Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • На изток от Ада
За Станулов копирам
Ние бяхме в Надежда. Като там ни поискаха 2300 лв на човек за генетично изследване. Аз съм с няколко аборта... Сложиха ми лепило в Надежда , биопсиите. Там док откри адемиоза и хроничен ендометрит. Както адемиозата ми я откри един док тук. За д-р доктори беше миома. И някакво образувание в единият яйчник откриха в Надежда.
Станулов ми се видя, Земен човек. В Надежда е надута сякаш.
Казал за изследваниятя тези генетичните добре е да се направят. Лепилото,той е против,а и действало 3м . С две думи съм си изгубила времето в Надежда.
Видя Сг на ММ,ДНК фрагментацията била ок, повече не можело да се направи. Разгледа ми обстойно документите и стажант имаше и той ги разгледа. На ехограф  доста ме гледа откри миома явно миома си е било съвсем малка. И някакво образувание в единият яйчник. Пита ни за здравословен начин на живот.
Каза че мога да забременея и даде тел ако забременея да се обадим. Не се сети какво повече да ни пусне за изследвания.Даде амбулаторен лист и снимки от ехограф. В Надежда нямаше това.
Не можа да каже от какво са абортите.

# 301
  • Замък сред облаците
Значи остава да инвестирате време и хапчета в добавки да подобрите качеството на сперматозоидите и яйцеклетките, така ли да разбирам?

# 302
  • На изток от Ада
Ми ако искаме. Той каза, че ДНК фрагментацията била ок и повече не може да се направи.

# 303
Една шепа добавки пия аз. Не знам дали ми помогнаха за възстановяване лигавицата на матката, за качеството на яйцеклетките или друго в репродуктивна насока, но ми изчезнаха едни обриви, които имах две години и след хиляди мъки и ходене при най-различни доктори, не можаха да разберат от какво са, съответно как да се лекуват. Та съм доволна, ще продължавам да ги пия. Joy

# 304
  • София
Наси , за ендометрита каза ли нещо?

# 305
  • Замък сред облаците
Ами Наси, хайде, дано да е прав. Аз хич не съм очарована от подхода на Надежда, на много момичета тук от форума едно и също казаха, едно и също лечение провеждат, по година-две ги мотаят и нито една не е забременяла от тези дето пишат в нашите теми.

Мини, и аз в клуба с добавките:
Скрит текст:

Момичета, за пръв път от месеци имам ясна чертичка на теста за О и то на 14 ден (вчера) а не колеблива на 24. Даже и цервикална слуз имам, не я бях виждала почти 2г кажи-речи. Голяма работа са добавките!

# 306
  • На изток от Ада
Наси , за ендометрита каза ли нещо?
Не, не  му показахме хистероскопията. Но видя епикризата. Там пише..

# 307
  • София
Ами Наси, хайде, дано да е прав. Аз хич не съм очарована от подхода на Надежда, на много момичета тук от форума едно и също казаха, едно и също лечение провеждат, по година-две ги мотаят и нито една не е забременяла от тези дето пишат в нашите теми.

Мини, и аз в клуба с добавките:
Скрит текст:

Момичета, за пръв път от месеци имам ясна чертичка на теста за О и то на 14 ден (вчера) а не колеблива на 24. Даже и цервикална слуз имам, не я бях виждала почти 2г кажи-речи. Голяма работа са добавките!

Голяма работа са,когато са хубави си вършат работата.
Аз също този месец почнах Инозотол и Л Аргинин и не знам от него ли,защото е раничко май да влияе,но си имах овулация на 14 ден,вместо на 18 както след аборта стана.
Включих и Омеги от около месец отново.Ти много хубаво си ги организирала хаповете,и аз трябва да си направя нещо такова,в СоФармаси гледах такива кутийки.

# 308
  • На изток от Ада
Ta какви хапчета пиете ?

# 309
Аз пия Л Аргинин, Инозитол, Глутатион, Витамин А, Витамин Е, Витамин Д, Б комплекс, желязо (него заради дефицит и с него пия Витамин Ц), Омега 3, Магнезий, Цинк, Селен, колаген, Убиквинон и може и нещо да пропускам. В началото и аз мислех за кутийка, но толкова свикнах коя добавка кога пия, че ми е станало рутина.

# 310
  • Замък сред облаците
Мерси, Бъбъл!

Извинявам се, впрочем, на момичетата доволни от Надежда, ама ей такива са ми косвените наблюдения над няколко съфорумки.

Наси, аз взимам:
- желязо и вит Ц (ниско ми е желязото)
- вит Д и К2 (вит Д ми е на долна граница 30ng)
- омега 3 (понеже ям риба 2-3 пъти годишно някъде)
- б12 (понеже ми е около 300, а с приема на желязо ще спадне, защото заедно ще увеличат хемоглобина)
- коензим Q10 (за яйчниците)
- бетакаротен (естествената форма на вит А, за разлика от ретинола и производните му не е токсична в дългосрочен прием; за хора с Хашимото вит А обичайно е в дефицит, не съм го изследвала, затова само 1 опаковка ще изпия)
-  мио- и д-хиро инозитол (за яйчниците и овулацията)
- метилирана фолиева киселина / метилфолат

Цинк и селен правих 3 месеца курс пролетта, октомври пак.

И магнезий е хубаво да взема, мерси че ме подсещате.

# 311
  • София
Ta какви хапчета пиете ?

Аз бях малко в почивка от хапове,между другото мисля да се консултирам с диетолог и да ми изготви режим като забременея,че и без това съм в долна граница на наднормено тегло,а и хем да не прекалявам с храната,хем да се храня пълноценно доколкото се може с тези храни по магазините.
Харесала съм доц Людмила Иванова от Вита засега.

Иначе в момента пия Фолиева,Омега,Инозотол и Л Аргинин.
Почивка съм от Б комплекса и вит Д,желязо и Феритин са ми в средата на границите и се чудя да предприема ли нещо за тях.
Хемоглобина ми е 132,ще ми се и него да повдигна .

# 312
АА, мога ли да питам каква е функцията на Коензим 10 върху яйчниците?

# 313
Наси, дано д-р Станулов да ви доведе до успешна бременност и следващият път да бъде до финал!
АА, много хубави чертички, късмет този месец!
Аз бях направила сериозна почивка от всички хапчета след втората неуспешна процедура, но сега мисля да си ги започна отново. Аз взимам Omega3, Coq10, NAC, vitamin D, vitamin C, желязо, и фолат редовно. Вит. б12, инозитол, цинк и селен пия  доста рядко и на периоди. Прави ми впечатление, че след като позапълня дефицитите, сякаш доста неща се оправят от самосебе си, включително и тсх се смъква.

# 314
И моят Витамин А е бета каротен, по съвет на АА. За което благодаря Hug
И аз мисля като ми свършат опаковките да направя почивка. Само се чудя колко време. Като мине месец след спирането, ще проверя витамините как са ми.

Днес сутринта ходих до здравната каса, за да подам молба за ЯМР на хипофизата. И при третото ми изследваме пролактина е повишен, като се покачва със всяко следващо. Забелязвам и проблеми с очите, които до сега съм нямала. Сега може и да е съвпадение това. Чакам да мине заседанието и ендокринолога да ми звънне с решението.

Общи условия

Активация на акаунт