Любители на кучета - 136

• 29 444
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Да ви кажа и Арес е пълен с бълхи, след всяко излизане пощя като луда... направо ми писна вече. С Адвантикс е и пак има а слагаме и отгоре и долу където не може да се оближе и пак и пак.... Не знам какво става тая година. Голямото куче същата работа а той е черен и него не можем да чистим както Арес. И той нон стоп се пръска за буби

# 181
  • sf
Нейо е на 6 г и за първи път има, само Некстгард спектра му давам. Ще мина после през зоомагазина да взема нещо.

# 182
Много са гадни тези бълхи. Преди няколко години реших да прибера бременната котка в гаража да роди и да отгледа малките докато станат готови за навън. Въпреки че я обезпаразитявам и пръскаме двора постоянно изведнъж гаража се напълни с бълхи ама нещо страшно. Интерсното беше, че котките бяха чисти и по тях нямаше, обаче бълхите скачаха по краката ни и направо ставаха черни. Пръскахме с каквото се сетите, даже пробвах с парочистачка няма отърване. После се замислих, че по котките няма и се сетих, че тях ги пудря с пудрата на ПИК и накупих няколко шишенца, наръсих обилно пода да побелее и на сутринта няма скачащи бълхи. Минах с прахосмукачката целия под и от тогава от време на време минавам вечер с пудрата в гаража и пътеките около къщата и котките.

# 183
  • sf
В зоомагазина казаха, че от хапчето би трябвало  да умират. Ама взех и пудра за всеки случай.

# 184
  • София
Чела съм, че кучешките бълхи не са инвазивни като котешките. Тези дето ходят по хората и по овце/кози и т.н., са котешките. Не съм тествала прочетеното, Буба засега не е завъждала такива гадини Simple Smile

# 185
Друго си е да се подпреш на лаптопа за да поспиш. Sleeping

# 186
  • София
Не знам какви буби и бълхи има, но кучето една няма, а ММ от два месеца е с яка инфекция и не минава. Кучето не го обезпаразитявам освен с антирепелент с миризливи екстракти. Явно и ние ще трябва да се мажем с това.

# 187
Поздрави от Лори на родна земя!        Да видим как ще е с бълхите...Тук сме на село, има стадо кози, овце, коне, котки щъкат , където ни е обичайната разходка.С противопаразитна каишка на Bayer и капки Advantix.До сега , летата не е имало пробив.        4 години откакто я открих ...по тази обява.На 3.август 2019, зоотакси ми докара от Кърджали-едно миришещо, смачкано, гуреливо , с кожен проблем Лоре.Но с най- щастливата опашка...
.

# 188
Душичка златна Heart Eyes
Още дълги години да сте заедно!

Открийте кучето

# 189
  • под тепетата
Като от приказка е Лори, но е попаднала на точните хора! Heart Eyes
Plamena, много уютно се е сгушила неделно Wink
Жаклина, такава блажена физиономия, сърце не ти дава да го подместиш Sweat Smile
Ние си имаме нова дружка с красивото име Жара!

# 190
Да не е берн-ка вашата нова дружка?

# 191
  • под тепетата
Неее, фина млада дама на 5-6 месеца. Мисля, че е пойнтер или курцхаар. Утре ще питам на сутрешната и разходка.

# 192
  • София
Билянка, открадни и една снимка, ако има как Wink
Буба вчера имаше гости (сестра ми със семейството) и днес още се възстановява от вълненията и игрите Simple Smile

# 193
  • София
Честити да са всички, които пропуснахме да поздравим, но м-р Чарли беше на почивка. И си почина добре - на хладно в стаята, на климатик, че много жега беше. Даже до плажа не стигна сега, но наесен 😂. За сметка на това разходи грива по улиците и само събираше желаещи да го галят, а той само това чакаше 😆😆😆. Глезльо голям.
Ей го маймуната 🙃, но от Жеравна 🥰

# 194
  • Sofia
Във вторник ще ваксинираме и 4-мата: Мъро, Суза и Мишо- котките и Чери - лабрадорката, вкъщи. Вета се съгласи. Дори ще ни направи семейна отстъпка и каза, че и за посещението нищо няма да вземе. Така е по-добре, вместо да ги водим 4 дни подред за да ги ваксинираме.

Общи условия

Активация на акаунт