С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места - 2

• 45 276
  • 482
  •   1
Отговори
# 375
  • София
RebelHeart, твоите снимки винаги са страхотно удоволствие. В Сицилия имах желание да минем обиколката с теснолинейка около Етна, но так и не намерих някакво разписание на това влакче on-line. Тя не била туристическа атракция, просто хората си я ползват за придвижване и не се рекламира много-много...
Трябвало е да погледнеш в темата за Сицилия. Поне 3 пъти съм отговарял там за него - и линкове съм пускал, и скрийншотове.
Има удобен начин да се направи пълната обиколка с престой за разглеждане на Рандацо. Лека логистична спънка е, че към момента не тръгва от Катания, а от една от гарите по-нататък, докъдето има заместващ автобус. Но нищо ценно от маршрута не се изпуска, защото интересната част, така и така, е след това.
Като стане време за следващото пътуване, пиши да помагам 🙂

Аз се мятам сега на ей този готин и в новата ливрея за регионалните влакчета на Трениталия 😊

# 376
  • София
Агридженто :

Вертикален паркинг, ново поколение! 😅🙃

Отплаване към континентална Италия :

Панорама Месина :

Тук, между Месина / Сицилия и Вила Сан Джовани/ Калабрия, е единственото място в Европа където все още пътнически влакове се качват на ферибот :

В резултат пристигнах в Ламеция Терме и терасата ми е с ПРЕМИУМ гледка, а това, което не се вижда в кадър, е едно огромно галопиращо черно прасе и ме е шубе да изляза сега 😅 🙃

# 377
  • София
Козенца :

Влакчета на локалния оператор Ferrovie della Calabria :

# 378
  • София
Тропеа :

# 379
Голяма красота 😍 , RebelHeart .

# 380
  • София
Магията Таранто ❤️
С нетърпение чаках да се върна, има дублирани позиции с миналото посещение, но сега имах повече вдъхновение и направих по-успешни кадри.
*Поради ограниченията на форума са скрийншотове, надявам се и на голям екран да се виждат добре.

# 381
  • Sofia
RebelHeart, разкошни снимки! С удоволствие гледам снимките, които споделяш, много вдъхновяващо и красиво.
И да не спамя, малко уличен Париж...

# 382
Две в едно.

# 383
  • София
Отранто :

Лече :

Утре се местя във Флоренция и отсега усещам как половината планове пропадат - ужасна жега се очертава. Но, каквото, ще го мисля 🙃

# 384
  • Русе
Флоренция ми е в плановете и ще разгледам снимките, които качиш с удоволствие.
Нещо близко от мен - Копитото над София

# 385
Ех, Отранто и Лече! 🥰
Преди доста години бях там, но още си спомням някои впечатляващи гледки. За съжаление, тогава снимах с един Самсунг, който впоследствие залях с вода и всичко замина.

От Отранто, обаче, си спомням редица столове във въздуха между сградите, не зная щО за “инсталации” бяха. Както и че някакъв много известен сериал се е снимал там.

Лече- катедралата, особено вечер. Много впечатлителна ми се стори тогава.

Като цяло, Пулия ще я запомня с най- вкусната морска храна, която някога съм яла.

Извинявам се за спама, но не се стърпях. 😇

# 386
Момче, не спирай да пътуваш! С интерес чакам Флоренция, която е мечта за мен и все някога ще ѝ дойде времето.
За да не е спам- нещо налично в компа.

# 387
  • Бургас
Уникални снимки виждам!
Благодаря ви!

# 388
Малко от така любимия Лондон в края на май.

Телефонните кабинки вече не са това, което бяха. ☺

Да се знай!

# 389

Общи условия

Активация на акаунт