Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 522
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Привет от мен. Не знам в коя друга тема да питам , тук имате опит с различни случаи. Та.... Вече съм 18гс , от няколко дни имам леко мокро по бельото. Не е бяло течение, прозрачно като вода. Почнах да се притеснявам да не са води?! Изобщо как се разбира? Вчера бях на преглед и всичко е нормално с бебето, но понеже имаше дублирани часове и чакахме по два часа направо изключих да питам. Въобще вижда ли се на прегледа с ехографа ,ако нещо става с водите? Хич не съм наясно по този въпрос, някой ако знае ще ми обясни ли....

Вижда се "полюс" на мехура попринцип,но ако е малко изтичането,може и да не се вижда.Едва ли са води,особено щом шийката е ок ...
Вземи си Амнишуър от аптеката и отиди до доктора да ти го направи ако ти е много притеснено.Говори първо с него де ... мисля че всичко ще е наред 🙂 Води като тръгнат си тече,поне при мен беше така ,няма как да не разбереш.
https://www.aptekadetelina.bg/amnishuar-test-za-prejdevremennoto … oloplodniya-mehur

# 376
Предполагам щеше да се види, ако нещо изпуска.. Може просто да ти се е увеличило течението. Нали уж е нормално. Чуй се с АГ-то ти, ако се притесняваш.

# 377
Аз вчера бях понеже излиза отпуска. Може ли в домашна употреба да се направи теста? Или да изчакам още два три дни, наистина не е много, просто мокро петно на бельото има като ходядо вц...

# 378
Аз си спомням такива "мокри периоди" с успешната си бременност, според мен не е необичайно. Иначе съм чела за околоплодни води, че може да се пие сок от моркови и кокосова вода.

# 379
Аз вчера бях понеже излиза отпуска. Може ли в домашна употреба да се направи теста? Или да изчакам още два три дни, наистина не е много, просто мокро петно на бельото има като ходядо вц...

Чувала съм за ленти с йод, ако станат зелени, значи са води. Иначе може да провериш дали в аптеката продават някакви такива ленти за околоплодни.

# 380
  • София

Чувала съм за ленти с йод, ако станат зелени, значи са води. Иначе може да провериш дали в аптеката продават някакви такива ленти за околоплодни.
Неееееееее,никакви ленти с Бром Тимол!!!!
 Аз на теб май не съм ти разказвала как ми изкараха акъла в Надежда ,ден след серклажа?
Позитивират от какво ли не,дават фалшиво положителни резултати,просто ги забравете,че като ги чуя и направо ми се изправя косата.

Иначе Амнишуъра се прави май само от лекар ,и да,скъп е,но е сигурен

# 381
Ох момичета , вече мина два месеца и половина от мисед аборта. По принцип очаквам да ми дойде скоро 1-2 дена.
Обаче малко преди да се случи да го направя аборта , почнах да изпитвам непоносимост към месото ...мирише ми, хапвам го с извинение на мър*а ми би е в устата абе ужас с една дума.
Все още го има , сега влизам в един магазин хората готвели муската гръцка ...с влизането им казах вие нещо с месо ли готвите - да , гръцка муската . Страхотно просто, а толкова обичам месото 🥺
Та да ви питам има ли някоя от вас , на която са започнали такива симптоми ..въпреки аборта са продължили.?

# 382
  • София
Ян, При мен имаше увеличено течение, и освен това бебетата си притискаха мехура, така че си имах и подпишкване, без да усещам. Нормално е. За да са води, трябва да имаш повече от превръзка на час.

# 383
  • Sofia
Вече съм 18гс , от няколко дни имам леко мокро по бельото. Не е бяло течение, прозрачно като вода. Почнах да се притеснявам да не са води?! Изобщо как се разбира?
Yan, аз с първата ми бременност (успешна) имах нещо подобно. Вече бях в началото на второто тримесечие, някъде 14-16гс. И изведнъж нещо се изля. Бързо тичам до тоалетната и количеството беше на око колкото малка чашка кафе. Прозрачна течност без мирис. Изключвам да е било урина. Още веднъж се случи, но с по-малко количество. Споделих с АГ, водите си ми бяха ОК. Обясняваше ми, че течението се засилвало. Но на мен не ми приличаше на течение, беше рядко като водичка и дооооста обилно.
Ако знаех за тия тестове от аптеката, със сигурност щях да си взема, защото въпреки че АГ ми каза, че всичко е наред, аз бях постоянно на тръни.

Иначе на ехограф мерят количеството ОВ. Сега с последната бременност по време на първата ФМ/БХС феталният ми каза, че водите са ми малко за този срок на бременността и трябва да се наблюдават. Нямам идея как ги измерват. Но ако са ги гледали при теб и са в норма, не бих се притеснявала. Най-вероятно не е това.

# 384
Ами вярвам му за всичко на Ковачев, дано всичко е наред. Точно като подпишкване е, но даже и ежедневна превръзка не ми трябва засега. Ще наблюдавам как са нещата,защото пък не ми се ходи при някой случаен ,на който нямам доверие,докато той е отпуска.

# 385
Ян, стискам силно палци всичко да е наред.

andi, при втората ми бременност, само ми се гадеше от миризмата на месото, но не съм имала вкус или мирис на мърша. С аборта тези симптоми отшумяха.

Вторник съм на ЯМР на хипофизата аз, за да се види дали от аденом ми е повишен прилактина. Сутринта трябва да обикалям първо абокат да ми сложат, че там където ще ходя, сестрите не можели да слагат абокат, а само да го махнат. После трябва да си купя контрастното вещество и да издържа "концерта електронна музика и къртене с канго" Joy Запазих си час за слагане на абокат и се чудя да звънна ли в аптеката, за да проверя дали имат налично от контрастното вещество. Докторката каза, че в аптеката в болницата го поддържали, ама аз съм си късметлийка и е най-добре да проверя предварително.

# 386
  • На изток от Ада
Ян ти нали ходиш на двама док?

# 387
  • Замък сред облаците
Мокро бельо или секрет по бельото виждаш? Мен бельото ми беше нонстоп мокро в жегите, оказа се от потене.
Слагах ежедневна превръзка и тя беше абсолютно суха, а бельото продължаваше да подгизва защото явно се потях на сгъвките на слабините.
Отделно си имах от началото на бременността лек секрет, той е нормален, на хормоните се дължи. Като цервикалния секрет в овулаторните дни е (воднист, не разтеглив като белтък), но по-малко като количество.

# 388
И другатаАг е от септември. Като вода е, не е секрет.

# 389
  • Замък сред облаците
Пробвай теста с ежедневната превръзка. Аз не знаех че толкова могат да се потят слабините.

Общи условия

Активация на акаунт