Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 53

• 78 583
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Доматите ми тази година не са твърде добре , но има достатъчно за салата и вече започнах и зимнината.
Сосът на Пепчо за паста и пица

Кюфтенца от домашна телешка кайма с доматен сос, направо от любимия тиган 😊

# 586
Селска пърженица приготвих за обяд днес. Съвсем простичка е гозбата, но ако обичате зеленчукови ястия ще ви хареса.😋☺️🍅🧅🍴
https://inthebeniskitchen.com/2023/08/30/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8 … 0%B8%D1%86%D0%B0/

# 587
  • При децата ми
Няколко неща и от мен:

Палачинки:

Добруджанки:

Мусака направо от тавата:

Пържени тиквички от градината:

Краставици гиганти пак от градината:

Млечна баница, която не можах да снимам както трябва:

Много други ястия и салати не съм снимала.

# 588
  • София
Понеже патладжана беше огромен, направих го и на пържен и на кюфтета. И понеже кайсиите бяха дървени, карамелизирах ги.

# 589
# 590
  • In transit
Лятна запеканка с патладжани, яйца и сирене

Пепи ми напомни за скариди на тиган Kissing Heart

Буюрди

и салата с печен патладжан и сирене

# 591
Една огромна тиквичка динозавърски размер пържих днес, 12-15см кръгчета излязоха, тиганът е стандартен размер Hands V После както си му е реда, оцет, чесънче, копърче.

# 592
  • Русе
Следя вкусотиите ви редовно, но скоро не съм качвала нищо. Наминавам да не ме забравите с няколко снимки.
Домати, моцарела, авокадо, червен лук, маслини, копър, магданоз и песто

Салати

Запържен пипер с кисело мляко и сирене

Лаваш със сирена, маслини и домати

Мезета

# 593
  • София
ЛЯТНА ЗАПЕКАНКА С ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ НА ФУРНА

ФРЕНСКИ БРИОШ - FLUFFY BRIOCHE
...........Френски бриош, пухкав и ухаещ на хубаво масло, и  след като се чуе веднага се прави асоциация за изискан френски десерт и това е така и няма две мнения по този въпрос!
Всеки може да приготви френски бриош!...........

http://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 594
  • там където има винаги вятър
Обичам гъсти супи, ама тая доста гъста стана.

Заради двете People Girl - гостенки:

Грис халва, в  кутийка за работа.

Снощи прескочихме до село, та от къщата на дъщеря ми:
Скрит текст:

И грозде си имат.

За първа година се занимава със зеленчуци... добре...Живот и здраве, като приключат с ремонта на къщата и се преместят там да живея - повече. Сега от  неделя на неделя и с бебе си е зор. И ние помагаме, че къщите са наблизо, ама пак е трудно.

Тайне, и моите ягоди които правих на сладко бяха дървени. Такова нещо не бях срещала: вкус - никакъв, дръжките нямат махане, с ножа съм ги рязала. Rage

# 595
Тайне, може ли да споделиш за кюфтетата с патладжан подробности? Снощи пекох 3 огромни, но остана още 1-да взема да го оползотворя и него. Благодаря!

# 596
  • софия
От мен зеленчуци с кашкавал.

# 597
  • София
Тайне, може ли да споделиш за кюфтетата с патладжан подробности? Снощи пекох 3 огромни, но остана още 1-да взема да го оползотворя и него. Благодаря!

Денил, търсих рецепти из нета, а ги видях при Мереленда във фейсбук..Общо взето са си кюфтета от кайма с вашите любими подправки с добавен настърган или нарязан на много ситно патладжан, поне при мен. Не слагай цял, прецени си по количеството кайма, да не дойде много.

Днес постен бобец с наденица.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 18:26 от Тайна

# 598

Запеканка с картофи и бекон

Торта с бишкоти

# 599
Пържени кюфтета,свинско месце, яйца на очи,салата и последните за сезона млечни царевици

Общи условия

Активация на акаунт