Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 363
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
  • Somewhere far away
2000 лв е напълно излишно. Особено пък за малко домакинство и за хора , които не перат всеки ден.

# 226
  • sofia

Иначе при нас има и следното - не трябва да е точно 60 см ширината, така е правен плотът някога че да е съобразен със сегашната ни пералня, тя е малко под 60 см. а да се кърти тепърва, и то при положение че плотът няма нужда от смяна, не мерси, не ми е оферта.  И дълбочината трябва да е 55 макс.

И още един въпрос- като перете с непълна или до  половината пълна пералня, коя програма ползвате? ползвате ли 1/2 или я пускате на пълната си програма?
Почти търсенето от размера, в такъв случай. Може да се окаже, че ще избираш само между няколко перални.
Половин програма имаше 20 годишната ми пералня. Сега всички сами си регулират времето според количеството пране и градусите.
Аз пера само на една програма и сменям само градуси, обороти рядко. Даже скоро установих, че имала и пара и то щото една приятелка почна да ми обяснява колко хубава функция била...за 3 години не съм я забелязала даже 😂.
Уърпул е пералнята, почти всеки ден върти и доста често работни дрехи...мръсни, ама мръсни.

# 227
Ами да, аз се чудя защо да давам 2000 за пералня като тази за 850 пере също толкова добре 😁 Глезотийките поне по мое мнение не са свързани с качеството на  самото пране, а са си точно глезотии за по-голям комфорт - повече програми, автоматично дозиране, wi-fi, по-малко шум, енергоспестяване и т.н.

Така е, но има и някои важни неща освен глезотийките:
- Дълготрайност. На скъпите слагат по-добри лагери и други части.
- Стабилност (да не се разхожда). Скъпите са по-тежки.
- Обем на барабана.
- Размер на люка.
- Отложен старт, редуциране на времето, промяна на температурите.
- Аз много харесвам на моята опцията против намачкване - като свърши, и ако не съм там да оправя прането, го врътка по малко за да не се образуват трайни гънки.

Някои слагат в сметката и разглобяемия казан, но аз разчитам на качеството на скъпите. И твърдо изискване номер едно за мен е дългият живот. Мразя да се разправям с нови неща. Предпочитам да дам 2000, ама да не се занимавам десет години.

# 228
Със сигурност по-скъпите имат предимства, но аз тази ще я ползвам макс 2 месеца годишно и реших, че през този период ще оцелея без екстри. То и без това не ги знам на другата😆
Предишната умрЕ на 16г.(платка), но реално е ползвана 3.

# 229
  • оттам, откъдето започва България
10 години не съм се занимавала с пералня, струваща 700 лв., която ми служеше вярно и бях доволна от изпирането, та мисля че и цената не е критерий. Продадох я и друг я ползва, може би и до момента.

# 230
Някога Wink Свеки има една Самсунг, дето не и знаем годините, към 20 са и си пере като пушка.

# 231
Даммм, и аз имах едно Горенье на безброй години, което сигурно работи още някъде. С иноксов казан беше и градусите му с ерегулираха през 10 на всяка програма, и програма за вълна имаше.....
Имах и един Електролукс, който пак така-сигурно още работи някъде....

Само дето не разбирам какво общо имат едновремешните перални със сегашните?!

10 години не съм се занимавала с пералня, струваща 700 лв., която ми служеше вярно и бях доволна от изпирането, та мисля че и цената не е критерий. Продадох я и друг я ползва, може би и до момента.
Предполагам, че си даваш сметка, че тогавашните 700 лв са сегашните 1500(поне)..... Та имала си среден към висок клас уред.

# 232
  • Somewhere far away
нямат общо- точно това е проблема на сегашните. маса пари на вятъра, не изкарват и половината от годините които предишните изкарваха. Носталгично ни е.

# 233
Именно, няма. Затова започнах с "някога" Simple Smile

# 234
Много си харесвах старата, килими и черги, родопски одеяла переше без проблем, много по тежки бяха от 5 кг. Сега с новата се чудя дали ще пере тези неща без проблем. Не смея да пробвам още😂

# 235
Много си харесвах старата, килими и черги, родопски одеяла переше без проблем, много по тежки бяха от 5 кг. Сега с новата се чудя дали ще пере тези неща без проблем. Не смея да пробвам още😂
Може и да се майтапиш, но недей, че както повечето са с неотваряеми казани....... Ако падне само ремъкът, ще е добре Simple Smile

# 236
Моята е с отваряем казан, но имам съмнения, че ще издържи такова натоварване,както старата.

# 237
Относно моят Бош- нито слагам много омекотител, писна ми след всяко пране да вадя да изсипвам водата от отделението/ идеално е почистено /  , просто доливам малко, но е под чертата.
Това с омекотителя и задържаната вида в чекмеджето, доста е шумна още от началото, удължаването на програмите с малко дрехи, малкото вода , с която пере и така съм я изучила, че виждам, че при една и съща програма и едно и също количество дрехи, един път едва ги мокри, друг - има повече вода и аз стигнах до извода, че е дефектна бройка/ партида. Неслучайно такава реклама са ѝ ударили в Зора, та пратих двама за Самсунг и се върнаха с Бош.
Грехота е да я изхвърля, но ще я ползвам все по- рядко.

# 238
А сервиз вика ли?
Кой модел е?

# 239
  • Варна
А ако не слагаш омекотител остава ли вода в чекмеджето?

Общи условия

Активация на акаунт