Любители на кучета - 136

• 28 955
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Може да не усвоява добре марката гранули.

Вълчан доскоро беше бая поднормен (на 2г.7м. е). Не сме го мерили последния месец и половина, видимо поналя малко около кокаляците, но със сигурност не е стигнал 40кг., колкото куче с неговите размери трябва да тежи. До скоро от всяка храна, различна от барф, му щръкваха костите на таза, а мокър приличаше повече на хрътка. Периодично сме пробвали гранули - Акана, Есеншъл, Орижен и още 1-2 марки висок клас, с все същия резултат - мине ли на гранули, изходният резултат е трагичен. Понеже тук ми е много сложно с Барфа и преди месец взехме нова марка за проба. Изяде един чувал, начена втори и този път, пу-пу, не сваля, изходният материал е какъвто трябва, дано да сме намерили нашите.
А кои са гранулите?

# 631
  • София
Макче, не сте само вие Simple Smile Познавам хора, дали една бала пари в тестване на grain free висок клас гранули, докато накрая установят, че просто техния дзвер си иска друго - по-нисък клас са, ама яде и му се отразяват добре!

# 632
Only, Edgar&cooper. Нарочно не ги написах първоначално, защото за вашето куче няма значение. Трябва да си намерите вашите. А и както каза Tintina, не изключвайте вероятността младежът просто да е хърбав младеж и да налее по-натам. За това дали се усвояват добре или не гранулите, може да се съди по изходния материал.

ToniShu, знам, много кучета имат проблем с високо протеиновите. Ама като видиш, как уж най-добрите не се усвояват и хептен не знаеш с какво да смениш.

# 633
При нас е същия резултат. Пробвахме какви ли не храни и изходния материал е един и същ. Даже с храната на Педигрии за малки кученца е добре. Сега си мисля да почна да й варя разни пилешки фенери и тн с картофи, моркови да видим как ще е.
За теглото мисля, че е добре. На 6 месеца е 14кг.

# 634
Only, Edgar&cooper. Нарочно не ги написах първоначално, защото за вашето куче няма значение. Трябва да си намерите вашите. А и както каза Tintina, не изключвайте вероятността младежът просто да е хърбав младеж и да налее по-натам. За това дали се усвояват добре или не гранулите, може да се съди по изходния материал.
В началото ходеше по веднъж на разходка, стегнато и твърдо произведение.
Откак му вдигнах дозата, започна да ходи по 2-3 пъти на разходка, като само първото е оформено, следващите са разтройство....

# 635
  • София
Значи, внимавайте с обучението на команди, нож с две остриета е. Ние на шега и майтап успяхме да научим бебето на "събуди мама' "събуди тати". Действа веднага. Ако някой от нас си е полегнал, а другия каже на кучето да го събуди следва свински тръс, мятане върху спящият, основно излизване на лице, ръце, уши и за капак лягане отгоре, ама така че и дъх да не можеш да си поемеш 🤣.

# 636
  • София
Само да внимавате след няколко месеца да няма "бебе, махни се от бебето" Wink

# 637
Only, за мен е безсмислено вдигането на дозата с такъв резултат.

Re, не знам как ще се отучвате. Joy

# 638
  • София
Само да внимавате след няколко месеца да няма "бебе, махни се от бебето" Wink
Ааа, майка му и баща му на бебето да го мислят. Те имат ротвайлер, който е абсолютна лигня и им спи в кревата, катери се по масите и диваните. Много им говорих да я възпитат, но не би. Сега ще им гледам сеира.

# 639
Здравейте, искам да си взема кученце порода цверг шнауцер и се чудя от развъдник с родословие ли да бъде или от обява от частно лице.Разликата в цените е двойна вие смятате ли, че е оправдана?

# 640
  • София
Хахахах, намри къде да питаш! Пислаи сме десетки пъти сигурно - мнението ни се знае. Да не говорим, че половината първа страница е посветена на тази дилема!

# 641
  • София
По принцип тук не харесваме нерегламентираното развъждане на кучета. Има много проблеми като неизменно отношение, инсест, съответно генетични проблеми.
Иначе, всички кученца носят радост и любов. Ако можеш да си позволиш куче от лицензиран развъдник, препоръчвам. Ако не, осинови си безпородно.

# 642
Здравейте,

Пиша с една огромна молба към собствениците на малките породи кучета - моля споделете ми каква храна (марка) давате на кучовците (за да не се спами темата може и на ЛС), защото вече се отчайвам с наш Арес... 3 дни стоя храната му и ако не го нахраня аз от ръка или на игра не я поглежда. Купата му е от двойните с вода и храна и минава пие вода обаче храна - не. Основно от бебе яде Virbac като опитах с Brit care (не му понесе добре и изходния материал много меришеше с нея) опитахме лятото и барф (също го отказа в един момент) а за нашата храна умира, но пък аз не искам да готвя специално за него, в нашата храна пък слагам подправки (всички вкъщи  си обичаме).... МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ и препоръки. Арес е Болонка ( смесена между малтийска и френска). Благодаря предварително.

# 643
Здравейте,

Пиша с една огромна молба към собствениците на малките породи кучета - моля споделете ми каква храна (марка) давате на кучовците (за да не се спами темата може и на ЛС), защото вече се отчайвам с наш Арес... 3 дни стоя храната му и ако не го нахраня аз от ръка или на игра не я поглежда. Купата му е от двойните с вода и храна и минава пие вода обаче храна - не. Основно от бебе яде Virbac като опитах с Brit care (не му понесе добре и изходния материал много меришеше с нея) опитахме лятото и барф (също го отказа в един момент) а за нашата храна умира, но пък аз не искам да готвя специално за него, в нашата храна пък слагам подправки (всички вкъщи  си обичаме).... МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ и препоръки. Арес е Болонка ( смесена между малтийска и френска). Благодаря предварително.

Пикачу също е сложен с яденето. В общи линии действам по метода ‘проба-грешка’. Купувам няколко вида храна от зоомагазина и после следя какво яде и какво не. И колкото и смешно да звучи, си пиша, защото не помня. Засега май предпочита една марка Sensitive Gold, които правят паучове. Ако има много желирано, не го яде, та желираното го обирам. Пробвахме консерви, в които храната беше много накълцана - изобщо не ги пожела. Като цяло яде с удоволствие пиле и дробчета, така че специално му варя. Пробвах да добавя ориз - не иска. Иначе обожава човешка храна - умира за всякакво сирене, солети, хляб с масло, спагети, баница,… Разбра, че синът ми е непохватен и когато детето седне да яде, се настанява под него и търпеливо чака. Гранули категорично отказва, независимо от марката и цената им.

Предишната ни болонка също беше ужасно капризно същество. Тя пък никаква кучешка храна не ядеше. Баба ми (бог да я прости) й готвеше специално.

По принцип знам теорията как кучето и детето няма да се оставят да умрат от глад. Но понеже имах доста лош опит с детето, което преди години в продължение на три дни не хапна нищо и се озовахме в спешното, много се старая малолетните и зависимите в семейството да се хранят редовно 🤣

# 644
Рокото и той с претенции 😁Сменихме доста видове гранула, сега със апетит си хапва Рефлекс със сьомга. Зная, че е турска храна и до там. Консервите на Brit също ги обожава, от време на време го черпим с тях.По едно време само и само да яде, смесвахме гранула с консерва. Големи стачки правеше,иначе и при нас знае че детето изтърва това онова, или дава нещичко 😁Даже бях приготвила едната сутрин филия с пастет и краставички, сложих я на масата и нещо правех. Поканих наследника на закуска, обаче филия нямаше 😁Тогава беше и първото крадене на храна от масата. Явно много вкусно му замириса на животинката 😃Сега когато мажа въпросната филия, чинията не е на масата когато няма човешка охрана. Иначе Рокото не краде,оставяли сме филета, кашкавали и излизаме от стаята.Като се върнем са си там. Явно пастета му е слабост 😄

Общи условия

Активация на акаунт