Любители на кучета - 136

• 28 982
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • в голямото село
Е не, това куче не е в ред. Отново седи и пази храната. Сутринта го нахраних от ръката, сега смених гранулите, купата и само като подуши влезе в режим пазене.  Седи вече 2 часа, преглъща, но не яде, като мине някой лае и ръмжи. Толкова ме е ядосал, че съм на ръба да му я отнема насилствено, но мисля ,че не е редно и само ще влоша ситуацията. Колко време мога да го оставя така да стои гладен, без за му навреди разбира се.

# 511
С право си я пази момчето! Ето, някой му е взел старата купа и е сложил нова. И гранулите са други. Joy
Шегувам се, дано не се разсърдиш, но ми стана смешно. Той толкова я пази и накрая, няма му купата. Joy

# 512
  • Бургас
Върни старата купа на човека. Стига го мъчи Simple Smile
Не познавам куче, умряло от глад при налична храна.

# 513
Явно не е гладен все още. Аз давам еднократно дажбата за денонощие,яде се -колкото толкова. Прибирам купата и оставям само вода. На другия ден отново,няма какво да му стане. Това е голямо куче все пак,а не подрастващо.
Може би спи по цял ден и не е огладнял. Но ти си познаваш животното най-добре.

# 514
Десет минути. След това купата се вдига. Утре пак, вдругиден. Като огладнее, ще яде, от глад няма да умре. Когато реши, че е гладен, сядаш до него с ръка в купата. Ръмжи-вдигаш. Ще схване, няма къде да иде. Агресията не бива да се толерира. Общо послушание тренировки - всеки ден. Наблегни на отнемане, на апорт. Храна от масата е табу, той яде последен. Когато разбере, че алфата си ти, а той -   последна дупка на кавала, няма да имаш проблем. Знам, че ти идва да се развикаш, но не бива, трябва да си спокойна.

# 515
  • Бургас
Интересно ми е дали всички кучета могат да се научат да изпълняват апорт, или има породи, които просто не стават за тази цел.
Старото ми куче микс с лайка или шпиц категорично отказваше да носи, даже и да гони предмети.

# 516
Зара тича по предмета и го взима, но после не го дава. Joy

# 517
  • София
Ние си пишем, ти четеш, както ти изнася.
Храненето от ръка е хранене от ръка, не еднократно, а до постигане на целите.
Купата с храна не стои на земята с часове.
Ако кучето лае заради нещо, което считаш, че не е ок, извеждаш кучето и го оставяш да се успокои.
Тинтина, от моите, нито едно не е било лудо по гонене на топки и пръчки, но всички с неохота ходеха да ги събират и връщат срещу черен дроб.

# 518
  • в голямото село
Явно трябва да наблегнем повече на дисциплината, че е станало малко свободия. Предмети гони и донася, пуска.
Reunion, чета аз и препрочитам, но исках да изключа проблема да е в гранулата или купичката, за това смених и дадох отново. Сега отново купата е пълна от снощи , не е ял, спи до нея и като мина скача и ръмжи.
Отивам да я вдигна, макар и насилствено
И у нас май ще стане казарма

# 519
  • под тепетата
Хъскито въобще не отразяваше хвърлени предмети. Играеше единствено с пластмасова бутилка и то 10 минути. Ози е друга бира - най-често с кокала се заиграва и го носи докато му омръзне.

# 520
  • София
Виви, аз се отказвам, защото поне три отнас ти казахме,,че храната не се оставя, а се вдига максимум след 10 минути.
Щом е ял от ръка, не е проблемът в гранули.

# 521
Вчера сигурно 4 часа варих дреболии за Зара. Първо сложих тенджерата на котлона, поцъках 20 минути в спалнята на телефона и отидох на пазар. И докато се шляя из магазина, погледът ми попада върху храната за животни и се сещам за котлона. Набързо приключих с пазара и бегом към къщи. За щастие не беше изкипяло, както трябва, но по котлона имаше бульон. Намалих градусите, помотах се малко, по някое време сложих грах, моркови и ориз, и отидох до друг магазин (взех й от Пепко три топки, веднага затри едната). Прибрах се, пак си поцъках в спалнята, полежах половин час (нямахме вода) и отидох за нещо в кухнята. И за трети път този ден, си спомних, че готвя за кучето. Joy Този път го изключих. Вечерта й дадох да яде, но пък забравих да го прибера в хладилника. И сутринта гледам, то кипи. Направо ми се дорева. Цял ден за едно хапване.
Много съм зле с паметта, много.

# 522
  • под тепетата
Момичета, имам повод да почерпя! Засега без снимка Wink
Вчера вторият ми внук реши, че е време да ме зарадва и сутринта се появи на бял свят!
А днес и вие имате повод да почерпите - днес е Световният ден на кучето! Да са ни здрави и все така даряващи обич нашите космати приятели!
Dara, и аз съм така Disappointed Relieved
 Хубав ден!
Баба хуква по задачи!

# 523
  • Бургас
Биляна, честит да ти е внукът, да здрав и много щастлив!
Даре, слагай си напомняне. Аз готвя за кучето в крок пот с таймер. Сам се изключва. На керамичния плот и на фурната също задължително слагам таймер, че иначе отиде...

# 524
Честито на двукратната баба Биляна!
Затвърждаваш титлата. Бъдете здрави-внуци,деца и вие самите!

Общи условия

Активация на акаунт