В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Веси, да остане с тях той и да им направи хубав режим по негов вкус😆 Томас и той се опитва да удължава интервалите, ама зор хем му се спи и е крив,хем като го сложа по-рано започва да плаче....
Пластмасови играчки и аз не искам, предпочитам дървени  Simple Smile
Да добавя относно паданията и мен ме е страх и даже имам чувството, че така сама му спирам някой неща да се развият, ама не знам как да го преодолея Sad

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 10:07 от Steliqna89

# 391
Малкия като се научи да се върти от корем по гръб и обратно , обикаляше стаята така. Но страшно много си блъскаше главата на пода , видя че не става така и го боли , за това започна да си слага първо ръката и с нея да омекоти удъра. Трябва да го заболи понякога за да си намери начин , че да не го боли.
Веси температура 37.1 не е нищо , може да се е движил повече и за това да се е покачила много малко. За режима съм съгласна със Стели , остави го с две бебета , той да им направи режим щом не е доволен. Аз с едно едва се справям да изградя някакъв минимален режим , с две , нямам шанс да се справя.
Бора не иска да хваща нищо в ръка и да яде. Иска все аз да му давам , след като се задави сериозно преди месеци , бях спряла да му давам в ръчичка и започнах аз да го храня. Сега ако му сложа нещо на таблата сам да яде или мрънка да му давам аз , или като кученце ближе таблата и така яде. Не знам как да върна пак навика да си хване в ръчичка и да хапва сам.

# 392
Матей става в 5:30, към 9 прави една дрямка за 40мин., после 13:30 за час и половина и 18:30 яде и айде чаоооо. Аз много отдавна съм с този режим и жива умряла го спазвам. Е, иска ми се да стана в 7ч.ама вечерта няма да го издържа . Паданията са ужас, всеки ден,главата му е синя, надрана мани мани.
Кестенче, пробвай със зрънчо, аз така го научих.
Веси, вие с Мамето сте друга мая, дет се казва, при вас режимът ще е мираж почти винаги може би. Не си го слагай хич даже.
Забелязвате ли, че само мъжки мами мрънкаме тука🤣. Момиченцата са кротки явно

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 13:34 от IRusinova

# 393
Аз от месец и малко съм ужас , Ронина се буди на всеки 20-30 мин вечер и мрънка за биба .Сигурно са зъби , но за момента все още нямаме нито един (9м и 3 дни) .Бях се заблудила преди време че имаме горен зъб но се оказа рана.Относно заспиването с 300 зора заспива в 21:30-22:00 до тогава е яко яко игра и няма умора 😂 до преди 2 седмици ставаше към 5:30-6 сега поне спи до 7-7:30.Но то с това будене на всеки 20-30 мин все едно не е спала .Нищо не мога да свърша спокойно.През деня спи сутрин към 10 за 40 мин някъде и следобяд отново за толкова.Направо не зная от къде има е енергия

# 394
Ох това падане и блъскане на глави... но май се оказва, че така се научават да се пазят. От известно време физически се чувствам уморена от постоянно бягане след някого.От 2 месеца си изключиха третата дрямка и сега са на две, но зверски уморени и заспиват като талпи. Кой каквото правил - 19:30 в леглата.От известно време ги оставям сами в стаята да се накатерят, да се навикат, да се напеят и да си лягат сами. Гледам ги само на камерата, някой да не се удари и да мога да реагирам. 🖖

# 395
Мале, като ви чета и се депресирам. Има ли друго детенце (другата събота прави 9м), което не пълзи, не се изправя и не прави опити да ходи? Моето ли е най - мързеливо? Стои си седнала.... аз се мъча да си стои на крачетата, ама те като кашкавалени се подгъват.

# 396
Ваня и аз това си помислих за мъжките и женските майки🤣 Ти си герой 5.30 ставане... Браво!
Mishi и Томас не се опитва да се изправя,  пълзи,  но малко и когато той реши. Прав иска да стои като го държим,но не да прави крачки и му се огъват като постои повече . Аз спрях да сравнявам, около 6я месец на Томас бях откачила. Първо мислех,че нещо има, защото другите са напред и четях постоянно и второ това се отрази на моята психика и детенцето не беше спокойно. Както ми каза ортопеда, детето е по-спокойно и не бърза 🤣 Така че спокойно 😊

# 397
  • Вестерос
Ваня, има две групи във фб, там сме активни доста, не само от тук. От едната всъщност е активен само чатът.

Вяра, чувал с крачета купих от група във фб. Правят ги във Варна. 29 в беше размерът, който избрах. Имам и на angel baby, те са около 50 лв.

Рождения ден ще е на датата, сигурно на заведение. Нещо от сорта 17 часа до към 21 часа. Пада се сряда, ама каквото такова. Няма да има сигурно бебоци, само роднини. И аз си правя списък. Искам също помощна кула. За сега това съм харесала само Grinning

Веси, честита месечинка!
Кои бебета си лягат в 20 часа? Аз от групите съм останала с впечатлението, че масово си лягат 21 часа.

Кестенче, в Дм продават едно бебешко зрънчо. Така се научи моята да яде с ръце. Давам ѝ сама да си вади от една кутийка. Вече го лапа цялото наведнъж и така го дъвче.

Ваня и моето се събужда 5-6:30 да яде ам, но после я слагам в кошарата и аз си лягам и тя заспива бързо и спи до 8, 8:30. Пробвала ли си да го слагаш да дремне още. Това е нощен сън. Затова ти заспива в 19 часа.

Миши, споко. Ралица още не пълзи, нито се е изправила сама. НО иска да стои права и все да я вдигам и държа, тя огъва крака и така. Гледам, че почнаха да позаякват и вече стъпва на цяло стъпало за няколко секунди сама. На 9 ++ е

# 398
Благодаря ви за успокоението!
 Знам, че всеки човек е различен, ама едно ми става странно като всички разказвате за пълзене, изправяне, а ние си стоим закотвени седнали (а най - добре и от време на време легнали). Simple Smile

# 399
  • Вестерос
Разбирам те, моето седи и си играе най-спокойно, може и с часове Simple Smile

# 400
Зрънчо у подобни хапва , но само ако му давам аз. Ще пробвам и аз да ги сложа в кутия, може да му стане интересно да си вади сам.
Хич не бих се притеснила , ако бебето не пълзи , стъпва и т.н. насладете се на момента и не го мислете. Аз пък се притеснявам когато стъпва , защото иска все да го държа за ръцете да прави крачки , а съм чувала че е много вредно.
Ваня интервалите на будност са ни същите , но моя юнак става в 7:30 и от там идва по-късно лягане. И аз знам че всяко ставане преди 6часа е нощно събуждане и е хубаво да се доприспи.

# 401
Аз някъде бях чела, че ако бебето заспива 21 и по-късно значи не му е оптимален режима. Най-добре било да заспива 20-20.30. Дали е вярно не знам.
Тифани какъв е този чат, аз съм изпуснала 🤣

# 402
Божее, ако Савана можеше да си седи 5минути на дупето без да хване пътя на някъде 😀 радвам се, че е активна ама иска нон стоп надзор, сега се е научила да се катери по нас и да иска да я гушкаме все ми се мота в краката.

Да ви кажа честно, аз не очаквам някой да купи примерно помощната кула - скъпа е, но предпочитам да се комбинират и нещата да са ни полезни. Играчки не купуваме, взимаме под наем, тя и без това не играе много много с тях.

Нейния вечерен час е 21 от месеци, ако легне по-рано става към 6, на мен ми е рано😀 ляга в 21 става 7-7:30 и ни е топ. Тя 12 часа сън не знае какво е, много рядко се случва.

Вчера се преумори вечерта, баща и я събуди без да иска и заспа с 100 зора, стана в 1:30 през нощта и си играхме до 3😀 иска да я гоним, тя пълзи бързо бързо и крещи и ние уж я гоним, много се забавлява.

# 403
За мен не е ок да има повече от една група, да не бяхте ми казвали. Не искам да участвам. Ей за това се получават и дупките в обществото ни. Уж сме група тука, уж споделяме и т.н., а в един момент някой има нужда, пита нещо и никой не се включва, защото на друго място комуникира с другата част от групата. Аз съм само в тази група и никъде другаде.
Нашият режим беше добре лятото, защото като ставаме рано си излизахме по хладното към 7:30-8:00ч. Сега обаче се стопля чак към 10:00ч. и ставането в 5 ми идва тежко. Опитвала съм варианта с доприспиването но той просто се е наспал, а и няма как, като ляга рано. Вечер е доста кисел и по-добре да си ляга рано, добре е и за нервната му система. Догодина ще е голям, ще ходим на люлките, на количките, ще сме до по-късно на площадките и ще ляга по-късно но сега е още малко бебче и според мен е добре да ляга рано, да спинка и да расте.

# 404
Не забравяйте, че в групата има и ноемврийчета, и понякога разликата е цял месец.  Каката не пълзеше, проходи след годинката, беше плаха и притеснителна, за сметка на това на 1.5г. говореше като възрастнит. Емили пък е фурия, вече стои повече време сама, но пък ще проговори по-късно.
Аз също съм само в тази група.

Общи условия

Активация на акаунт