В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 750
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета, само набързо да кажа , че в бебо има големи намаления. Аз ползвам кърпички и съм много доволна.
https://bebo-bg.com/index.php

# 121
Колко е тихо тук тези дни🫣 аз правих бебешка баница, хареса се хапва си. Мъфини от спанак и тиквичка също, фингър фууд от сладък картоф,червена леща и морков. Споделяйте и вие какво готвите 😀

Савана вече е свободен електрон из цялата къща, като готвя я оставям да се мотае из кухнята и да разхвърля. Тя е доволна, че е свободна, а аз че успявам да свърша нещо без да съм напрегната.

Вече ми маха, като и кажа Здрасти и тя маха с ръката много е сладко, едно такова не точно координирано

А иначе била приличала на баща си, ама друг път 😀

# 122
Оф това за опреличаването много ме дразни мен. Бора е копие на баща си , няма спор , даже като бях бременна все казвах да прилича на него , но свекърва ми във всяко действие на бебето което е различно от това което ММ е правил като бебе се изказва. Давам пример , ММ не е лазил , направо е проходил , аз съм пролазила първо , Бора също пролази и много му се радваме и показваме на свекърва ми по камерата как лази малкия. Преди това все повтаряше че и той като баща си нямал да лази , а то постоянно правеше опити. Тя вместо да му се радва му вика " ааа какво е това лазене сега , я ставай да проходиш , недей да лазиш повече " и се смее. Супер ме дразни. Знам че са глупости и не че много го мисля , ама моментно ме дразни просто. Да човек разбрах , малкия прилича на баща си и изобщо няма мои гени , аз съм инкубатор само , родих го, гледам го , нещо като бавачка. Joy
Другото е че постоянно ги сравнява , ММ като е бил на 6 месеца , ПРЕПЯВАЛ песни , Бора не можел още. ММ като бил на 7 месеца спял по 5 часа на ден , Бора защо спи толкова малко и т.н. Разбирам че е била майка на бебе преди повече от 30години и няма реална представа , ама все пак се дразня.

# 123
Аз писах писах и се изтри. Преди пет дни валя такава градушка счупи , автомобила на свекъра имаме счупени стъкла те бяха с размер на яйце. Даваха ни по бТВ🤣 Още съм шокирана 20минутна градушка съсипа целия замеделски труд съсипа и къщата..... Както и да е. АЙЛИТО ВЕЧЕ Е НА 9М 🥰🥰. колко бързо мина времето. Искам да ви покажа една снимка преди9м и сега на 9м😍

Аз вече и по телефона не разговарям със свекърва ми , много ме дразнише тя , все ги сравняваше , все казваше че е недоносена и е с месец назад на всеки ( такова нещо , няма) даже имунизациите и са сложни като доносени , че тя се роди 2800 в 34+2
От както се роди детето и казвам ,че има алергии към белтък и т.н и няма да се дава яйце до 1г. Тя все едно нарочно от както я захранвам ме питаше кога ще и давам яйце? Ама постоянно? Искаше да я тъпче с някви неща и разни глупости много се радвам , че замина и , че не си говорим. Ние вече си правим опашки😎

# 124
  • Вестерос
😍😍😍😍😍

Честита месечинка и на Весито също!

# 125
Оффф, тези момиченца са така сладки Simple Smile Да можех и аз да вържа нещо на моя дивак Simple Smile
И при мен е така, уж си е той, а толкова много се е променил.
Какво да ви кажа, момичета..аз слушам от ден номер 1 колко прилича на баща си. Не от свекървата, от всички останали...
А свекървата и мен ме вбесява. Най- вече дори и сшед болест, вееееечно оголен, разголен, дават му неща за ядене без да питат, и те били гледали деца и знаели...ама мъжът ми е с 1000 алергии, точно, защото много знаят. Хем са медицински лица, ама хииииич не се впечатляват...
Вие минахте ли през регресията на 8-мия месец? Вече коя нощ подред почти без сън..миналата нощ го намерих викащ, обърнат по корем, НО спящ??!! През 15-20 мин кошмари, не съм го водила по шумни и натоварвно места. Не издържам вече 10 дена с по 3-4 часа сън. Някой идеи?

# 126
И ние вчера станахме на 9 месеца, но фотосесията пак ще закъснее, защото близнаците са болни. Температури, ужасно неспокойни. Днес ги водих на лекар, взеха кръв, че не ми се рискуваше събота и неделя да ходим по спешните.  Слава богу Црп-то е ок и засега ще се размине антибиотика. Не знам вече от тези площадки ли. Като ги люлея лапат люлката. Ама то не можеш да го спреш да лапа. Всичко е в устата. Или пак някой бърз вирус сме лепнали. Кошмарна нощ изкарах. Спала съм 1 час.

Регресията в 8 ми месец при нас се изразяваше с проблеми в дневния сън. Опитваха се да преминават от 2 на една дрямка, а са много малки да спят само по един път на ден.
По въпроса със свекървите, моята сякаш се кротна малко. Явно видя, че няма да стане на нейната. И при нас се опитваха да им дават някакви неща да опитват и много се изнервях. Аз ако реша ще им дам. Постоянно ми обяснява как била захранила другата си внучка с някаква топчена супа. Каквото и да значи Grinning Ако мисли, че ще им дам кайма много се лъже. Та така... Ще ви пусна тези дни някоя снимчица, само да се оправят и да ги щракна.

# 127
Ох да са ви живи и здрави дечицата Heart
Веси не мисля че е от площадките това. Аз бях потресена ( отварям скоба , че хич не пазя бебето и мааалко го отглеждам по немски стандарти) бяхме на площадка с племенниците и малкия , имаше място с мънички ситни камъчета и до нас едно семейство немци с бебе колкото Бора. Аз съм оставила малкия на тези камъчета и той си се въргаля , като го наблюдавам постоянно , за да не лапне камъче. Това другото бебе лази страшно бързо , родителите му си лафят на почти метър от него , майката дори беше с гръб и хич не им пука. Аз умрях от стрес , това другото да не налапа тези камъчета , после си намери някаква пръчка и започна да я размахва , как не се удари с нея или не си бръкна в окото не знам. Чак толкова , на мен ми идва в повече.
Ти я питай твойта свеки каква е тази топчена супа , че ми стана интересно Joy
За яденето съм непреклонна. Абсурд някой да му даде на този етап да яде нещо зад гърба ми или да ми мели на главата да бил ял еди си какво. Свекърва ми развиваше теория как ако сме му били дали да си близне от бонбона , ама не каква да е , Ами от почерпка за сватба , щял да проговори по бързо. Даже викаше ,че щяла да му запази бонбон от една сватба на която ще ходят да бил си близнел. Реакцията на мен и ММ беше първо мълчание , после смях , защото си помислихме че се шегува и накрая потрес , като разбрахме че е съвсем сериозна. Close

# 128
Кестенче, разсмя ме с историята за бонбона. То и аз съм чувала за разни ритуали, ма се правят след 2-3г., ако все още не говори. А пък приятелка ми каза, че нейната колежка(румънка) правили ритуал за прохождане на бебето и до 1 седмица проходило, а било ня 8м.
Е, не, мерси, достатъчно ми е , че лази, остава и да проходи и хич, няма да мога да я опазя. Много е любопитна и въобще не е предпазлива, за секунда не мога да си отместя погледа от нея, защото белята е сътворена. Кака й нищо не слагаше в устата, освен храна, от малка си играеше със стотинки и касичка, а Емили всичко друго лапа, храната я мачка и пуска.
Днес я водихме отново на басейн, много беше радостна, а другата седмица заминаваме на море, та тук идва питането ми, свързано с гащичките за плуване, какво им е по-различното от обикновения памперс? За първи път ползваме такива(с каката не се наложи), аз, да си призная, никаква разлика не откривам с обикновените, освен цената. Някъде прочетох, че не спират урината, а само акото... тогава се обезсмисля ползването, защото ако знаем режима на бебето, ще си ака в неговия си памперс 🤔

# 129
Момичета от кога не съм се включвала....
Първо честити месечинки на всички.  Кадерайче Айлиз е много сладка❤️
Веси, бързо да оздравяват момчетата. 
Относно свекървите и моята постоянно сравнява с мъжа ми, обаче при нас Томас много прилича на мен особено визуално и малко не и се получава 😀
Иначе той не пълзи още,  опитва се, забива главата  и така. Вие стимулирали ли сте някак вашите да пропълзят или от само себе си стана?
За хапването аз му давам да си опита почти всичко което ям ( с изключение на шоколади и подобни естествено), той така ме гледа като хапвам,че ми дожалява🤣 но смятам,че ако някой друг ще го прави е редно да ме попита първо.
Ние бяхме на педиатър тази седмица, питах я относно това, че Томас през няколко дни се случва да повърне-каза че е или от това, че докато яде се опитва да си лапне и пръста на крака 😆 или някой храна не му понася когато го направи да забележа какво е ял. Той обаче не го е правил от тогава , но продължавам на моменти все едно да чувам как му се връща храничка и той я преглъща,  не знам това киселини ли са🙄

# 130
Ние имахме агресия в 8м , обръщаше се по корем и ревеше , но спеше. Правище го много често и нощно време..... Сега се кротна и си спи по корем не реве с вдигната глава😁. Айлито също не пълзи опитваме , пришпорвам я като слагам играчка да идва и се правя , че пълзя. Ама тя хитруша с въртене идва и си взима играчката. Много е пъргава искали някъде да отиде да си вземе само да е на земята и с въргаляне отива. Тези дни се буди в 6:30 , а ставаше в 9🥲

# 131
Нищо не съм стимулирала , той живее на пода от 3месечен. До преди седмица и той с въртене стигаше до целта и е доста бърз. Сам се научи да пълзи. Всъщност на нищо не съм го учила аз , сам си седна , сам пропълзя , сега пък сам се научи като е легнал да се завърти и да седне по дупе.
Аз идвам с въпрос. Снощи за пръв път малкия си изкара краката извън кошарата , изкара ми акъла. Тази сутрин пак го направи, матрака е на средното ниво. Дали да не я свалим на най долното ? Той почти до кръста излезе от кошарата за секунди , как успя не знам. Притеснявам се че уж сме с камера , но тази сутрин без да издава звук се събуди и изкара краката , случайно го видях. Аз като бебе все съм се мятала от кошарата.

# 132
  • Вестерос
Естествено го свали.

# 133
Ние също не сме я стимулирали никак. От както се научи да се обръща от гръб по корем взехме килимче за пода, от тогава 80% от времето го прекарва там. Играем си, занимаваме се с разни неща, сама се научи да седи и да пълзи. Изправя се сама вече, ако и подадеш ръце се набира, изправя даже прави две три стъпки и идва да я гушнем. За мен времето на земята е най-полезно за децата, дава им свобода и увереност в способностите им. Тя не обича да е вързана, нито в количката седи повече от час, нито в стола за хранене, ограничена ли е недоволна е.

# 134
Честити месечинки на всички!
Веси целувки и бързо оздравяване!

+ 1 и нашите си живеят на земята от 3 месец и според мен това спомогна двигателното им развитие. Като стимулация си спомням при Доминик, попадна ми клипче в тик ток и бях пробвала и 3 дни след това пропълзя. Както е по корем се слага едно чаршафче под мищниците и реално го управляваш като кукла на конци, реално да схване метода.При Сорая не съм стимулирала, за няколко дни опити и започна да пълзи, като от вчера забелязвам, че от легнало положение си сяда самичка. Много са интересни в този период, всеки ден нещо различно.

Общи условия

Активация на акаунт