В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 742
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Вестерос
Ужас... Дано се оправи бързо. Рали като повръщаше миналия месец от спешното ми казаха да я храня на два часа с по половин доза АМ, т.е. 100 мл. За повръщането свещичка изписаха, както и сироп Натриев цитрат.

Веси, да се оправяш!

И да знаете спешното детско във Варна в Света Марина! Там са по-добрите педиатри и имат денонощна лаборатория.

# 76
Серена, кошмарно звучи всичко. Бързо възстановяване и много гушки. ❤️🍀
Алтая, каква е количката ви?

# 77
Благодаря ви, момичета ❤️
Ще запомня за спешното, ние сме вече обратно в чужбина,но всяка година минаваме през Варна и всяка информация е полезна!
На нас ни забраниха и твърда храна и мляко дори до утре в 18ч..давам на 2.5 часа някакъв разтвор срещу повръщане за възстановяване на електролитния баланс. ОБАЧЕ ...малкият гладен, реве, поне нощем спи. През деня се унася от слабост, но всеки път като му дам дозата (50мл) почва да плаче,защото иска още.Явно голям глад. Той си е по принцип пухкав и много обича да хапва, тази диета ще ни измъчи.
Така му е хлътнало коремчето..чак памперсите му висят,а ребрата му почнаха да изпъкват. Това е най- тежкото, болни бебета 😣

За количките- аз бях в проблемна ситуация. Много некомпетентна се оказах и неподготвена. За полетите сгъваемите колички ги има във всякакви форми ( нашата беш някаква примитивна), дори сядащо- лягащи. Е, малкият се измъчи в тази само седяща, а аз гледах завистливо по майките с легнали бебета...
Сега съм се амбицирала да намеря най- добрият вариант. Повечето са и до 22кг, заслужава си инвестицията.
Ориентирала съм се към Britax Römer, пред мен една майка я сгъна буквално с едно движение в супер компактно пакетче...( аз още мъкна малкият с кош номер 2)

# 78
Мерси! Бързо оздравяване на болните! Не знам от къде го лепна този вирус. Вдигна температура първо со 37,8. Температурата я свалихме и до вечерта остана на 37, повече не е вдигала. После дойде разстройство, повърна веднъж. Но има хрема и се дави зловещо. Дано бързо оздравее, че не съм на себе си. От петък почти не съм спала. А снощи беше кошмар. “Спахме” с мъжа ми седнали на дивана и се редувахме да спи върху нас, че сополите текат и навътре и навън като река. Чак сега се успокои и спи сама в кошчето. Отделно нищо почти не яде. Поне вода пие.

# 79
Серена, кошмарно звучи всичко. Бързо възстановяване и много гушки. ❤️🍀
Алтая, каква е количката ви?
Полски танк : S-line dots, от каката е, но наистина е танк, през какво ли не е преминала, още е топ. Кошовете са големи и широки, маневрена е, бебето не плаче в нея-значи му е удобно.

# 80
Има ли бебета,които по цял ден и нощ мрънкат?Вече не знам и аз какво се случва. Не че е така от днес,ама вече изтрещявам толкова  месеци мира няма.Нито се заиграва с нещо,нито кротко седи.
По цял ден пълзене и мрънкане.През нощта е същото.Кога ще дойде и моето спокойствие  не знам Sad Бързо оздравяване на всички 😇😇😇

# 81
  • Вестерос
Аз не съм ви писала, но май трябваше. Преди две семици Рали също беше с вирус пак.
Два дни с 37,4 беше, отказваше да яде втория ден даже, дадох два пъти панадол и изчезна температурата. Два дни с червено до окото беше. После я хванаха сополите, от тях покашляше.
Скрит текст:
Една седмица давах фенистил 3 пъти по 5 капки, капки Синекод против кашляне 4 пъти по 10 капки, витамин ц разтвор 2 мл един път на ден и сироп с калциев глюканат.
Общо взето това е лечението за бебета. Понякога изписват сироп вместо капки за кашлицата.

За диария изписват Ентерол прахчета, розови или Адирекст бебе. Може да се дава и хидратин алфа за електролитния баланс.

За повръщане е свещички, два вида са и натриев цитрат, в който има глюкоза.
Пиша ви го да имате предвид. Аз ако знаех по-рано щях да си закупя това, онова, за да не бягам до денонощни аптеки. НО винаги консултация първо с педиатър!

За повръщане и диария препоръчват да се дава майчино мляко само 2,3 дни против обезводняване. На 2 часа, 2 часа и нещо по-малко количество, за да не се товари стомаха.

# 82
Тифи и ти си преживяла тежки дни, дано всичко е зад гърба ви и малката е отново здрава и весела. ❤️🍀
На нас ни проби горно предно зъбче, направо беше ужасно. Две нощи не спи добре и през деня също. Много се мъчи душичката.

# 83
  • Вестерос
Добре е сега. Мерси, Ваня Hug И аз чакам зъб или зъби. От седмица реши да се буди да яде шести път между 1:30-4:30 ... Grinning
В петък я кръщавахме даже Simple Smile

# 84
Имаме си зъбчееее😀😀 Радвам се ама вече как ще я мажа , че хапеее ужс. Искам да питам има ли мами с въртящи се бебета (много въртящи се) . Ситуацията е следната иска да спи по корем , но не си слагаглаеата и палче , по гръб я връщам пак се обръща и нощният сън стана ужасен става през 20 Мин се върти. През деня си спи по корем и не се обръща. Не знам ,защо не спи по корем ,плаче ,но иска???  Помощ за подсичане ? Малко срамните устни са почнали. Сменям редовно на 2/3 часа и мия с вода задължително. Само през ноща е с един. Имам судокрем , но ефект няма.

# 85
Ами честито зъбче🎉 аз давам камилия денто работи като магическа пръчка за нас😀 хапането ще отмине като свикне със зъбчето, не го мисли много. Ние мажем само с woodenspoon и не се е посичала никога с него, ползваме и биоразградими памперси,няма пластмаси силикони и според мен спарва по-малко. Пробвай с бепантен да мажеш докато мине. Савана рядко спи по корем, не мисля,че и особено удобно, най-често е на страни.

Напоследък има голям интерес към животните, ние живеем с две кучета ( на свекърва ми) и два пора 😀голям мерак за тях.

# 86
Тифани, Честито ви християнче!🍀❤️. Аз съм толкова изморена, че за кръщене не смея и да мисля сега.
Кадерайче, Матей е същият, ужасно се върти нощем. Но да знаеш, че и от зъбите не спят спокойно. Спи по корем всяка нощ и дупето нагоре, луда работа. Сега покрай избиването на този зъб трета нощ се върти като краставо куче😀.
За подсичането не знам кое е добро при момичетата но определено бепантена, този судокрем е доста прехвален. Може и крем здраве да пробваш, знам ли. Мамите с момиченца да кажат.
Весиии, как си? ❤️❤️❤️

# 87
Тифани, Честито ви християнче!🍀❤️. Аз съм толкова изморена, че за кръщене не смея и да мисля сега.
Кадерайче, Матей е същият, ужасно се върти нощем. Но да знаеш, че и от зъбите не спят спокойно. Спи по корем всяка нощ и дупето нагоре, луда работа. Сега покрай избиването на този зъб трета нощ се върти като краставо куче😀.
За подсичането не знам кое е добро при момичетата но определено бепантена, този судокрем е доста прехвален. Може и крем здраве да пробваш, знам ли. Мамите с момиченца да кажат.
Весиии, как си? ❤️❤️❤️
.

Благодаря, по-добре. Все още ми е отпаднало и едва бутам количката. Няколко дни не бях излизала и веднага се развали режима. Обикновено преди обяд ми спят по 40 Мин навън, след това се прибираме, храня ги и към 14 ч пак заспиваха. Като бяхме в нас това сутрешното спане изведнъж изчезна. Заспиваха за обеден сън късно и това им беше спането за цял ден. Вчера пък ми спаха от 18 до 19 ч, съответно вечерта беше ужас приспиването. Абе общо взето все по-трудно ми става. Откакто заместих и закуската много се бавя. Преди млякото и ги хранех навън. Сега с Тея попари, юфки и кускус става сложно.....

# 88
  • Вестерос
Meрси, Ваня! Мислях да е на годинката, но заради роднини от чужбина решихме сега.

Препоръчвам ви ориза бебиризо на Плазмон. Много го хареса. Не го пасирам, а слагам след варене в пюрето.
Аз нали от месец и нещо въвеждам глутена. Тази седмица е вече пшеницата и яде попари със сухар. Но май ще минавам на хляб и се чудя какъв да взема. Като види, че някой яде хляб и почва да реве, че иска. Давам й парчета и дъвче ли дъвче.

# 89
Относно темата за зъбчетата се включвам и аз Grinning . В началото на юли месец все още нямаше никакви наченки за зъбче и изведнъж след два три дена проби горен страничен и до края на месеца Тиана се сдоби с още три зъбчета, общо сега имаме 4. Интересното е, че ги вади горе, долу, горе, долу. В близките дни май ще излязат още два горни, засега само белеят.

Общи условия

Активация на акаунт