Всякакви въпроси за хладилниците-тема 4

• 46 400
  • 855
  •   1
Отговори
# 150
  • Велики Преслав
Тоя Бош би трябвало да не е инверторен, но пак е много хубава машина. Иначе ЛГ има два охладителни кръга.

# 151
Имам LG от скоро няма месец.С металния гръб и дисплея отпред на вратата ,като показаното по горе ,само моя е 210висок.Работи тихо ,събира доста .Сега, ако избирам ще кажа какво бих гледала.Имам съдове ,тенджери с капак които не се събират на поставката над първото чекмедже ,защото са високи.Няма как да вдигна етажерката над тях за да влезе тенджерата защото няма възможност.И при други хладилници, които гледах е така.Слагам тези по-високи съдове с капак на втората етажерка ,но се притеснявам ,5литра тенджера метална пълна до горе си тежи.Ако до нея сложа още една ,става интересно.На стария хладилник имах на равно разстояние поставки и си местех етажерките както си исках ,сега неможе.И при боша е така.Та като купувате ,освен мотори и енергоспестяване ,гледайте и това е моят съвет.

# 152
Между тези двата LG e по- добрият хладилник за мен. Бош не е с инверторен компресор.вие сте написала сама останалите предимства наlg.

# 153
  • София
Имам LG от скоро няма месец.С металния гръб и дисплея отпред на вратата ,като показаното по горе ,само моя е 210висок.Работи тихо ,събира доста .Сега, ако избирам ще кажа какво бих гледала.Имам съдове ,тенджери с капак които не се събират на поставката над първото чекмедже ,защото са високи.Няма как да вдигна етажерката над тях за да влезе тенджерата защото няма възможност.И при други хладилници, които гледах е така.Слагам тези по-високи съдове с капак на втората етажерка ,но се притеснявам ,5литра тенджера метална пълна до горе си тежи.Ако до нея сложа още една ,става интересно.На стария хладилник имах на равно разстояние поставки и си местех етажерките както си исках ,сега неможе.И при боша е така.Та като купувате ,освен мотори и енергоспестяване ,гледайте и това е моят съвет.

напълно ви разбирам, аз си мислех същото, защото често слагах големи тежки тенджери на стъклото на чекмеджето за зеленчуци на стария си хладилник. но като гледах в 3-4 големи магазина какво се предлага сега в тоя размер 186 на 60, те всичките изглеждат като умалени някак... никъде не видях голям свободен обем.
моят стар хладилник е с вътрешна широчина с 4 см повече от тези сегашните.
само Самсунг като че ли бяха по-просторни, но пък те основно се предлагат на 200 см.

# 154
Много ми е странна височина 210... Обикновено са по 200 до 203. При 210 много хора няма да купят, защото няма да им се събере под шкафа.

# 155
В магазина не изглеждаше толкова голям 😳лошо ми стана като го докараха ,а като започнаха да го качват по стълбите за втория етаж ,не се шегувам пих успокоително🤣Ядосах се на себе си ,какви ги върша ,мъж ми и съседа въздух нямаха .Свикнах му вече как да го редя и събира доста в интерес на истината.На горният рафт слагам неща които не трябва да ям (бонбони и сладки)за да не ги достигам.

# 156
  • София
Писала съм и преди, че за мен правилната марка е LG. През февруари/март 2001 купих, работи все още безупречно.

# 157
В магазина не изглеждаше толкова голям 😳лошо ми стана като го докараха ,а като започнаха да го качват по стълбите за втория етаж ,не се шегувам пих успокоително🤣Ядосах се на себе си ,какви ги върша ,мъж ми и съседа въздух нямаха .Свикнах му вече как да го редя и събира доста в интерес на истината.На горният рафт слагам неща които не трябва да ям (бонбони и сладки)за да не ги достигам.
Аз моя високия го разкарах, защото не стигам най-горния рафт, че и под него. От сладкишите не ме спаси - хората са измислили стълбичките, а за "изравняването" на една торта и на пръсти се повдигах, и какво ли не направих, но я "изравних" Simple Smile
Със здраве да го ползвате, пък за високото все ще намериш кой да стига.

# 158
Здравейте,

Трябва да сменяме стария комбиниран хладилник с фризер след 12 годишна служба. Ограничена съм до височина 186 и широчина 60.
След четене тук подбрах следните 2 модела, между които се колебая и моля за мнения:

1) https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … b=characteristics
2) https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … reezer/kgn36vled/

LG e с доста по-голям обем и има метална задна стена
Bosch е с по-голяма обща гаранция, има цяла поставка за бутилки, която не пречи на полицата

За Bosch пише, че имал 2 охладителни кръга. За LG не пише такова нещо и не ми е ясно има или няма.
За Bosch не пише дали е с инвертор.
Има сгъваща се полица това LG. Понеже съм набелязала модел със същите характеристики, но от високите 203 см, се надявам, че ще става за тенджери по този начин най-долното ниво.
Още не сме решили за цвета, този ни хареса много, но се чудя за това покритие, черен мат?
https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-gbb92mcacp

# 159
За цвета сама трябва да си решите. Може би да видите в магазин този цвят- дори  и да не е на точно този модел. На мен ми харесва, защото не съм привърженик на крещящите цветове/дизайни, но как ще се впише във вашия дом, само вие си знаете.
Рафтът, който се намира под рафта за бутилки, също може да се повдига и става бая широко пространство.
Аз не готвя в големи тенджери-никой у нас не иска да яде една храна дни наред. Най-много да остане по една порция от днес за утре, а пък може да се каже, че тенджери не слагам в хладилника. Прехвърлям каквото е останало в кутия, че тенджерата все ми се струва, че има нещо мръсно по нея от готвенето, а как мразя мръсни хладилници, но това са си мои извращения някакви Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 160
Понеже и за хладилник се ослушвам /не е дошло още времето, но вероятно наближава/, ви чета уж внимателно.
Правилно ли разбрах обаче за обсъждан по-горе хладилник, че не е предвидена възможност за преместване на рафтовете? Преди не съм срещала такива модели. 
Аз също почти не слагам тенджери /с много редки изключения/, те няма как да са замърсени на дъното, защото при готвенето на индукцион всичко остава чисто, но предпочитам да прехвърлям в кутии за по-лесно подреждане и освобождаване на място. Трябват ми обаче сравнително високи обеми между рафтовете за торти, понякога имам по 2 в хладилника и като се приготвят на етапи, поне 2-3 дни преди консумация си стоят там.

# 161
  • София
Има сгъваща се полица това LG. Понеже съм набелязала модел със същите характеристики, но от високите 203 см, се надявам, че ще става за тенджери по този начин най-долното ниво.

https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-gbb92mcacp

според картинките от сайта на LG, тая сгъваща се полица може да се сгъне наполовина или да се прибере съвсем навътре  и така освобождава двойна височина.
като дойде хладилникът, ще видя как е точно. в магазина ги бяха залепили.

при обсъждания модел на LG рафтовете могат да се местят. както и при повечето хладилници. но е факт, че видях в магазините модели на Самсунг, при които нямаше тази възможност, което ме разби.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 13:23 от jam

# 162
За цвета сама трябва да си решите. Може би да видите в магазин този цвят- дори  и да не е на точно този модел.
Самото покритие ме притеснява.
Цветът ще пасне, правим тъмна кухня.
На живо го видяхме, не е като инокса и другите черни - не е лъскаво и гладко. Това ни хареса всъщност.

# 163
За цвета сама трябва да си решите. Може би да видите в магазин този цвят- дори  и да не е на точно този модел.
Самото покритие ме притеснява.
Цветът ще пасне, правим тъмна кухня.
На живо го видяхме, не е като инокса и другите черни - не е лъскаво и гладко. Това ни хареса всъщност.
90% са с покритие в някакъв цвят-бял, инокс, сив, черен.... Забележете, че на повечето марки и модели пише например "цвят инокс", но това не означава, че материалът е инокс.
Тези, чиито врати са от истински инокс, добавят към цената още поне още една хилядарка отгоре.
не мисля, че има от какво да се притеснявате-колкото можете да одраскате бял хладилник, толкова и всеки друг цвят.

# 164
Тези, чиито врати са от истински инокс, добавят към цената още поне още една хилядарка отгоре.

Само с това не съм съгласна. Една стотарка, хайде две - може. Ама хилядарка е малко много. Моят хладилник е инокс (само вратите, страниците не са) и е 203 см висок и беше толкова по-скъп от другите.

Общи условия

Активация на акаунт