В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 813
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Аз някъде бях чела, че ако бебето заспива 21 и по-късно значи не му е оптимален режима. Най-добре било да заспива 20-20.30. Дали е вярно не знам.
Тифани какъв е този чат, аз съм изпуснала 🤣
Стели, от групата във фб от тука, която е с 200,300 членове, самата група не е активна, но има месинджър чат и там се пише всеки ден

Ваня, групите са създадени и от други, не пишещи тук. Активната група е с 700 членове и повече. Аз отдавна водя моята на люлки, площадки, много се радва. Люлям я, на пързалката я пускам.. гледа децата. Прибираме се 19, 19-30. 20 часа я къпя, 20:20 яде и се ориентираме към кошарата. Можеш постепенно да го изместиш от сега да ляга в 20 часа, просто не го слагай в 19, а в 19:15 и така за няколко дни ще се измести.

Преди 6 часа ако се буди окончателно, съветват да се смени режима. За сегашната им възраст съветват да е общ нощния съм 10-12 часа.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 12:20 от Tiffany А

# 406
Внимавайте с режимите, че другия месец сменят часовника.😉  Да не се окаже, че бебетата ни си лягат много късно, а други пък много рано. Все пак зимното време е "правилното".
По площадки не ходим, стоим си на двора, там си се разхожда, на батута я качвам да се търкаля с едни топки. Имаме люлка, но не й е фен.
Кестенче, ти казваше, че Бора не иска сам да яде, е след морето Емили пък иска самичка да яде на парчета -картофи, месце, зеленчуци... ако са парче се хапват, ако са на чорба -мъкаааа. 🤭

# 407
Мами , не бързайте бебета да се изправят и тема подобни. Бях споменала когато почна да пълзи на сън все искаше да пълзи и се будеше през час... Сега се научи да става и на сън става през час... Надявам се да е период и този път, че ако проходи да не почне да ходи на сън , да звучи смешно ама се притеснявам. Тя става на леглото със затворени очи?! Много е не спокойна мъчат я кучешките също , но все да става права...... Айлиз си ляга в 21и ставаше в 09. Сега си ляга в 8 и става в 7 ,което никак не ме устройва. Не знам колко пъти ставам вече на вечер и я намирам изправена в леглото , ревяща  . Това на какво може да се дължи , аз лично забелязах че това е като научи нещо ново... И как трябва да постъпя ,нямам никакво решение .

# 408
Мами , не бързайте бебета да се изправят и тема подобни. Бях споменала когато почна да пълзи на сън все искаше да пълзи и се будеше през час... Сега се научи да става и на сън става през час... Надявам се да е период и този път, че ако проходи да не почне да ходи на сън , да звучи смешно ама се притеснявам. Тя става на леглото със затворени очи?! Много е не спокойна мъчат я кучешките също , но все да става права...... Айлиз си ляга в 21и ставаше в 09. Сега си ляга в 8 и става в 7 ,което никак не ме устройва. Не знам колко пъти ставам вече на вечер и я намирам изправена в леглото , ревяща  . Това на какво може да се дължи , аз лично забелязах че това е като научи нещо ново... И как трябва да постъпя ,нямам никакво решение .

Кадерай, някъде бях чела, че като научат ново умение го практикуват, когато никой не ги гледа. Може затова да го прави нощем. И моите близнаци ги мъчат горните зъбчета. Венеца е надут, но все още няма нищо. Будят се вечер с плач.

# 409
За съжаление нищо не може да се направи, търпение за да отмине периода и да дойде друг. Преди лягане им давам чай от лайка, но ефект не виждам..

# 410
Алтая, Тифани, точно заради смяната на времето не искам да си сменям режима. Точно ще ми се получат нещата тогава.
Спи си той, по 10-11 часа спи. Според мен си е ок.
Но и нас ни хванаха кътниците май от два дни се буди с рев ама усещам как го боли. От две нощи не съм спала. Всеки зъб все по-трудно и по-болезнено избива🤯😵‍💫

# 411
И аз чета и пиша само в тази група, то колко ли пиша.... ама....
Моето момиче си пълзи свободно из апартамента, изправя се , смъква каквото докопа , отваря шкафчета които още не сме закопчали и въобще както каза Мириам все ни е в краката и се катери да я взимаме.
На площадки с люлки я водим от както е започнала да сяда , много и харесва да се люлее , избягваме когато са претрупани площадките да ходим.
Последно време заспива по корем и надупена , така спи около 3-4 часа без да мръдне. Продължаваме да се кърмим и от известно време много ме хапе по гърдите  Confused  когато и кажа " не " тя ме поглежда и се усмихва доволно 😂 , заспива само на гърда , моля ви ако някой знае ,как да я откажа така да заспива да пише .
От известно време сядаме на гърнето и вършим работа 😁
Вечер заспива към 21-21.30 и сутрин се буди към 7-7.30 което нас ни устройва ( за сега).
Аз май прекалих с писането  , извинете!

Още нещо да добавя / попитам - вие давате ли от светла чаша да пият бебчовците , аз  ще я уча вече.?

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 17:49 от pepinna

# 412
Аз предлагам вода от чаша, силиконова е нашата обичайно се превръща в къпане, ноо опитваме😀

Савана заспива само на гърда или в раницата, на мен не ми пречи честно казано, така си почивам и аз. Хапе само,когато избиват зъби, аз доста се изнервям като ме хапе цял ден.

Днеска я водих при едно съседско дете навънка, имаме затворени игрища и я пускам да си пълзи, а тя нашата се покатери по количката на детето и направо се настани😀 в нейната иначе не иска да се вози..

Имах голямо желание да я снимам, но не сме на една вълна явно

# 413
Айй голяма сладурана Heart Eyes
Аз отказах моя цокльо да заспива на гърда още в 4 месец , благодарение на консултантката по сън. Ако нямаше асоциация за заспиване , нямаше да го махам , но заспиването на гърда на нас ни разказа играта. Сега през отпуската пак свикна на гърда, защото сме в движение и нямам избор , но ще се взема пак в ръце.
Давам да суче 15минутки преди лягане , задължително в друга стая и не позволявам да заспива , а дори да заспи го изправям дори да се разплаче ,му давам играчка или сменям обстановката ( примерно отивам в банята) и така хем не плаче, хем се събужда. После отиваме в спалнята правим тихи игри , люшвам го докато му пея една песен и го слагам в кошарата. В началото беше дрема , но след няколко дни свикна , правя го за всеки сън.
За хапането на гърдите съм непреклонна. Започна да ме хапе , като се появиха първите зъби и не пуска. Два дни го изтърпях , за третия ден започнах да казвам НЕ на висок тон и махам от гърдата. Плаче , крещи , опитвам се да го успокоя , говоря му , като се успокои , изчаквам още 10 минути и пак го слагам на гърда. И така на всяко хапане , точно за два дни схвана , че ако хапе , няма мляко. Сега инцидентно на сън или наистина без да иска ме хапе. Тогава нищо не правя , оставям си го. Ама ето ония ден докато суче ме щипе по ръката. Аз все му я махам, накрая му хванах ръчичката защото започна сериозно да щипе. И той съвсем нарочно , погледна ме в очите и така ме захапа , чак сълзи ми потекоха , с ММ само му викаме " Не, пусни" но той стиска здраво и не пуска.

# 414
Кестенче , и на мен са ми тръгвали сълзи от очите като ме захапе. Даже съм казвала на моя мъж че вече няма да я кърмя , въпреки че искам и имам кърма . И аз я оставям малко да поплаче , обяснявам че не трябва да хапе вземам гушкам я и после като се поуспокои, я слагам на гърда цоква и заспива. През нощта също се буди по няколко пъти и пак , гърда и в кошарката.
Мириам голяма е красавица♥️ ПУ ПУ ПУ , и аз ще купувам силиконова чаша , та да видим 😁

# 415
И ние имаме асоциация със заспиване на гърда. Спи отдавна по два пъти сутрин към 10:30,11 и след обяд към 15,16 ч. Заспива на гърда и я слагам в креватчето,вечер същата работа. От известно време се буди много през ноща и горе долу си е доста на гърда мисля че е зъби,но незнам. И мен доста ме хапе,чак все едно ток ме удари. Мисля до годинка и после лека полека да я отбивам. Иначе хапва вече всичко дори за вечеря яде от нашето ядене( просто започнах да готвя без много подправки най вече черен пипер). Започна много да си говори,но съзнателно казва само една дума и тя е тата, тате като го види слънце я огрее. А мама кога ще каже незнам. По цял ден и цяла нощ е с мен с баща и не прекарва много време,че той е все в движение и се занимава повече с двамата по големи. Не може да се изправя и пълзи,аз и не бързам да го прави после ще трябва все по нея да ходя,  а сега си я оставя на земята дам и играчки и поне малко си почина.  Радвам се че дойде 15 септември поне през деня само с нея ще се занимавам.  Едното на училище, другото на детска градина. Че за месец и половина откакто едното не е на детска ми стопиха нервичките. Големия сам се оправя, но малкия и той си е бебе( на 3 години е ).
Ох много дълго май стана.
И аз пиша само в тази група, то едвам тука смогвам да вляза.

# 416
Мен не ме хапе, ама е започнала да ме щипа. Хваща, стиска и си слага гърдата в устата, вместо тя да се нагласи, наглася си гърдата. Днес направи 10-ина самостоятелни крачки, но не успях да я снимам, до сега не е вървяла толкова.🥹 Все още няма зъби, няма и изглед да има, но и не бързам, ще излязат все някога.
Ако през деня не е яла като хората твърда храна, а е хапвала мляко повече, вечер не спира да се буди да яде. Ако си е яла 3пъти поне, а само сутрин и вечер мляко, през нощта 1,най-много 2 пъти да се събуди за храна.

# 417
Снощи беше ужас при нас. Тези зъби.....имам чувството, че ще излязат 4 горни наведнъж. Заспаха в 20:30 до полунощ и като казаха рев, чак до 5 сутринта. Вземаме ги на ръце, в нас се успокояват, но тръгнем ли да го слагаме в кошарите истерия. Такова нещо не е било досега.

# 418
При нас е същата работа, Веси. Трите горни наведнъж избиха, ужас беше. И искам да ти кажа, че по-зле ще става с кътниците и кучешките. Блазе на тези, които не усещат тия зъби.
Снощи беше ужас при нас. Тези зъби.....имам чувството, че ще излязат 4 горни наведнъж. Заспаха в 20:30 до полунощ и като казаха рев, чак до 5 сутринта. Вземаме ги на ръце, в нас се успокояват, но тръгнем ли да го слагаме в кошарите истерия. Такова нещо не е било досега.

# 419
Аз приключих с кърменето, не ми се водят борби с хапането и тя сама се отказа. Сега пие мляко само вечер, но напоследък не го иска. Хапва си чудесно-9,500кг, 76см 🤭 горни зъби почти избили, върви сама с уокъра и рови къде що набара 😀😀 вече започвам да я минавам на обща храна полека по препоръка на педито 🤷♀ признавам си, че й слагам малко сол, защото иначе не вкуса нищо! Мис каприз й казваме 😀

Общи условия

Активация на акаунт