В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 738
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
ММ се прибира към 19:30от работа и не ни оттърва да ляга чак толкова рано. Вечерта им е времето за тях си , аз съм пас.
Аз ако ви кажа че последно за 7мия месец го снимах и повече не съм. Първо че хич не ми се получава с декорациите , второ той не стои на едно място че да го снимам като хората.
При нас също на спалнята приспиването не ни се получава. Или реве, или не ме оставя намира. Аз му пея песничка на ръце , показвам му някакви неща като го поклащам и като започне да гледа с един празен поглед го слагам в кошарата.

# 661
Ваня и Томас спи до 15.30-16 следобед и заспива в 20-20.30. 19 ч ми е рано, а и сутрин би ставал в 6, не ми е ок това, сега става 7.30 някъде Simple Smile той 18.30 яде супа докато мине малко храната и 19.30 почваме баня и така нататък.
Томас пък в количката изобщо не иска да спи вече, но аз се радвам, защото сега зимата няма да има как да сме на вън по толкова време, а и като спи в къщи мога или да си почина с него или да домакинствам  Simple Smile

# 662
Аз не приспивам от месеци, а бях пристрастила детето към клатенето на крака 😀
Като стане време да спи я тръшкам в кошарата, дърпам завесите, бибата в устата и БЯЛ ШУМ. За 5мин е заспала ама аз не стоя при нея. Излизам и просто я чакам 😀 ако почне да плаче влизам да я погаля по главата, да я цункам и да й кажа нещо мило и пак излизам. Свикна за нула време 👍

# 663
Блонди как успя? Просто започна да практикуваш този метод ли? Колко време отне при вас? Имаше ли протести?

# 664
  • Вестерос
Mоето през деня така заспива, някъде около 5 м беше като така почнах да я приспивам през деня. Имахме успех и за вечерно спане така, но около 8 м се изхитри и за вечер иска да лежи до мен на спалнята, върти се 10 минути макс, прегръща ме, хапе ме и заспива навряна отгоре ми. После я местя като заспи дълбоко и така.

# 665
Мили мами вчера за мен и мъжът ми беше емоционален ден Елена официално седна вече и снощи се изправи на краката си сама в кошарата  и стоя доста време днес 20 минути стоя изправена в нея благодаря ви за съветите бъдете здрави и щастливи

# 666
Ох, това спане... става в 7.30/8, около 11 часа(зависи кога е станала) задремва. Продължителността е различна, 3часа след това заспива и пак зависи коя ще е по-дългата дрямка, първата или втората... вечер 21,21.30 в леглото.
Снощи се събуди в 3часа,игра си поне час и нещо, заспа и окончателно се събуди в 9.50. Днес ще спи веднъж (най-вероятно). Спазваме интервалите уж, но продължителността на дремките е различна, с което се размества графикът, но предполагам, че това е така, защото се опитва да махне и втората дремка
Вяра, браво на вас!

# 667
Ох, това спане... става в 7.30/8, около 11 часа(зависи кога е станала) задремва. Продължителността е различна, 3часа след това заспива и пак зависи коя ще е по-дългата дрямка, първата или втората... вечер 21,21.30 в леглото.
Снощи се събуди в 3часа,игра си поне час и нещо, заспа и окончателно се събуди в 9.50. Днес ще спи веднъж (най-вероятно). Спазваме интервалите уж, но продължителността на дремките е различна, с което се размества графикът, но предполагам, че това е така, защото се опитва да махне и втората дремка
Вяра, браво на вас!
благодаря това е най вълнуващото нещо в живота ни

# 668
Защо се тормозите с тези интервали? Не разбирам защо си усложнявате живота 🤷♀ следете за сигнали за доспиване на детето, сложете го да си дремне и напаснете останалата част от режима за деня 🤷♀ аз се въртя горе-долу в един часови диапазон +~ 30мин. Антонина става в 8ч и в 10ч вече иска да спи и я слагам, защото в 11ч излизаме с колата и отиваме за млечна кухня. Случва се и да заспи в 10:30, тогава я вдигам в 11:10. Обядва в 12:30-13ч, случвало се е и в 12ч да обядва, не мисля че е фатално за 30мин. При моето момиче все още има 3 дремки, защото тя си е просто такава 😂🤷♀ зарежда батериите за 1ч спане и е готова. Опитвала съм да махна 3тата дрямка и я лягах в 20ч, но се събуждаше в 20:40 наспана 👍🙄 затова предпочитам да има 3та дрямка до 18ч и да я легна в 21ч. За нас просто тия интервали и цикли не са окей 🤷♀ за сравнение имам приятелка с бебе на 9 месеца, което има САМО една дрямка в деня и тя е 1ч 😀😀

# 669
Блонди аз също до 3-4месец следях само бебето. Даже не го приспивах , той просто си заспиваше сам. Особенно след като и коликите минаха , имаше период от един месец в който всичко беше просто чудесно. Къртеше цяла нощ , дори не се събуждаше за хранене , през деня не знаех даже по колко време и кога спи. Просто си заспиваше сам , после се събуждаше беше бебе мечта. Ноо в 4,5-5 месец нещата рязко се влошиха , преживяхме ад , не спеше нито денем , нито нощем , беше нон стоп кисел и все му се спеше , но не успяваше. През нощта се будеше на всеки 20мин. , не спеше в кошарата си , а в ръцете ми. Сега дори един ден да заспи за една от дремките 15мин по рано или ако спи 15мин повече за една от дремките , будуването вечер ми е в кърпа вързано. Ако съм изпуснала момента и ако започне да търка очи или да се прозява,нервничи и тогава ако тръгна да го приспивам, означава че е преуморен и заспива страшно трудно , дори на гърда. Щом бебето спи добре , нищо че прави 3-4дремки , аз не виждам проблем. При нас също до макс месец ще се махне 2рата дрямка. Всяко бебе си е различно , едни имат нужда от повечко сън, други като нашето , от по малко.

# 670
Ние до месец бяхме на 3 дремки , сега сме на две и аз не съм имала проблеми със съня (повече с храненето не искаш да пие АМ). Тя също беше бебе мечта нямахме колики , не ревеше🤣🤭. Последното хранене беше в 00:00 и можеше да спи без да мръдне до 09:00 , но аз си я храних на сън (първите три месеца и в 03:00 после понеже качваше много 1.500 на месец го махнахме и в 06:00 пак докато спи) Всичко това докато не стана на 8м🤣🤣. Сега ми е много по трудно от както проби първия и зъб съм имала нощи които не съм спала , имала съм дни само с рев  ,но ако закъсне да заспи с 30/40мин или час съм нямала проблеми. Всяко бебе е различно и има различни нужди.  Имах трудности със захранването , но и това мина сега си яде всичко не избира. При мен беше по трудно с храненето , но пък не и личеше изобщо , че майка и се затруднява всеки месец ни радваше с килограм 🤣 и като стана 4м беше 8кг и бяхме на диета. Леле какво временааа. Спирам , че се върнах много назад . Но ако се сещате понеже наближава годинките и вие споделете ,къде най много се затруднихте.

# 671
На мен ми беше най-трудно със съня , но и него бързо го оправихме. Сега ми е малко тегаво да следя до минута , кога и по колко спи , но се свиква. Иначе съм ларж на всяка една друга тема. Също ми е трудно да го забавлявам понякога. Определено с баща си играе доста повече и някак по активно. С мен са по "скучни игри". С яденето никога не сме имали проблеми , да чукам на дърво. Но пък тъй като яде почти всякакви манджи гледам да му готвя всеки ден разнообразна храна. Напоследък времето изобщо не ми стига , защото докато спи час и половина , аз трябва да сготвя за обяд и за вечеря. Обяда го правя за нас двамата , а вечеря за трима ни което в повечето случаи е супичка. Е как за толкова време да подредя разхвърляните играчки , да сготвя две неща , да сгъна пране , защото у нас всеки ден има една огромна купчина дрехи , които чакат да се сгънат. За прахосмукачки и т.н. не говоря дори , камо ли да си седна на задните части. Той докато е буден абсурд да върша нещо , защото ми е отгоре нон стоп , а да го оставя сам в стаята за повече от 2мин , няма как да стане , защото ще се убие някъде. Та напоследък наистина нямам никакво време , а не е като да нямам странични неща да върша и все отлагам ли, отлагам.

# 672
На мен мисля,че трудното намиране на време за домакинстване ми остава най-трудното. Явно така и не се организирах добре.  Като беше бебе успявах повече, но тогава пък исках всичко да оправя под конец (попринцип съм луда за чистене 🤣)
Сега вече искам само да успея да изпера, подредя и измия докато спи.
Сега малко се притеснявам, че Томас не иска много парченца и по-твърда храна като цяло,но ще мине и това.

# 673
Аз готвя всеки ден почти😕 за нея гледам да правя повече неща като варианти да има и на нея и готвя на два дни. За нас всеки ден, баща и си носи на работа. Прахосмукачка и парцал всеки ден, тя прави кочина като яде, хвърля храна ако не и харесва/наяла се е. Пералня всеки ден почти, но имаме сушилня и пера суша сгъвам и край. Старая се да излизаме два пъти на ден, зависи колко неща съм си набелязала да свърша през деня.

Ляга си около 9, става 7:30/8:00 май прави едно/две нощни хранения откровено казано не съм сигурна, защото аз си спя 😀

От вчера се изправя без опора, много щурее направо таралежи има в памерса, не знае какво е да седиш на едно място,нито пък мирно😀

Ходихме вчера на бебеманията и сега съм се влюбила в друга раница за бебеносене, направо нямам търпение да я купим🎉

# 674
Откакто проходи, домакинстването ми е по-лесно. Е, вярно, че си слагам беля на главата, като й разрешавам заедно да зареждаме пералнята и сушилнята например, но какво да се прави. Опитвам се са я включвам в домакинстването, за да мога да свърша нещо - заедно зареждаме пералнята и сушилнята, когато прибирам нещо, хващам я за ръка и отиваме заедно до шкафа да го приберем. Когато готвя, я оставям да си играе с магнитите на хладилника- не че ги лепи пак, но ги взима, разглежда и хоп в устата. Сгъването на прането е много трудно обаче, него го оставям, за когато спи, иначе аз сгъвам, тя разгъва. Най -примерна е, като ме види с прахосмукачката🤭 -застава на 1 място и не смее да мръдне, гледа уплашено милата и чака да свърша. Игрите ни са скучни -книжки, разходки из двора да берем цветя, топка да "порита", има едни топки малки, с тях играем заедно, като се опитваме да си ги подаваме, но често се бори с тях, обича да кара колата( от тези с акумулатор), слагам я в батута и от миналата седмица се изправя и обикаля в кръг вътре... ей такива ни са игрите. По някое време изпяваме 2-3песнички. Общо взето, така минава времето ни заедно вкъщи. При нашите пък има една къща-сортер от кака й още, обожава да си играе с нея.

Общи условия

Активация на акаунт