Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 444
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • На изток от Ада
Последно някакъв док от Варна Момчил Сариев,ми каза че ендометрита можел да се оправи с Аб и физиотерапия с добавки

# 691
nasito8988 тъкмо за твоя случай щях да спомена. Ако има съмнения за ендометрит и искат да го отметнат един вид....

# 692
  • На изток от Ада
В Надежда го открихa  с хистероскопия и биопсия, обаче док така не му обърна внимание.. Въобще не го лекува. Станулов ми изписа Аб обаче според него не трябва биопсия след Аб. Ей така да чакам само да изчезне..

# 693
Здравейте! И на мен ми се налага да мина по дългия път с изследванията след прекаран спонтанен аборт в 6 г.с. Лекуващият лекар ме насочва към Геника. Имам един дълъг списък с изследвания - имунологични, ендокринни, вирусология, тромбофилия и т.н. Направих бързо сравнение с цени в други две лаборатории - Рамус и Лина и разликата е голяма. Ако в Геника излизат 1150, в Лина са 890, в Рамус още по-малко. Недостатъкът, ако може да се нарече такъв, е че в София няма Лина, но често пътувам в Бургас и мога да си пусна изследванията там. Въпросът ми е при Рамус дали би имало компромис в качеството? На какво се дължи тази огромна разлика според вас? Вие кои лаборатории ползвахте?

# 694
Здравейте! И на мен ми се налага да мина по дългия път с изследванията след прекаран спонтанен аборт в 6 г.с. Лекуващият лекар ме насочва към Геника. Имам един дълъг списък с изследвания - имунологични, ендокринни, вирусология, тромбофилия и т.н. Направих бързо сравнение с цени в други две лаборатории - Рамус и Лина и разликата е голяма. Ако в Геника излизат 1150, в Лина са 890, в Рамус още по-малко. Недостатъкът, ако може да се нарече такъв, е че в София няма Лина, но често пътувам в Бургас и мога да си пусна изследванията там. Въпросът ми е при Рамус дали би имало компромис в качеството? На какво се дължи тази огромна разлика според вас? Вие кои лаборатории ползвахте?
Аз пуснах в Геника тромбофилии и имунология. Но по време на консултацията с имунолог в Надежда ми казаха, че не признават имунологията от Геника и трябваше да ги повторя там. Излязоха коренно различни 🫠

# 695
  • Замък сред облаците
Геника е специализирана генетична лаборатория. Всички останали са общи лаборатории, с лаборанти с неясен профил. На фона на това, че генетичните изследвания се правят еднократно не пестете 200-300лв. За справка, назад в темите има грешни генетични резултати от Рамус.
Говоря конкретно за генетичните.

А Надежда не признава нищо външно, за да прави допълнителен оборот на пари. Сори.

# 696
  • На изток от Ада
МдА!  За Надежда всъщност признаха Сг на ММ но мойте не . Тромбофията не я признават в Надежда...
Мел пусни в геника. Ремус не е ок лаборатория.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 20:34 от nasito8988

# 697
Момичета, съжалявам за неуспехите!

Иначе, подкрепям да не се прави компромис за генетични изследвания. Задължително направете тромбофилията в генетична лаборатория. Но основният панел аз го бях пуснала в генетичната лаборатория на Майчин Дом и излезе към 130лв. или нещо от сорта, по-евтино от в Геника, с идеята, ако се наложи да псуна допълнителните в Геника. Имунологичните се пускат след консултация с имунолог. Аз избрах доц. Михайлова и си беше най-доброто решение. Преглед при нея+ изследвания, които тя пусна ми излезе общо към 300-400лв. За инвитро процедурите редовно пускам вирусология, може и в обикновена лаборатория, но пуснете възможно най-разширения панел. Винаги гледам в коя лаборатория има промоция, ако има, и обикновено излиза около 100 лв. Ендокринните също може в обикновена лаборатория, в пакет излизат около 40-50лв. В крайна сметка излиза около 700лв. всичко, но си трябва малко да си поиграете да проучите къде качество/цена ще е най-добре.

За Надежда, няма какво да коментирам, АА ясно го е казала, за да правят пари е всичко.

# 698
Имунологични аз пусках в имунологията към Александровска болница, там ме насоки доц.Михайлова , има добри отзиви.

# 699
  • Замък сред облаците
Тя и доц. Михайлова е част от Александровска, но да - строго профилирани са и опитът им е безценен. За такива специфични неща си трябват специализирани лаборатории с много опит.

Като със спермограмите - по-добре в репродуктивна клиника, не в обикновена лаборатория където виждат такава проба я два пъти месечно, я не (образно казано).

# 700
Благодаря за съветите момичета. Сега като прегледах, наистина имунология в Александровска и генетични в Майчин дом звучат добре както финансово, така и като надеждност. Останалите няма такова значение къде ще ги пусна.

# 701
Mel, би ли споделила кои изследвания са ти назначени? Ти ин витро ли забременя?

# 702
Забременях естествено. Първа бременност.
Ето списък с изследванията. Ако някой е наясно кое минава по касата, може да подскаже Simple Smile Аз знам само за ПКК, CRP и щитовидните, както и цито и микробиология. За хламидията не съм сигурна.

ПКК
Желязо
Витамин B12
Витамин D total
CRP
Урина - ОХИ и седимент
Фолиева киселина

Анти фосфолипидни антитела/ Anti - APL - IGM
Анти фосфолипидни антитела/ Anti - APL - IGG
Антикардиолипинови антитела (ACL) IgМ
Антикардиолипинови антитела (ACL) IgG
β2 Гликопротеин 1 антитела (anti-β2 GP 1) IgМ количествен
β2 Гликопротеин 1 антитела (anti-β2 GP 1) IgG количествен
Фенотипизиране NK/TNK клетки

TORCH

Кръвосъсирване и фибринолиза

Хламидия+уреаплазма+микоплазма

Микробиология
Цитонамазка

TSH
FT3
FT4
anti TG (TAT)
anti TPO (MAT)

# 703
Здравейте! От година правим опити за бебе, но така и не се получаваше вече се бяхме отчаяли и бяхме решили да тръгваме по лекари с мъжа ми. За наша голяма изненада на 25.08 видяхме 2 чертички, след което веднага посетихме гинеколог който ни потвърди бременността в 5г.с и ни насрочи час за след 2 седмици когато щях да съм в 7г.с , но за съжаление в 6г.с прокървях и направих спонтанен аборт(за щастие без хирургическа намеса).. Гинекологът ни смята, че за сега няма нужда от никакви изследвания защото бременност е станала.. И ни посъветва веднага след 1вия цикъл да започнем с опитите
Но все пак си мисля дали да не си пусна изследвания да видим как са нещата

# 704
Nikolche, съжалявам много. Миналата година на 27.08 и аз видях двете чертички за първи път, но ми се случи същото. И на мен репродуктивният ми лекар ми каза, че няма нужда да пускам нищо, за мен лично беше грешка. Защото ми направиха след това процедура без да знам, че съм с тромбофилия. В моя случай лекарите твърдяха, че не било в нея проблемът, но е хубаво да се знае за в бъдеще имаш ли или не тромбофилия, защото е ключова за успешна бременност. Пролетта се преместих при нов репродуктивен, който веднага ми каза да си я пусна, включително много други изследвания, като спермограма на ММ с ДНК фрагментация, уреаплазми/миколазми, хламидии, имунологични изследвания и т.н. Ние си знаехме, че имаме проблем, та ги пускахме на части изследванията, но при вас предвид, че още не сте ходили на репродуктивен доколкото разбирам, си мисля, че тромбофилията и разширена спермограма с днк фрагментация в репродуктивна клиника са достатъчни за начало след аборт. След това микробиологии и на двамата ама чрез ПСР, че обикновените не хващат всичко. Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт