ще се случи нещо, което ще го направи особено уязвим - героят неочаквано ще се влюби. Това чувство ще го направи по-мек и по-опрощаващ. Изглежда, че Йънг може да губи контрола, който някога е бил концентриран в ръцете му.
Има и втори сезон ,
Скрит текст:
Много хора знаят за най-великото божество, лисицата с девет опашки Кумихо, но малцина са го виждали със собствените си очи. Казват, че Ли Йънг е живял невероятен живот, макар и много трагичен и труден, защото са му били необходими около шестстотин години, за да се събере отново с любимата си. Преди много години пътищата на героите трябваше да се разделят, но годините минаваха, позволявайки на главния герой да се подготви все по-добре и по-добре за събирането, борейки се с онези, които му слагат спиците. Главният герой успя да преодолее враждата си с по-малкия си брат, който дълги години беше врагът, стоящ между Кумихо и неговата цел. Съдбата продължи да отправя предизвикателства към Lee Yong, изправяйки го срещу нови и нови антагонисти. Един ден той дори трябва да се върне много години назад във времето. През 1938 г., по време на японската окупация, главният герой получава отговорността да намери древен камък-пазител, който ще върне отдавна изгубения любим човек. Това пътуване ще бъде решаващо в живота на Кумихо. Той ще трябва да премине през още повече тестове и да се сблъска с нови врагове, побеждавайки които героят ще може да получи желания артефакт.
който не ми допадна много, но имаше доста смешни сцени като тази например
https://www.instagram.com/reel/CtDA5ENBiVW/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

# 663
Неприятно е питането наистина. Имам пресни наблюдения - под епизодите на Истинска красота е пълно с подобни коментари.
Смях се снощи с момчетата, които се озоваха по едно и също време в дома на главната,  налетяха си, но помиряването дълго ще го помнят 🤣 И ГГерой като обещаваше на таткото, че ще остане невинен и ще поддържа здравословна връзка 🤣

# 664
  • Варненска клюкарка
А като чуха че който правел по-хубавите кнедли, за него щяло да е момичето, нещо казаха че така се избирало ли какво точно беше забрлавих, ама започнаха да ги правят като бесни и скулптури от тесто извъртяха даже Joy А навън им се искаше да изтрият спомена как е станало сдобряването Joy

# 665
Су Хо според таткото и братът беше по-подходящ за тяхното момиче, майката пък подкрепяше другия... до момента, в който ГГерой ѝ обеща, че би уредил среща на феновете  с баща му 😂 Май тогава двете момчета почнаха да извайват скулптури, че да се докажат 🤣

# 666
  • Варненска клюкарка
Аз много харесвам как ГГ изговаря името на девойката Heart
Всички ще го запомнят това гостуване, девойката пак с конфузите, ама в две посоки, веднъж пред родителите си че тези двамата гамени се сбиха в дома и, втори път че баща и пак я завари в опасна близост до момчето, главния и той за същите неща ще се сеща от това гостуване + сдобряването Joy Сериалът трябва да се гледа втори път, поне аз че от бързане имам пропуски.

Шортчета
Зад кадър
https://www.youtube.com/shorts/S3RQXmt9B-Q

В Париж
https://www.youtube.com/shorts/iZIa-IIBMQA

Много кпрасив Ча но тъжен и даже плачещ. Това често ми излиза, мисля че групата са ходили в болницата веднага след смъртта на колегата си, а другото е от концерт в памет на колегата им.
https://www.youtube.com/shorts/j3K1H6biWSg
https://www.youtube.com/shorts/OHqkcCWXjSI

# 667
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Все забравям да напиша, че боят в банята, който Крисс сложи някъде на предните страници, не е за изпускане.  През цялото време се питах няма ли "зад кадър" от заснемането. Joy Joy

# 668
  • Русе
Все забравям да напиша, че боят в банята, който Крисс сложи някъде на предните страници, не е за изпускане.  През цялото време се питах няма ли "зад кадър" от заснемането. Joy Joy
SmileSmileSmile
Там е падал голям майтап! Аз се смях при наличие на пиксели...не мога и да предположа колко време са го снимали.

# 669
Бел, да, заслужава си сериала да се изгледа повторно за запълване на пропуските. Хубав е, оправи ми вкуса от Бизнес предложението, който ми дойде малко наивен и не го препоръчвам - главните се влюбиха като тя отиде на среща вместо приятелката си, в действителност беше служителка в неговата компания, така известно време го баламосваше и правеше всичко възможно да не я разкрие...
В Истинска красота ГГерой обаче бързо вникна в ситуацията, обратното много щеше да ме напрегне😂 Пък проблемите на младежите са на пръв поглед незначителни, а толкова човешки в същото време - трябва да си богат и/или красив, за да успееш в живота, за приятелството между мъжете и жените (и че такова е трудно да просъществува), за избора който се налага да направиш - приятелството, любовта или просто да послушаш разума си и да се спреш навреме вместо да водиш безсмислени битки...

На епизода в болницата съм - не е толкова драматично колкото изглеждаше в края на предишния. Даже никак😂

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 22:33 от Margarita N.

# 670
Редактирах. Joy
-------------------------------------------------
Добро петъчно утро! Hug
Хайде да ви събудя с една реклама "кориън стайл" Wink за по-добро настроение през деня. За мен е празничен понеже внукът ми Симеон е именик, а байясът ми Джунгкук е рожденик. Grinning
Откраднах си я от друга тема тази реклама. И макар да е с Чангбин от Стрей Кидс, а не с мойте Laughing, ме впечатли с идеята и начина на създаването й. Освен това мелодията е хубава и целият клип напомня за чудесните младежки сериали, които изгледахме напоследък.

----------------------------------------------------------------------
Я докато сме на рекламна вълна, да ви промотирам Сеул, така както само ВИ може за го направи. Purple Heart
Направо ми се прииска да съм там. Crazy

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 10:00 от profi_1

# 671
Проф, да ти е много здрав и щастлив внукът и да има късмет в живота.
На колко години е? Аз си имам една 5 годишна госпожичка и един 2 годишен бандит.

Да взема да ви отделя малко от ученическите романтики и да ви предложа една също толкова забавна, но с малко по-зрели индивиди - Gentleman's Dignity/Честта на кавалера. Няма трагедии, няма завързани многоъгълници, няма някави депресиращи истории, които да ви напрегнат, но пък забавни и комични моменти има достатъчно, че да се посмеете и да разпуснете след работния ден. Всеки епизод започва с някоя забавна случка на четиримата приятели.
Четиримата са приятели от ученици. Двамата са ергени и имат обща фирма. Единият е архитект, а другият - строителен инженер. Третият е адвокат и съпругата му е починала. Четвъртият се изявява като плейбой, женен е за една малко по-голяма от него кака, която притежава няколко сгради и магазини, а той си убива времето като уж управлява едно кафене и един бар.
От жените едната е учителка, другата е професионален състезател по голф, третата е каката на плейбойчето, а четвъртата е най-млада, сестра е на строителния инженер и е влюбена от ученичка в адвоката.
Всичко се върти около тези герои и любовните им отношения.

Гледалите Наследниците ще разпознаят Ким У Бин (приятелят-съперник на Минчо), а Ким Сонг О (секретарят на Бини в ТГ) има камео участие.

# 672
Благодаря 2в1 Hug , на 4 години ми е внукът.
Благодаря и за предложението. Когато реша да загледам нещо ново, ще го имам предвид.

Да ви предложа един корейски уличен артист, който ми попадна случайно.
https://www.youtube.com/watch?v=iLrcdyWpN7o
Много приятна градска среда Heart . С удоволствие бих се поразтъпкала там.

# 673
Живо и здраво да ти е внучето, Проф. Пък и всички покрай него Tada

Ще имам нужда аз да се отлепя от ученическите истории, но не бързам да стигам до финала на настоящата hahaha
Големи скици са и болните, и посетителите им. Като изключа откровените разговори за събития от миналото, 11еп. е най-забавния досега 😂
Единият не може да движи ръката, другият краката, заедно са навсякъде... Включително и в тоалетната 🤣 Любимата им девойка отиде още в нощта на инцидента, без грим, а нейният човек я представи за братовчедка. Не бяха убедителни, а и в коридора като се настани в скута му съвсем...😂
Групичката от училище изяде всичката храна, не им стигна даже, щяха да поръчват пица и пиле, оглеждаха се за телевизор и единият възнамеряваше да остане за през нощта 😆 През това време ГГероиня стои свита на кълбо в леглото на главния със заплетено в косата копче 🤣, за малко да я разкрият по крачето в розов чорап 🤣

# 674
  • Варненска клюкарка
Проф, да ти е жив и здрав Симеончо😘  Да е жив и здрав и любимецът ти💜

2в1 хареса ми това което разказа и ще го имам в предвид, а Ким У бин ми харесва повече от Минчо и по онова време в Наследниците, а сега даже още повече.

Проф, да ти оправя малко вкуса за Джуно. Тук е с Юна в чувствения им танц от новогодишната програма.

Марги, колкото и да търсих на тази песен Юна няма такъв танц с Джи, явно някаква латина е объпркала двамата мъже. Видях го видеото пак, момента е няколко секунди преди да му съблече сакото, в профил е и явно там е станала грешката Джуно/Джи, че и аз се бях подвела по заглавието в Шортс.  Може да се каже че имат някаква прилика с Джи в устните ама се различават добре като цяло.

Марги, на тези моменти които описа много съм се смяла.

И на това, че и му се караше да се навеждал че да не капело и го наричаше пикльо, , хапка за него си, хапка за другия ама бяха като едно цяло - зависими един от друг, единия  с гипс на ръцете, другия с гипсиран крак, единия асистираше в тоалетната, другия пък го носеше на гръб Joy А когато девойката се озова в скута на ГГ един я бутна докато отваряше вратата на асансьора и после и се скара що седяла в пациента Joy
И класа много готини много се смях с тях не само в 11 серия- донесоха храна, изядоха си я сами, изясдоха и изпиха и каквото имаше при болните и тръгнаха да поръчват още Joy

Шортче
Денс Ча
https://www.youtube.com/shorts/E35yVpQn6R4

Общи условия

Активация на акаунт