В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
И при нас няма още пълзене, но честно казано в последно време не остава време за земя, все търчим нанякъде. Откакто времето се пооправи, наваксвам и с разходките.
За неочакваните движения...малкият така един път увисна от количката...за секунда се обърнах да кажа нещо на баща му, а в следващия момент беше до рамената висящ ( много се изплаших). Засега не се набира по кошарата, нито по леглото.
Иначе много напредва с речта . Дали е възможно да казва ам- ам, точно като е гладен???!! Или е съвпадение?
Бързо оздравяване, Веси! Тия вируси по Черноморието са страшни. Дано успееш и да наваксаш със съня. При нас е по- добре от 2 дена и яденето. Но почнах почти обратно от нулата.

# 136
Бора като е гладен плаче и казва МА-МА. Joy Това го прави само когато е заспал и се събужда от глад. Ох седмица и малко ни остана до отпуската , около нас всички с деца казват че са го минали тоз вирус , а аз съм на тръни. Много ме е страх да не се зарази точно преди пътуване , че смяна на обстановка , нови хора само вирус ни липсва.

# 137
  • Вестерос
Моето казва ам ам като иска да яде от два месеца вече.

# 138
тиф как сте ние от два дена ревем много и няма успокояване от нищо направо е ад

# 139
Моето само знае да реве май 🤣 Все е киселяче
Още абсолютно нищо не казва като съгласни.Само гласни и много крещене.
Не съм учила бебето да пълзи, то просто си тръгна.Някои хора са против пълзенето,аз пък се чудя как може да се спре 😅? Моето бебе 1 секунда на седи на едно място .Даже нямам търпение да проходи поне да тичам около него,а не на ръце нон- стоп и права
.На заведение не може да седна,защото направо  излиза от количката.Да го взема на ръце е същото,почва да ся мята и не му допада. Единствено ,ако съм права и обикалям  го устройва 😒 Нямам търпение и да започнем да ходим по детските кътове.През седмицата  сутрин е празно и смятам така да запълвам студените  дни.Иначе просто зимата не бих оцеляла  затворена,защото вкъщи само реве и мрънка.
Има ли  и други такива дивачета?

# 140
Е как пък да няма. Рев и истерии да искаш. Като сме седнали на ресторант примерно , хич не обича да е в количка или на ръце , но когато му вземем столче и за него , особенно ако има и нещо за ядене за него , много се радва и кротува. Защо не ходите на площадка , пускай да си играе там , да изразходи малко енергия. Не се надявай ,че като проходи ще е по добре , според мен точно обратното , винаги все по трудно става Grinning Откакто племенниците бяха тук , а и ходим по площадки , малкия е силно впечатлен от другите деца и бебета и много дръпна точно за тази седмица. Толкова внимателно ги наблюдава , даже си мисля че така и пропълзя. Бяхме на площадка с доста бебета ,които лазеха , малкия ги гледаше страшно внимателно и им се радваше , на следващия ден и той пролази .Пускай го бебето на площадки и кътове с деца и други бебета.

# 141
Кестенче,какво правите на площадката? Стои в количката ли?
Ние сме ходили 1 път само да го люлея на бебешка люлка.

# 142
Дали става по-трудно с прохождането  зависи от детето. Когато каката проходи, аз се "родих". Стана съвсем друго дете-успокои се сякаш. Нито веднъж не съм я гонила или дърпала да не ми избяга. Вървеше до мен, хваната за ръчичка, спокойна. Още е така, само дето се държи за количката. Ако иска да отиде някъде, идва и казва.
Емили обаче, усещам, че ще ми разкаже играта- много е сприхава и непредпазлива, изправя се и тръгва, без да съзнава, че не може да ходи. То сега с лазенето не мога да я спра, не пък, като проходи. Но да са живи и здрави, ще ги гледаме каквито са! 🤗 Май ще излезе правилно твърдението, че ако като новородено  е неспокойно бебе, ще стане спокойно дете и обратното.🤔

# 143
Здравейте и от нас😍💐🌺. Пак ще се оплаквам от зъби, това е моят ад🥴. Не два, три горни наведнъж извади преди седмица😵‍💫😵‍💫😵‍💫. Два дни по-късно бяхме на консултация и там ни казаха, че шести зъб е тръгнал но аз си го знам, защото не е спирал с истерийте през нощта. Събуждане с брутален рев. Пролази от няколко дни вече, бях се притеснила нооо стана. Край на спокойствието😃. Иска да изкача от количката вече ама  ще почака още малко. Измериха ни 9кг.71см, сега сме 8м.и половина почти. Манту няма да правим имаме си белег от бцж-то.
За пролазването аз го стимулирах Матей. Гледах клипчета как им свиват крачетата, когато са по корем и са се подпряли на ръце. Освен това го слагам да стои прав, като се държи на оградката или на кошарата. Почна да пристъпва и заяква в рцете. Не се пуска, стои си много време. Като подам ръчички се изправя сам от земята.И на двете кошари свалих най долу нивото,точно с тази цел, да стои прав и да се държи.
Мириам, пиши рецептите на тия вкусотии.
Алтая, времето се обърна,морето всеки ден е бурно, а водата е студена за бебетата. Матей хич не иска и да припарва до водата, студено му е. Не се учудвай ако не иска да влезе малката.

# 144
Ваня, благодаря за информацията, но ние ще ходим в Гърция, по-близо ни е, а и ми харесва повече. За няма и 2часа сме там, ако няма опашки на границата. Подготвила съм малко басейнче, да си седи в него, да си играе, а аз да чета до нея(идилия). Хубаво е да си помечтая, въпреки че знам, че ако не спи, няма да има време за  четене.🤭

# 145
  • Вестерос
Добре сме. Още чакам другите два зъба, долни ще са казаха преди месец и от месец все излизат. Иначе не лази още, нито се изправя сама. Само си седи и си играе с часове. На площадката я люлям, пускам по пързалката като я държа.  Казва и мам, мама. Kазва и меее като иска да спи, да я взема, да пие вода. Правих упражненията за пролазване, няма ефект. Явно я мързи Grinning

# 146
На площадката го люлея , тук няма много пясъчници , а по скоро са ситни камъчета с тях си играе доста . Даже играчки , като камионче си закарахме и с него играе , търкаля се по тревата , много харесва да се хваща за лостове , да му висят крачетата , като аз го държа разбира се. Хоцанки ли се казват тези дето се клатят децата единичните ? На тях много се кефи, даже на площадка първо при тях ходим. Абе едно 30-40 минути си откарваме там , взимам му и едно бананче примерно и си го хапва там.

Излезе му горен зъб , и до него и той е на път гледам че е страшно подуто. Ще станат общо 4 зъбчета. Долните сякаш по бавно избиха ,но по бързо пораснаха , а годните лесно пробиват , но много бавно растат. Октомври сме на първи преглед при зъболекар. Тук след първо зъбче било задължително , като гледах снимки на кабинета по скоро прилича на ясла/детска градина, отколкото на зъболекарски кабинет. Днес ще ходим на басейн , да се поплацикаме , иначе в топлите дни задължително пълня ваничката на терасата с играчки да се разхлади. Снощи се събуди два пъти с рев , не заспива , не мога да го успокоя  и тъкмо си мислех , аха зъби са това , и осъзнах че е страшна жега в спалнята , съблякох го по памперс и продължи да спи непробудно.
Имаме едно малко бебенце на месец и половина , точно съседния апартамент , милото се съдра да реве цял ден и вечер. То вчера и днес е страшна жега. Осъзнах колко е по лесно с новородено през зимата.
Стана много дълго , но редактирам : Предложете ми книжки , от България ще му накупя. Искам и приказки , басни , нещо от този род да му взема. Да са с хубави илюстрации.
Ще заспивам малкия на ясла , дано до година и половина да се намери място и малкия да проговори поне малко до тогава. Много ме плаши мисълта детето да говори само немски ( както е при повечето ни познати дечица които са родени тук ) за напред ако останем да живеем тук , което е малко вероятно , но ще го запиша и на българска детска градина и българско училище.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 12:39 от Кестенче3453

# 147
Ех, Кестенче, аз също съм с подобни страхове. От януари тръгва на ясла и ще е в не- българска говорна среда. Мъжът ми и бабата и дядото също си говорят на техния си език, на мъжа ми много не му остава време за разговори...сега с майка ми наваксваме, тя му пее и много песни на български.
Но и моето търси деца, за съжаление такъв ни е района, без деца, приятелите ни са надалече и децата им са поотраснали. Имам една приятелка на 15 мин с кола, но тя е с 3 деца, аз и работя, не успяваме да се видим толкова често. Но малкият наистина дръпва след всяка интеракция.
Аз получих много книжки на български от родата, едвам ги транспортирахме. Може да пусна някои снимки, но главно с животни, кратки приказки и песнички.
Аз като че ли се страхувам да го пускам по камъни и трева. Бяхме на пикник миналата седмица и му опънах одеало, където стоеше и гледаше по корем. Не мърда! Няма зъби Simple Smile
Иначе го намирам във всякакви позиции в леглото нощем. Иска всеки ден да излиза на разходки. Когато майка ми е тук успявам, иначе не съвсем. Още седмица отпуск...нямам идея как ще оцелея още 4 месеца до януари...😐

# 148
Дали става по-трудно с прохождането  зависи от детето. Когато каката проходи, аз се "родих". Стана съвсем друго дете-успокои се сякаш. Нито веднъж не съм я гонила или дърпала да не ми избяга. Вървеше до мен, хваната за ръчичка, спокойна. Още е така, само дето се държи за количката. Ако иска да отиде някъде, идва и казва.
Емили обаче, усещам, че ще ми разкаже играта- много е сприхава и непредпазлива, изправя се и тръгва, без да съзнава, че не може да ходи. То сега с лазенето не мога да я спра, не пък, като проходи. Но да са живи и здрави, ще ги гледаме каквито са! 🤗 Май ще излезе правилно твърдението, че ако като новородено  е неспокойно бебе, ще стане спокойно дете и обратното.🤔

Чул те Господ!!! Grinning Ако е вярно това, ако като новородено е неспокойно, после обратното, то значи може и да ми олекне малко, въпреки, че ме съмнява за близнаци да важи.Joy
Гледам аз за Близнашки триколки. Всичките са със седалки една зад друга, не като количките една до другаи не ми харесват. Единия какво ще вижда, гърба на брат си. А с две триколки нямам идея как ще ги управлявам.
Кестенче, и аз всеки ден съм на площадката. Засега само ги люлея на люлките, един път ги пуснах на земята да играят, но те пълзят и хващат пътя веднага. Обаче гледат по-големите деца как се люлеят и на пързалката и им е интересно. Сега нали са болнички и вчера ги изведох за малко, хем да напазаря и минахме покрай площадката. Веднага се развълнуваха и както мрънкаха, веднага се загледаха и млъкнаха. С вирусите в момента е страшно. Температура, разтройство й повръщане. На всичките ми приятелки децата болни. Цялата работа е за два дена.

# 149
На мен ми се изприщва устата да пея песни на български , всякакви немски думи са забранени вкъщи със закон , който аз наложих Joy
Веси с две пълзящи ще е трудно да ги вардиш , ясно е че с едно е много по лесно. А за триколките освен ,на отиване единия близнак да е отзад , на връщане втория.

Общи условия

Активация на акаунт