В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 825
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Цитат на: viara1912 link=topic=157
4642.msg46919447#msg46919447 date=1694286943
И аз взех да слагам боди с дълъг ръкав през ноща блузка с дълъг ръкав и чувалче отгоре че Елена многостаен се отвива нощем как сте прекрасни бебоци имате да са ви живи и здрави ние още не седим стабилно срещнах се с рехабилитатор вика няма повод за притеснение

Вяранищонетисеразбира!!!!

# 376
Вяра, момичетата искат да слагаш точки и запетайки😃. Иначе не се разбира смисъла на изречението. И аз съм скарана с правописа но поне точки слагай.  Радвам се, че твоето бебче е добре, скоро ще седи стабилно ще видиш.
Стели, браво на Томас❤️🍀

# 377
Ваня, благодаря! Simple Smile
Мен обаче тази нощ ме хвана този вирус с повръщане и разстройство, че и ММ също. Колко време трае,защото не се трае🤣

# 378
Вяра, момичетата искат да слагаш точки и запетайки😃. Иначе не се разбира смисъла на изречението. И аз съм скарана с правописа но поне точки слагай.  Радвам се, че твоето бебче е добре, скоро ще седи стабилно ще видиш.
Стели, браво на Томас❤️🍀
Елена спи с чувалче вече много се отвива но чакам да седне вече днес почти успя

# 379
Както и Веси каза, за два три дни отминава. Аз обаче имах стомашни болки почти седмица. Почти 7 дни бях на ориз, хляб и картофи ама екстра ми дойде 2кг.надолу съм😃. Не съм вдитала повече от 37,3.. Бързо да минава и пазете Томас🙏🍀
Ваня, благодаря! Simple Smile
Мен обаче тази нощ ме хвана този вирус с повръщане и разстройство, че и ММ също. Колко време трае,защото не се трае🤣

# 380
Каква е тази тишина тук? Нещо не е наред щом сте се умълчали
 Stuck Out Tongue Winking Eye
Как сте момичета, всичко наред ли е?

# 381
И аз от вчера влизам и се изненадвам, че няма отговори Simple Smile
Аз да се похваля,че сме добре вируса приключи при нас Simple Smile Надявам се да сме да сме опазили Томас, за сега е добре 🤞
Аз да питам 2 неща:
1. Дайте идей за снимка на 10 м Simple Smile
2. Мислили ли сте за подаръците за първия рожден ден? Мен вече взеха да ме питат какво на вземат особено по близките и се чудя 😊

# 382
Стели, радвам се, че отмина при вас❤️. Не знам но много голяма тишина тези дни. Да не сте си направили някоя друга група някъде😃???
За рожденият ден и аз почнах да мисля но с нашето ранно лягане май няма да правим парти. Пада се петък и никой няма да дойде на следобедно празненство, а аз в друг ден не искам да го правя. Ще видим, има време. А за подаръците-дрехи ще трябват, на нас всичко ни е малко, играчки за развитие също са нужни. Прибори за храна, знам ли.
От какво минаваше този дерматит, че ми се струва, че имаме едно петно на лицето.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 05:43 от IRusinova

# 383
Мами тук бяхте споменали за чувалче с крачета за спане къде ги има да ги погледна и на каква цена са

# 384
Ваня, колко рано лягате?
То нашето се пада петък 🤣 Ние лягаме към 20, мисля да го направя 16-16.30. Тези неща са ясни, но бабите, вуичо ми искат да купят по големи неща. Триколка сигурно ще си поръчам от някого,ама друго не знам какво, много искам такъв образователен куб, те са към 100на лв, но не знам до тогава няма ли да му вземем.
Томас вчера спа 2 пъти (обикновено спи 3) и заспа 19.15,защото не издържа повече и момичета яде в 22 и още спи и не е ял, а той хапва към 5-6 обикновено,  не знам да се притеснявам ли😳
И целия ни режим ня хранене заминава сега,но ще се напаснем.
Вяра, аз не използвам, но знам ,че Angel baby предлагат, виж в сайта им.

# 385
Айде да разваля тишината. Завърнахме се от почивката ни в Турция. Като изключим че първите дни не успяхме много да се организираме със съня на малкия , пък плаж, пък разходка , все пак си прекарахме приятно. Обачееее на връщане ( с кола пътувахме над 1000км) колата ни се развали точно преди да излезем на магистралата. На отиване пътувахме вечерта , за да спи малкия нощния сън в колата , на връщане искахме уж да е пак така. Чакахме 3-4часа пътна помощ. Имаме застраховка към немско ADAC , докато ни организират хотел , да дръпнат колата до сервиз беше голяма дандания. Малкия се събуди и последва двучасов рев. На следващия ден беше неделя , съответно не се намери част за колата и останахме два дни в друг град. Тъй като количката и дори шапките на малкия останаха в колата , никъде не излязохме първия ден. Ужасен стрес беше. Най накрая я оправиха колата и се прибрахме вчера в България. Без малко да сляза от колата и да целуна родната земя Joy Преди детето с ММ страшно много пътувахме с кола и за нас 1000км не са нищо и двамата сме активни шофьори и минаваме през различни градове за разходки , но разбрахме че с бебе , не е чак толкова забавно , а и аз изобщо не успях да шофирам. Та така с нашата почивка. Два-три дни от отпуската на ММ се изяде заради колата и той се прибира в събота в Германия, а аз ще остана още малко. Иначе взех всичко за малкия за есенно-зимния сезон , без спален чувал. Тъй като там къде оставахме дори яке се намери трудно , спален чувал пък абсурд , та те не знаят какво е това зима. Иначе на морска почивка с бебе , като се организираш е готино. Малкия едва го изкарахме от морето , започна да казва ба-ба ,което на български звучи баба , на турски баба означава татко , а той всъщност се опитва да казва бау-бау за куче Joy Сега само това го повтаря ,дори и на сън. За коте като му казвам мяу и той започва да скимти. Да-да , ау, ойй също казва много често. Особенно като влизаше в морето все казваше Оййй с една супер доволна физиономия.
За рождения му ден и ние се чудим от сега какъв подарък да вземем. За спални чували с крачета ще следя , обувки не мисля да му взимам още , за ужас на баба му си ходи нон стоп бос.
На почивката свикна да заспива на гърда , сега ще го махна това докато не е станала асоциация за заспиване.

# 386
За рождения ден аз вече съм си заформила нещо като списък 😀 ще кажа какво искам и близките да решат кой какво ще вземе или ще ни даде пари ние да го купим. Не искам дрехи, не искам и играчки пластмасови в количества. Искам помощна кула, yoto ( като mp3-ка ама за деца), баланс колело, все нещА, които ще ни служат дълго.

Вече от 2-3 седмици е на 2 дрямки, но не си прави будните прозорци както би следвало, уморява се. На първата разходка за деня я водя на площадката и я пускам да пълзи при децата, люлям я и ако изкара 3 часа си е чудо 😀 Вече съвсем не иска в количката, иска да пълзи, това моето дете е от редките случай дето не харесва количка, от както се е родила е така. Да живее раницата..

Голяма любов разви към животните, няма такава радост, ние сме мини зоопарк имаме две кучета и две фретки, вкъщи много им се радва, навън крещи яко по кучетата, иска да ги пипа, да ходи при тях.

Напоследък срещам проблеми с ММ и с баба и, всички много ги е страх да не се удари, да не падне, понеже тя вече се изправя навсякъде, прави странични крачки и всички са голяма паника. Това много ме дразни, реално детето се справя, не пада, пази добър баланс, ама от страни все някой ще и каже не така, недей, страх ме е, ще паднеш… хем им казвам да не говорят така, като ги е страх да не я гледат какво прави. Като проходи кво, ще и купим каска и наколенки и все вкъщи ще седи, не съм очаквала че баща и точно ще е толкова overprotective 🥴

# 387
Едното чувалче ни е 4в1 Owli Гуру от Комсед купувано, а другото е на Ергобейби. На Ейнджъла не ми харесаха и го подарих. Това Гуруто също не ми допада. Най-хубавото е на Ерго бейби.
Стели, лягаме в 19ч.,понякога и по-рано. Какво да правя, така стана. Ще го изместя по натам. Големите подаръци на Матей ние си ги купуваме. Бпаво, че на вас има кой.
Кестенче- уауу, егати му и преживелиците. Важното е, че всичко е наред. Браво за първите думички.

# 388
Ваня какви са интервалите на будност? Аз сега ще ги разширя , че през почивката бяха пълен бъркоч. Да си ляга в 19часа го няма и в най смелите ми мечти. Макар че всеки път , ама всеки път като кажа че малкия ще ляга вече , чувам приказки " ама как така , то е рано още , но го мъчи детето виж как си играе" е то хубу си играе , ама като знам че след 15-20 минути вече ще е преуморено и ще има драма ,как да го оставя. А това че комшийското бебе на 7месеца заспива след 23часа , грам не ме интересува , ама на. Малкия си ляга около 21часа , аз бих искала да е около 20-20:30.
Мириам хич не ги слушай и при нас е така. Ама ще падне , ще се удари, не го слагай седнал че да не тупне назад... Е как да стои само в скута ми това бебе , само и само да не падне. ММ ми предлагаше разни каски за главата , за бебета. Мисля че само по погледа ми разбра , че това няма как да стане.

# 389
И ние имаме спорове с това падане. И с обличането също. Много ми се меси моя мъж, а хич не разбира нищо. Единия близнак ми вдигна температура снощи. Сега я поддържа 37.1 Дано да са зъби, че ми писна от вируси. То тепърва се почва. И нашия режим е много объркан. Понякога си мисля, че изобщо не се справям, а не е така. Просто с две бебета е много по-сложно това спане. Все пак са си отделни човечета, не мога да ги насилвам да спят като не им се спи. Вечер заспиват към 21:30-22:00 и ММ ми постоянно ми се ядосва как другите бебета си лягали в 20 ч, а нашите не. Нещо не било нормално и аз много се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт