В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 24 167
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Нашия ЛЛ каза да спра витамин Д за лятото,понеже си набавя достатъчно от излизанията. Савана вчера направи 8 месеца и вероятно е 8кг и нещо, ще видим следобед. Ние ще купим боси обувки за прохождането, аз също знам за цип,че не трябва да има на свода.

Не знам скок в растежа ли е, зъби ли са ама е толкова неприятна. Само мрънка от два дни ме вади извън релси, аз също съм доста нервна, имаме семейни проблеми и може би ме усеща,че съм напрегната. Добре,че ММ е хоум иначе щях да превъртя играта.

Оставям ви малко рецепти
Сладък картоф/ч.леща и морков сварени оформям ги в правоъгълни форми и запичам да запазят хубаво форма.
Бебешка баница правих с 1 яйце, обезсолено сирене на око и скир ( това имах) изпекох и давах на лентички.
Спанак/настъргана тиквичка и яйце във форми за мъфини пека и давам, много харесва.
Взех и амарант да пробваме за закуска, пукан с кисело мляко. Утре ще дам да видя дали ще го хареса. На киноата не и беше впечатлена, както си я хапнала така си я намерих в памперса😀

# 166
  • Вестерос
Момичета, колко тежат вашите бебета сега? Ние сме 8м.и половина 9кг. Давате ли още вит.Д?
На 01.8 беше 7830 гр.
Давам витамин д

# 167
На 30 юли Елена беше шест кг а е на седем месеца и половина заради бактерията дето и след е толкова назад с кг но сега нищо не качва малко на кг ме радва че всичко яде дори от частната кухня и натдава макар и по бавно

# 168
Емили на консултацията за навършени 8м беше 7850гр. Но тя последните 4м.все по 150-200гр качва. Давам витД ако е облачно или сме били малко време навън, обикновено го давам с обяда. 3 вечери не спи, през деня киселее повече от обикновено, вчера я загледах тръгнал е първият зъб, само дето е долен десен кучешки. Венецът е удебелен, малко белее - може и да не се появи той първи, но е започнал да расте. Иначе венецът при резците си е обикновено тъничък, не се наблюдава подуване там.

# 169
Вчера бяхме на консултация и Тони закова кантара 9,550кг 🤭 74см. На 13.07 беше 9кг точно. Ама изобщо не й личат, просто си тежи детето 🤷♀ аз съм 170см и след раждането съм около 63-4кг и на когото кажа колко тежа и не ми вярва. Викат ми абсурд да си толкова 😀 абе викам баш толкова съм си 🤷♀

# 170
На 13.08 Айлиз беше 10.200 на 9м. Яде си всичко и давам витамин С. Питах да го спирам ли и те казаха , не за имунната система е било добре + че е едра да не се поти.

# 171
Нашия ЛЛ каза да спра витамин Д за лятото,понеже си набавя достатъчно от излизанията. Савана вчера направи 8 месеца и вероятно е 8кг и нещо, ще видим следобед. Ние ще купим боси обувки за прохождането, аз също знам за цип,че не трябва да има на свода.

Не знам скок в растежа ли е, зъби ли са ама е толкова неприятна. Само мрънка от два дни ме вади извън релси, аз също съм доста нервна, имаме семейни проблеми и може би ме усеща,че съм напрегната. Добре,че ММ е хоум иначе щях да превъртя играта.

Оставям ви малко рецепти
Сладък картоф/ч.леща и морков сварени оформям ги в правоъгълни форми и запичам да запазят хубаво форма.
Бебешка баница правих с 1 яйце, обезсолено сирене на око и скир ( това имах) изпекох и давах на лентички.
Спанак/настъргана тиквичка и яйце във форми за мъфини пека и давам, много харесва.
Взех и амарант да пробваме за закуска, пукан с кисело мляко. Утре ще дам да видя дали ще го хареса. На киноата не и беше впечатлена, както си я хапнала така си я намерих в памперса😀

И аз дадох днес киноа за първи път. Още не знам как ще е в памперса Simple Smile

# 172
Не знаех, че витЦ помага бебето да не се поти 🤔. Емили се събужда цялата потна, чаршафът отдолу,където й е главата, е мокър всеки път. Не я обличам много, не я покривам въобще, но пак е мокра. Споделих на педиатъра, отговорът беше - "при 40+градуса навън, ти не се ли потиш? Виж й косата колко е гъста и дълга...? Остави детето, не се тормози излишно!" Да, косата е гъста и дълга, събирам я на висока опашка, цялата, за да не й е топло, но пак. 🤔 дали да дам на своя глава вит.Ц 🤔

# 173
Алтая ,не е същото ама аз съм с дълга, гъста и къдрава коса. И на опашка да я вдигна и кок да направя , пак страшно се потя. Особенно главата. На Бора започнах по 2пъти на ден да му пълня ваната на терасата с доста хладка вода , даже съм сигурна че за всеки това си е направо студена. Ами жега е , вода пият, АМ/кърма също и по дълга косичка като има , ето ти.

# 174
Матей не се поти когато спи. До дете си е явно. Две дружки с момиченца се оплакват от много изпотяване през нощта но ние нямаме такъв проблем. През деня си се поти, разбира се, като пие мляко пак е потен, като играе също се поти но през нощта си е ок.

# 175
  • Вестерос
Не давай витамин ц на своя глава

# 176
Вяра е на 8 М и половина. Тежи около 9,200 кг. Висока е 70,5 см.
И тя много се поти. Питах личната. Тя каза, че всичко е наред с детето и да не тормозя с излишни неща.

# 177
Не знаех, че витЦ помага бебето да не се поти 🤔. Емили се събужда цялата потна, чаршафът отдолу,където й е главата, е мокър всеки път. Не я обличам много, не я покривам въобще, но пак е мокра. Споделих на педиатъра, отговорът беше - "при 40+градуса навън, ти не се ли потиш? Виж й косата колко е гъста и дълга...? Остави детето, не се тормози излишно!" Да, косата е гъста и дълга, събирам я на висока опашка, цялата, за да не й е топло, но пак. 🤔 дали да дам на своя глава вит.Ц 🤔
Исках да напиша витамин Д

# 178
Кадерайче, де, де! 😁
Кестенче, аз също съм с дълга коса, винаги ми е вързана, когато ми е топло, но не се потя по главата. Децата пък и двете се потят точно там.
Иначе за витЦ зная, че се дава, когато са настинали.

# 179
  • Вестерос
Витамин ц съм давала два пъти по пет дни, разтвора от 2 мл, като беше болна. И Рали се поти докато заспи, но има много коса. А в спалнята е 27 градуса

Общи условия

Активация на акаунт