Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 330
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Не съм викала, 4 серия е, Eko Silence Drive.
От известно време след всяко пране остава, със или без омекотител, и то до половината почти. Преди поне чат- пат оставаше празно през пране .
Просто номерата нямат край.
В момента същото е и с прахосмукачката- ту мете нормално , ту е с променена мощност и мирише на изгоряло. Как да я нося в сервиз, ако там си проработи нормално?
Приех, че ще ги ползвам, докато не ми писне съвсем и после - нови.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 12:04 от Mateah

# 241
Не съм викала, 4 серия е, Eko Silence Drive.
От известно време след всяко пране остава, със или без омекотител, и то до половината почти. Преди поне чат- пат оставаше празно през пране .
Просто номерата нямат край.
В момента същото е и с прахосмукачката- ту мете нормално , ту е спроменена мощност и мирише на изгоряло. Как да я нося в сервиз, ако там си проработи нормално?
Приех, че ще ги ползвам, докато не ми пусне съвсем и после - нови.
Или техник или светена вода и за двете Simple Smile

# 242
Променената мощност, най-често, е от задръстен филтър.

# 243
На старата променена мощност имах при проблем със свързването на кабела , като го сменихме, повече нямаше.
А миризмата на изгоряло е май от някакви четки.
Тъкмо се наканя  да я натоваря и тя вземе , та проработи .
Ако разчитах само на една прахосмукачка и пералня , щеше да е проблем, наистина.
Това за светената вода ще го пробвам, на мен за главоболие ми помага.😂😂😂
Ей така е чекмеджето след всяко пране, чистих го преди дни.

# 244
  • Варна
Ами значи има проблем и техник би го диагностицирал. Не знам защо се мъчиш.

# 245
Ами въобще не мога да се съглася, че “скъпите” и “евтините” перални перат по един и същи начин, като въобще не зачеквам темата за качеството на вложените материали и технологии.
Имам Миле среден клас. Предишната ми беше пак среден клас Аристон, купувана 2003 г за 700 лв. За времето си беше отлична и работи безотказно 16 години, като за това време и беше сменен само един нагревател, че я ползвах с твърда вода.
Миле пере и не намачква много по-добре от Аристон-а.
Когато ходя на море наемам апартамент с пералня. Излишно е да уточнявам, че в такива имоти се слагат нисък клас перални. Разликата между моята и летните ми авантюри е от небето до земята. Моите си дрехи, с моите си препарати. Дори и за седмица забелязвам, че материите започват да се завалват, цветовете не са толкова ярки, мачкането също си е стабилно. Плакненето не е както трябва, та си играя да пускам последователно и по няколко изплаквания.
Добре, че като си се прибера, нещата се възобновяват.
Сравнение не може да става с еднодневките.

# 246
На старата променена мощност имах при проблем със свързването на кабела , като го сменихме, повече нямаше.
А миризмата на изгоряло е май от някакви четки.
Скрит текст:
Тъкмо се наканя  да я натоваря и тя вземе , та проработи .
Ако разчитах само на една прахосмукачка и пералня , щеше да е проблем, наистина.
Това за светената вода ще го пробвам, на мен за главоболие ми помага.😂😂😂
Ей така е чекмеджето след всяко пране, чистих го преди дни.
Сигурно са се износили, ако е старичка. От графит са четките и е нещо евтино и елементарно. Консуматив.

# 247
На моя самсунг също остава вода в отделението за омекотител, а аз не ползвам омекотител. Много се дразня.
А за евтините перални. Моята майка има пералня vox, от 1 год. За първи път тогава чух за тази марка. Харесва ми как пере дрехите. Сравнявам я с моята. При еднаква програма за време, да кажем 120 мин. нейната пере дрехите по-дълго време, сравнено със самсунга, съответно по-кратко изплаква и резултатът при vox е по-добър. Не че самсунг е от скъпите перални.

# 248
Днес пуснах пране на 30 гр микс програма в BOSH пералня, а прането накрая излезе доста горещо и стъклото на люка беше доста горещо. Имате ли идея на какво може да се дължи?.. Пералнята е сравнително нова, на няколко месеца..

# 249
Да е вързана към топла вода, да имате бойлер?

# 250

Да мисля, че е вързана..

# 251
Днес пуснах пране на 30 гр микс програма в BOSH пералня, а прането накрая излезе доста горещо и стъклото на люка беше доста горещо. Имате ли идея на какво може да се дължи?.. Пералнята е сравнително нова, на няколко месеца..
А, и това също ми се случва, няколко пъти !😂
Обикновено пера на 40 и 60, няма логика да е гореща след плакнене и центрофуга .
Иначе , когато и да пипна по време на пране, все ми се струва недостатъчно топла.
Не е вързана към бойлер моята.
Спирам, защото тотално оплюх Боша, а вероятно на мен се е паднал единственият кашпав.
Колкото до четките, мъжо смени на старата , ама тя беше 13 годишна и от там свързвам миризмата на изгоряло с този проблем. После я хвърлихме, де.
Ровентата е на година и половина и я ползвам заедно с още три прахосмукачки, та няма откъде да се износи толкова.

# 252

Да мисля, че е вързана..
Ами ако използва топла вода, то тогава значи пере с температурата  на водата. Водата със сигурност е повече от 30 градуса.
Вържете я към студена и тя да си я топли колкото ѝ зададете😉

# 253

Да мисля, че е вързана..
Ами ако използва топла вода, то тогава значи пере с температурата  на водата. Водата със сигурност е повече от 30 градуса.
Вържете я към студена и тя да си я топли колкото ѝ зададете😉

Да това се оказа, ел.техника е разменил студената с топла вода, чакам го да дойде да я върже към студената вода.. Благодаря!

# 254
Моля! Вържете я сама. Елементарно е, че този техник май не е на себе си нещо…

Общи условия

Активация на акаунт