Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 33 678
  • 391
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте!
За дете родено в чужбина може ли да се взима помощта за живородено дете?
Тъй като едва сега се прибраха от чужбина сега успяха да издадат и акт за раждането от България.Детето е на 1 година.

# 331
За да се ползва помощта, детето трябва да се отглежда в България. Не в чужбина.

# 332
Като представяш акт за раждане мисля,че даваха..Едни познати май бяха взели незнам нещо грешно съм разбрала тогава сигурно..

# 333
  • Пловдив
Ако родителите имат адрес тук, детето също автоматично получава този на майката не виждам проблем да ги изплатят тези пари. То е същото, като аз да родя тук, да взема парите и да замина за чужбина.
Аз примерно имам позната, която тук не взимаше детски за детето ѝ навремето, в чужбина мъжът получаваше от тамошната държава, детето живееше и учеше тук.

# 334
Здравейте! Опитвам се да пусна документите през системата за сигурно електронно връчване. Така съм пускала поне 5 години, но сега нещо не става. През услугите избирам "социално подпомагане" и там няма опция за детски надбавки. Да не би да е премахната тази услуга? Опитах и на мейла ao@ asp.goverment.bg. Там ми връща автоматично недоставена поща. Някой скоро подавал ли е? Моля за съвет.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 22:09 от Рaдост

# 335
Здравейте ! Опитвам се да пусна документите през системата за сигрно електронно връчване. Така съм пускала поне 5 години , но сега нещо не става. През услугите избирам "социално подпомагане" и там няма опция за детски надбавки. Да не би да е премахната тази услуга ? Опитах и на мейла ao@ asp.goverment.bg. Там ми връща автоматично недоставена поща. Някой скоро подавал  ли е ? Моля за съвет.
Здравейте, вече се подава тук

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi%20na%20uslugi/izpal … lugi-814/649?cP=4

# 336
Здравейте,имам въпрос,взимам детски,но бащата на детето работи в чужбина и иска да взима детски от там.Аз трябва ли да прекъсна моите тук или всеки може да си подаде документи в съответната страна.

# 337
  • София-Младост
Не знаем условията на другата страна. Ако са ви отпуснали, значи имате право на тях. С работещ в чужбина, не знам как сте под максималния доход, но не е и моя работа 🙂

# 338
  • Пловдив
Като нямат брак и примерно са на различен адрес.

# 339
Здравейте,преведоха ли ви детските? До мамите които получават. Благодаря!

# 340
да още на 13ти май...аз миналата година взимах по 50 лв...тази година след подаване на документите взимах по 40 лв и хоп този месец 50 лв...някой може ли да ми каже защо...подавах януари и от тогава до сега по 40 лв си получавах

# 341
На 13 май са ви ги превели ли?

# 342
На 13 май са ви ги превели ли?
Да

# 343
Има промяна с бюджета, който влезе в сила от 01.04. - до сега сте получавали 80% от помощта, сега получавата 100%. Служебно преизчисляване са направили. Не забравяйте, че изпращането върви с месец назад, през май е за м. април.

# 344
Да, получени са още на 13.05.

Здравейте,преведоха ли ви детските? До мамите които получават. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт