СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 73 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Дамасцена, точно Вашия подход съм възприела, и то по изтъкнатите от Вас причини и опасения. Тя се чувства добре в МГ, харесва повече точните науки, но е добра във всичко, с което се захване. Няма подчертан интерес към някоя конкретна дисциплина, още не е решила накъде след гимназията, така че ми е малко трудно да преценя. Няма никакви проблеми със социалното общуване, умее да е забавна и диалогична, има доста контакти. Същевременно е любопитна, но когато е нужно, е дисциплинирана. Възможно е в пубертета някои неща да се променят кардинално, разбира се. Освен всичко останало сега се яви и за В2 по английски в Британика. Като че ли Варна малко и отеснява, май там е проблема...

# 736
Дамасцена, точно Вашия подход съм възприела, и то по изтъкнатите от Вас причини и опасения. Тя се чувства добре в МГ, харесва повече точните науки, но е добра във всичко, с което се захване. Няма подчертан интерес към някоя конкретна дисциплина, още не е решила накъде след гимназията, така че ми е малко трудно да преценя. Няма никакви проблеми със социалното общуване, умее да е забавна и диалогична, има доста контакти. Същевременно е любопитна, но когато е нужно, е дисциплинирана. Възможно е в пубертета някои неща да се променят кардинално, разбира се. Освен всичко останало сега се яви и за В2 по английски в Британика. Като че ли Варна малко и отеснява, май там е проблема...

Това е супер - тя избира. Но помислете как е настроена към много ангажименти и запълнен ден със задачи. Моята нямаше да понесе натоварването в АК, където и топ да си, пак си затрупана от проекти и други задачи. А в СМГ някак мина много лесно, с написани домашни в училище още и лежерно минимално учене у дома. Това си е до характер на детето и е важно за решението.

# 737
Ами добре го помислете, друг не може да се постави на ваше място и да ви даде точен съвет.
Варна не е малък град, а доколкото следя резултатите от НВО и ДЗИ математическата гимназия там е на доста високо ниво и на челните места за БГ. Това също е важно при избора на училище, тъй като е някакъв показател за нивото на подготовката.
Похвално е, че имате дете, което е всестранно развито и дисциплинирано, но имайте предвид, че в тази възраст е много важна ролята на родителската фигура - и за съвети и за споделяне и за контрол.
Много, много лесно е за един неопитен тийн да залитне в неправилна посока.
И за съжаление съм го виждала при деца на близки познати…
Пък и нека все пак не забравяме, че никой родител не познава на 100 % собственото си дете, а много често и последен разбира за проблемите …
Черна станцияабсолютно съм съгласна, при моята дъщеря проблемът щеше да е същия откъм натовареност, а и откъм транспорт…

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:56 от Дамасцена

# 738
Знае за това. Общува през инстаграм с колежани, предупредиха я за домашните. Има навици за работа.
МГ Варна е на 2ро по Мат и на 3то по Бел и тази година.
Дамасцена, и аз се опасявам за абсолютно същите неща, затова чак тук питам 😀 Мъка ми е, че тя приема от обич моето решение, което е да остане. Съвсем ми скъса сърцето, да беше се посърдила малко....

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:50 от NOmerci

# 739
  • София
Дойде време и за нова тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1671702

# 740
Това, което знам за АК е, че от 5те деца, които бяха в класа, само за едно от тях ми е мъчно,че не остана. И е математик, и е с интереси в науките. Но пък там сякаш разцъфна. Не знам доколко заслугата е на колежа или зад това стоят родителите.
"Берон" не мисля, че отстъпва с нещо. Поне сред моите познати, които са силно общностни по критерий гимназия.  За вас би било познато с доброто и лошото.

Общи условия

Активация на акаунт