Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 44 262
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Теди аз 10 кила съм качила и нямам нито една... виж целулит бол. Мажа се там като се сетя с Матернеа, взех го че кожата ми става суха, да не ме сърби. С баткото не се мазах след 7я с нищо и пак нямам. За едно нещо и аз да съм еднорог хахах

# 601
И аз мажа Мустела - втора опаковка от крема вече и комбинирам с олиото. Сутрин и вечер. Признавам, че много ме е страх от стрии и мажа не само корем, но и гърди. Разбира се, каквото стане-стане, но поне после да не ме е яд на мен си, защото знам, че така ще бъде.
За целулита - и преди, и сега си правя масаж със силиконови вендузи. Под душа за 5 минути и после с масажно олио. Но не е препоръчително да се почва по време на бременност, ако преди това не се е прилагало редовно, защото може да има странични ефекти.

На мен Магнерот не ми го дават без рецепта - от различни аптеки и все ми искат. Аз бая четох за него и англоезиковите източници никъде не казват, че е по-добър от други форми на магнезия, даже напротив - че е по-малко усвояем от цитрат и че не е най-добрият избор. Та малко съм объркана защо толкова масово го изписват на бременните.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 10:36 от Like_Smoke

# 602
  • София
Мен не ми искат за магнерот, в Марешки е на всичко без Simple Smile

# 603
На мен също като бях взимала Магнерот не ми искаха, а защо го изписват - вероятно имат договор с повечето АГта както а антибиотиците , аз така си го обяснявам

# 604
Tinydevil, най-добрата новина от прегледа при Маринов Heart

Аз продължавам да си имам това белезникаво-жълтеникаво течение от самото начало и онзи ден пуснахме трета микробиология, отново е чиста. Знам, че уж е нормално и навсякъде пише, че се очаква засилено течение, но аз започвам да се филмирам дали има някакви микроорганизми, които не се хващат на това изследване на вагинален секрет. За хламидия, уреаплазма и микоплазма се бях изследвала през декември с ДНК тест от цервикален секрет, негативни бяха.
Tinydevil, ти имаш ли някакви симптоми, които да те накарат да си пуснеш уринното изследване? Знам, че са безсимптомни в повечето случаи.

# 605
Нямам симптоми ама никакви, сега ще прикача снимка от последната ми МБ, която ме накара да пусна и хламидия, мико и уреаплазма :

Озадачи ме забележката, АГ на частно като ми взима секрет  още в 13гс пусна цитонамазка и трихомони, но не и тези което ме учудва, при наличие на раничка.
Именно затова си ги пуснах сега, хламидии(кръвно) и микоплазма(урина) са отрицателни, само уреаплазма(урина)има 10^4, започнах вчера Азакс 500 АБ както и крем клиндавазин - отново антибиотичен за самия цервицит. АГ по ЗК ми каза, че ще вземем контролен секрет септември началото, аз вече ще съм в 3 триместър така че ще разреша този път 🤣

# 606
При мен изглежда така резултатът:

Твоят от коя лаборатория е?
А моята АГ досега само вагинален секрет ми е пускала, това, че съм си изследвала хламидия, микоплазма и уреаплазма си е чиста случайност, тогава друга лекарка ми ги пусна, аз исках да се изследвам за всички HPV щамове и тя тогава ми пусна и тези, защото са не по-малко опасни.

# 607
Лаборатория Лора, с нея работи АГ по ЗК, аз също до сега не бях виждала такава МБ като моята подробна. Предните бяха много обрани от към думи 😁

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 15:18 от Tinydevil

# 608
  • София, България
Като ме видят бременна рядко ми искат рецепта за магнезий. Знаят, че го пия редовно явно и не се заяждат, но аз си ходя по кварталните аптеки. Не се бутам в големите.

# 609
  • София
Софарамаси са единствените около нас които и ей за такива неща искат...

# 610
  • София
На мен за магнерот и от Софармаси не ми искат рецепта. Обикновено най-либералните аптеки по мой опит са кварталната денонощна (дори за хапчета за кръвно не винаги имам рецептата в мен и ми дават) или тези от Мола на Цариградско.
Аз също засега нямам стрии по корема. Предполагам, че е поради факта, че никога не съм имала плосък корем и не се разтяга  драстично. Засега не го мажа с друго освен с подхранващ лосион за тяло. Имам от преди бременността малко стрии по бедрата от периода, в който качих рязко килограми, и малко целулит.
Повече хидратация препоръчвам за превенция - вода, домашни лимонадки.
Всяка нещо ще има в “бонус”, няма начин. Важното е да сме здрави и с бебенца на термин!

# 611
Момичета, здравейте. Чувствам се меко казано раздразнена 😡 Днес имах час при акушерката ми, но тя е в отпуск и беше друга. Това, което ме ядоса, че доста грубо ми опипа корема и си беше неприятно усещане. Даже и след това го усещам. Та въпросът ми е дали и на вас ви опитват корема и дали е нормално да го правят? Иначе досега нито гинекологът, нито акушерката ми го е правила.

# 612
На ФМ Димитрова ме натисна с ръка много грубо мен, но не съм го мислила след това, чак сега ти като написа се присетих. Не се притеснявай

# 613
И мен на ФМ ме натисна Михова под слънчевия сплит,но не беше силно. Проверявала дали имам място 🤷♀

Момичета,а случвало ли ви се е да почувствате подмокряне-не урина,а като изтичане на течност. Слагам утрогестан и все съм с ежедневна превръзка,но днес съм на плаж без такава и усетих нещо като лепкава течност 🙈😰да не са околоплодни води?

# 614
Devilche, мисля си, че по-скоро е засилен вагинален секрет.

Общи условия

Активация на акаунт