Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 193
  • 728
  •   2
Отговори
# 420
  • Велики Преслав
Помпата не зная но електромагнитните ключалки щракат когато заключват. Според мен това чува потребителката. Въпроса с центрофугата пък е нелеп. На някоя от програмите го правила. Ами ако сте я пуснали на деликатка програма, нормално да няма центрофуга.

# 421
Благодаря за отговорите! Болтовете са свалени и е нивелирана добре. В началото се включва помпата, но прещракването е преди това. Възможно ли е да е претеглянето на прането? При плакненето се оказа, че дрехите са се омотали, не е постигнат баланс за да включи центрофуга (поне така обясни техник от сервиза).

# 422
Щракването да не е от заключването на люка?
И при мен щраква в началото и в края на програмата - заключване-отключване съответно.

# 423
Здравейте! Бърз въпрос. Спря водата почти накрая на цикъла на пералнята. Сложих я на пауза и трябва да излизам, дали е добре да я оставя така? Почти 10 часа на пауза? Не искам да я спирам напълно и като се прибера да започна прането отначало.

# 424
Здравейте не всички !! Стана доста време се опитвам да намеря отговор на един въпрос но така и не намерих,  та стигнах и чак до вас да ви попитам.  Имам пералня samsung  и немога да намеря как се казва програмата която : пускаш пералнята , тя работи, работи и в един даден момент спира със вода вътре в нея  ( дрехите остават във вода ) , сама се паузира без ти да стоиш и да чакаш за да я стопираш. И така со остава докато ти не й натиснеш play и тя да продължи.  Това е един вид дрехите да не се намачкат ако те няма вкъщи . Знам че не всички перални я имат тази програма но все си мисля че моята я има защото е модел от преди 2 години.  Благодаря на всички предварително.

# 425
Здравейте! Бърз въпрос. Спря водата почти накрая на цикъла на пералнята. Сложих я на пауза и трябва да излизам, дали е добре да я оставя така? Почти 10 часа на пауза? Не искам да я спирам напълно и като се прибера да започна прането отначало.
Имам богат опит от къщата на село и правя следното: прекратявам програмата и пускам отделната само за центрофуга - така пералнята си изпомпва водата, центрофугира и изваждам дрехите. Сгъвам ги и после според ситуацията - или ги простирам, ако е било съвсем в края на програмата или ги изплаквам отново.

# 426
Здравейте ,преди две години си купих пералня (спрях се на Хайер)след достойно пенсиониране на старото Канди😀. Обачеее, ми е влезнала мухата за пералня на AEG.
Препоръчайте ми нещо ,без да давам хиляди (наистина смятам,че би ми била в повече пералня за 3000лв.)
Не държа на програми с пара (имам сега и не ги ползвам често)...абе и аз незнам какво искам😃ама искам AEG

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 00:57 от Веве

# 427
Здравейте ,преди две години си купих пералня (спрях се на Хайер)след достойно пенсиониране на старото Канди😀. Обачеее, ми е влезнала мухата за пералня на AEG.
Препоръчайте ми нещо ,без да давам хиляди (наистина смятам,че би ми била в повече пералня за 3000лв.)
Не държа на програми с пара (имам сега и не ги ползвам често)...абе и аз незнам какво искам😃ама искам AEG
Щом искаш гарга, нека да е рошава:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 8FEC69PS/p/687570

Ето на това му се вика вградена пералня Simple Smile Joy

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:03 от petiaivanov

# 428
  • Велико Търново
Моята пералня е стара, но след спиране на вода и после водата тръгне отново, пералнята продължава цикъла си. Виж със съдомиялната ми не е така за съжаление.

# 429
Моята пералня е стара ,но стартира от там където е спряна.
Имах случай на над 24 часа без вода.
Нямах проблеми.

# 430
Здравейте!От няколко месеца съм с нова пералня-Бош,6-та серия.От известно време налягането на водата във водопроводната мрежа е ниско и винаги ми свети индикатора на водопроводния кран.Интересува ме в дългосрочен план това ще се отрази ли на работата на пералнята,ще отключи ли някакви проблеми и всичко,което би ми било от полза.
Говорила съм с местното В и К дружество,те знаят,но отговора име че ще е така,защото когато пуснат вода с по-силно налягане се пукали тръбите и ставали аварии.

# 431
  • София
Здравейте!От няколко месеца съм с нова пералня-Бош,6-та серия.От известно време налягането на водата във водопроводната мрежа е ниско и винаги ми свети индикатора на водопроводния кран.Интересува ме в дългосрочен план това ще се отрази ли на работата на пералнята,ще отключи ли някакви проблеми и всичко,което би ми било от полза.
Говорила съм с местното В и К дружество,те знаят,но отговора име че ще е така,защото когато пуснат вода с по-силно налягане се пукали тръбите и ставали аварии.

Без да претендирам за голяма компетентност, бих казала, че според мен няма някаква сериозна опасност за пералнята. При ниско налягане просто ще се пълни по-бавно. Индикаторът е поставен с цел да информира за проблема, защото може причината да е в нещо елементарно като недоотворен кран, прегънат маркуч или задръстен филтър. Ниското налягане в мрежата не е сред лесно отстранимите причини, затова пералнята си работи, а индикаторът си свети.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 00:09 от Vilemina

# 432
И аз мисля така, пералнята не работи под налягане, а пълни казана като мери колко вода е влязла.

П.П. При спиране на водата има друга, истинска опасност - на места след спиране после водата известно време тече кална и мътна. Да ти се влее това в пералнята едва ли е голям кеф. Ще задръсти и филтърчето на входа на маркуча.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 10:18 от Черна станция

# 433
  • SF
Колебая се между LG и Самсунг - модели до 900 лева.

# 434
  • София
Колебая се между LG и Самсунг - модели до 900 лева.

Според множество отзиви от сервизи, при това в различни държави, двете марки са на едно ниво като качество и надеждност. Потребителите и на двете марки им се радват, въпреки че надеждността не е силна страна и на двете. По някаква причина обаче, у нас и в цяла Европа, Самсунг продават доста повече перални от ЛГ. Изборът на модели в посочения ценови диапазон у нас като че ли също е по-голям при Самсунг.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 15:39 от Vilemina

Общи условия

Активация на акаунт