Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 465
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • На изток от Ада
FBID100000344186946,пусни кръвен тест и а съм с 2 отрицателни пикливи

# 556
nasito8988,пусна ли кръвен тест? Успех Flowers Four Leaf Clover

FBID100000344186946 , съжалявам за това, което си преживяла. И аз като теб чаках цикъл на 21.09 (30-ти ден), но още го няма, а днес е 35-ти ден. Правих вчера тест лентичка и отрицателния резултат ми попари надеждите. Аз също нямам болезнени гърди, само са леко подути, иначе имах нещо , като леки контракции ниско долу преди седмица, вчера ми се гадеше много сутринта. Никакви други симптоми. С предната бременност симптомите и неразположенията дойдоха 10 дни след закъснението, но на 5-ти ден въпреки късната овулация имах бледа черта. Иска ми се да греша, но за мен отрицателния тест си е отрицателен и са някакви изключения тези, които се оказват бременни след няколко отрицателни теста след закъснението.

# 557
  • На изток от Ада
Не съм...
Днес не стана.
Просто не ми се мисли... имаме проблеми с ремонта. Съседите долу са подали жалба...
После при бременност не знам при кой д-р да ходя? С няколко аборта ще мога ли да пътувам за Станулов? Ние сме на село..,. Майка ми ще иска да съм при нея при бременност тя е в д-р село до Ямбол...ММ няма да даде,....

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 15:04 от nasito8988

# 558
Да се включа и аз с малък ъпдейт по моя казус. Бях на гинеколог, никакви проблеми не видя на ехографа, пусна ми хормони. Днес изследвах Прогестерон (21 ден), доста е нисък за съжаление. С цикъла ще пусна и Естрадиол, LH, FSH, АМХ, Пролактин, Тестостерон и след това пак съм на преглед.
Този месец пропуснахме опитите, реших че и без това с тези изследвания и проблемен цикъл няма да стане, ще слагам зъбен имплант другата седмица да ми се махне и това от главата. Поръчах си и малко добавки за репродуктивно здраве, записах се на курс за натурално лекуване на хормони и така. Май няма да съм скоро в клуба на бременните, но поне стискайте палци да не е нещо сериозно и непоправимо.

# 559
  • Замък сред облаците
А кога е била овулацията? ЖТ видя ли се въобще? За мен това ниво говори, че О не е минала/настъпила.

# 560
Бях на 14 ден от МЦ при АГ. Нищо не каза за ЖТ или овулация, а аз на място си бях приготвила монолог с всички неща, които трябва да кажа и нищо не питах конкретно друго, освен за срастванията - според нея ако има сраствания цикълът щеше да е оскъден още веднага след аборта, а той не беше.

# 561
Здравейте! Миналата седмица в четвъртък бях на преглед, по мои сметки бях в 5+1г.с, но в сряда бях получила леко зацапване,което в четвъртък сутринта вече беше се превърнало в течение като при цикъл. Та след прегледа в четвъртък лекаря каза,че се вижда нещо, но е много рано и не е категоричен.  Изписа ми но шпа и утрогестан и ме извика на преглед отново в понеделник. След прегледа вечерта получих доста силни болки в рамките на около час, а в петък вече имах и съсиреци. До прегледа в понеделник кървенето беше почти спряло. Прегледа ме отново и каза, ще лигавицата е била удебелена и не съм се изчистила напълно, каза ми отново да отида в петък, ако евентуално има шанс да се случи някакво чудо и да се види ембрион, което мен силно мен
 съмнява. А ако не съм се изчистила ще се наложи кюретаж. Според мен няма да съм се изчистила, защото аз кървене вече нямам, а само леко кафяво жълто зацапване от време на време.  И тук идва въпросът ми, АГ работи със здравната каса, но е в собствена АГ клиника. Казаха ми, че кюретажа струва 250лв и направление не важи. Има ли как да взема направление от личния лекар и да направя кюретажа в държавана болница? И ако някоя от вас е правила кюретаж в държавана болница, колко дни е болничния престой?

# 562
  • Замък сред облаците
Да, някои частни клиники нямат сключени договори за всички клинични пътеки по ЗК, така че за едни процедури се плаща, за други не. А в държавна болница могат и само да си издадат направление и да мине по каса. 2 нощувки е по каса, на частно някъде пускат същия ден.

# 563
Здравейте! Миналата седмица в четвъртък бях на преглед, по мои сметки бях в 5+1г.с, но в сряда бях получила леко зацапване,което в четвъртък сутринта вече беше се превърнало в течение като при цикъл. Та след прегледа в четвъртък лекаря каза,че се вижда нещо, но е много рано и не е категоричен.  Изписа ми но шпа и утрогестан и ме извика на преглед отново в понеделник. След прегледа вечерта получих доста силни болки в рамките на около час, а в петък вече имах и съсиреци. До прегледа в понеделник кървенето беше почти спряло. Прегледа ме отново и каза, ще лигавицата е била удебелена и не съм се изчистила напълно, каза ми отново да отида в петък, ако евентуално има шанс да се случи някакво чудо и да се види ембрион, което мен силно мен
 съмнява. А ако не съм се изчистила ще се наложи кюретаж. Според мен няма да съм се изчистила, защото аз кървене вече нямам, а само леко кафяво жълто зацапване от време на време.  И тук идва въпросът ми, АГ работи със здравната каса, но е в собствена АГ клиника. Казаха ми, че кюретажа струва 250лв и направление не важи. Има ли как да взема направление от личния лекар и да направя кюретажа в държавана болница? И ако някоя от вас е правила кюретаж в държавана болница, колко дни е болничния престой?
На мен ми правиха аборт на кухо яйце преди 2 седмици в държавна болница и е безплатно, водиш се с два дена престой, но ако искаш те пускат след манипулацията( поне в Св. Георги в Пловдив е така), АГ може да ти даде бележка за личния лекар, при което да ти дадат директно направление за болница или да вземеш направление за гинеколог ако личнияти лекар не искаш да е на ти с нещата и  от там АГ дава вече бележка за болницата.

# 564
На мен ми правиха аборт на кухо яйце преди 2 седмици в държавна болница и е безплатно, водиш се с два дена престой, но ако искаш те пускат след манипулацията( поне в Св. Георги в Пловдив е така), АГ може да ти даде бележка за личния лекар, при което да ти дадат директно направление за болница или да вземеш направление за гинеколог ако личнияти лекар не искаш да е на ти с нещата и  от там АГ дава вече бележка за болницата.
Аз съм взела направление за установяване на бременност,  с което реално отидох при АГ.  В случая обаче ми се струва, че АГ ще държи кюретажа да е при него, за да ми вземе той парите.  И затова се интересувам има ли как да взема направление от ЛЛ, за да ми направят кюретаж в болницата.

# 565
  • Замък сред облаците
За какво е разкарването със зор до ЛЛ? Отиваш в държавно АГ отделение, искаш преглед при който е на смяна и той ще те насочи за хоспитализация и кюртаж. Или спешен АГ кабинет на държавна АГ болница.

# 566
  • София
Отиваш в спешното в болницата и поемаш по клиничната пътека. Ако не те вземат, защото не си спешен случай, питаш с какво направление можеш да отидеш като неспешен случай. Към направлението трябва да приложиш лист от преглед при АГ.

# 567
  • София
А защо в толкова ранен срок да се налага кюретаж,няма ли начин с хапче да се подпомогне процеса и да стане без намеса?
В ранна седмица си?
От кой град си?

# 568
  • На изток от Ада
Ако имаш възможност не в държавното АГ...Аз имам няколко аборта там и съм лежала ад е

# 569
А защо в толкова ранен срок да се налага кюретаж,няма ли начин с хапче да се подпомогне процеса и да стане без намеса?
В ранна седмица си?
От кой град си?
Нямам представа може линс хапчета,  не сме коментирали нищо с АГ за този вариант,  но ще питам. От Шумен съм.

Общи условия

Активация на акаунт