В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Спирам до тук Grinning

# 631
# 632
Колко сте активни от вчера, беше настъпило известно затишие тук 😀

Да ви споделя едно от любимите занимания на Савана - тунел, имаме от поровете един ( той е за котки принципно ) изпрах го и сега пада голяма игра с него. Показва се от единия край, аз от другия, после влиза вътре в него и няма спирка, само влиза и излиза 😀 В месечния ни абонамент за играчки сложих едно май низанка се казва ( гигантско е ) и реди ринговете с голямо удоволствие.

Нали беше хладно тези дни в София, извадих космонавта и чувала за количка да пробвам кое повече ще и харесва ( с други думи да не плаче в количката ) чувала е с по-голям успех. Иначе с космонавта е като препарирана 🫠

Нещо не иска да вечеря, аз много отдавна и предлагам вечер с нас като хапваме, но не яде обичайно. Играе си, иска да излиза от стола, дърпа ме ръцете, вие давате ли вечеря?

Има бебемания този уикенд, мисля да се пуснем да видим раници, нещо тази, която имаме не ми е особено удобна и ми се иска да видя други марки/модели. Също и боси обувки/Софтшели и мерино вълна дрешки. Вие ще ходите ли?

Пускам ви една снимка е така за кеф 😀 пуснете и вие от месечинките, закъснявам със снимките и търся идея.

# 633
Влади, време няма да имам със сигурност, разпределя се по часове😃 с точност😃.
Кестенче, аз обикалям с часове с количката, и Морската и целият град, за това капитулирам на стълбите🤣.
Мириам, снимай до видим тия игри, всичко ще ми е от полза в зимния период. Тунели..там каквото се сетиш-снимай.
Вечеря аз давам мноого отдавна, има капризни дни доста. Като не иска да яде пускам ютуб за 3 минт.гледа, а аз бутам манджата😜

# 634
И аз искам да видя игрите Simple Smile
Днес Томас за пръв път трябваше да обядва боб-не му хареса определено.  Пробвах и аз с песнички да го разсея,но той се потриса докато яде, така че за сега боба отпада Simple Smile

# 635
Ааа ние преди два дни гледахме в ИКЕА тунел за деца , много мислих дали да го вземем и се отказахме. Сега ще го погледна пак. Ние почти не излизаме , освен до някоя площадка. В количката стои като упоен , нито спи , нито се оглежда. Що играчки съм мъкнала , не и не. Ако пък вървим повечко заспива , но не за дълго макс 30мин и после пак стои , видимо отегчен. Така пък на мен не ми е кеф , като го гледам колко е унил.
Аз вечеря давам от две седмици , но само супички. Хапва си ги без проблем.
Стели и аз мислех боб да давам ама се притеснявам да не се задави с люспа. Нормален боб ли направи или някакъв различен ?

# 636

https://emark.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B … D1%82%D0%BA%D0%B8

Тунела е такъв подобен, иначе с какво друго, тя прехвърля предмети в кутия/съд. Вади ги, после ги връща. Всякакъв тип интерактивна играчка я е страх😀 плаче ужасно от тях. Навън я пускам да пълзи, стига времето да позволява. Вкъщи се гоним, тя пълзи и крещи и ние уж я гоним. Pikaboo с всеки възможен предмет/ одеало каквото има около нас. Аз сгъвам дрехи тя разгъва, с чорапи много се занимава, дай и кутия с чорапи поне 15 минути е заета.

# 637
Кестенче, лющен боб се води,за да няма люспи и аз намачквам с вилица .

Ааа ние преди два дни гледахме в ИКЕА тунел за деца , много мислих дали да го вземем и се отказахме. Сега ще го погледна пак. Ние почти не излизаме , освен до някоя площадка. В количката стои като упоен , нито спи , нито се оглежда. Що играчки съм мъкнала , не и не. Ако пък вървим повечко заспива , но не за дълго макс 30мин и после пак стои , видимо отегчен. Така пък на мен не ми е кеф , като го гледам колко е унил.
Аз вечеря давам от две седмици , но само супички. Хапва си ги без проблем.
Стели и аз мислех боб да давам ама се притеснявам да не се задави с люспа. Нормален боб ли направи или някакъв различен ?

# 638
Не , не , аз имам предвид парчета само зеленчук , плод ,не манджи. Може на детето просто да не му харесва. Гледай зеленчуците да са на фурна , а не сварени , че нямат особенно хубав вкус. Няма ли любими плодове, бананче, праскова. Можеш да измислиш различно рецепти. Бора определено започна да яде с апетит ,след като спрях да сварявам зеленчуците , печени или на скара ги харесва повече. Кюфтенца или кебапчета домашни можеш да правиш да си гризка. Не знам , но постоянно казваш че не яде, не наддава , явно е че има проблем , трябва да го откриете.

А, защо не се изчака с ваксините, може да се слагат и по- натам, що тоя зор. Много малко ми се струват тези килограми за тази възраст и ако е от ваксините, аз лично бих ги спряла. На моя мъж братовчедката има момиченце на 6 месеца. И тя не наддаваше, оказа се, че има проблем със сърчицето, много ми е тъжно, сега операция ще има и дано малкото се справи и оздравее напълно. Пиша това не , за да те сплаша, ти казваш, че не е открит проблем, много ми е странно и на мен, но ако всичко е наред, аз наистина бих спряла ваксините.

тамън след ваксината миналия месец последната на 16 започва са се оттъква на ядене и айде пак отказ от храна тв на консултация миналия месец беше 6290 65 см

# 639
Не , не , аз имам предвид парчета само зеленчук , плод ,не манджи. Може на детето просто да не му харесва. Гледай зеленчуците да са на фурна , а не сварени , че нямат особенно хубав вкус. Няма ли любими плодове, бананче, праскова. Можеш да измислиш различно рецепти. Бора определено започна да яде с апетит ,след като спрях да сварявам зеленчуците , печени или на скара ги харесва повече. Кюфтенца или кебапчета домашни можеш да правиш да си гризка. Не знам , но постоянно казваш че не яде, не наддава , явно е че има проблем , трябва да го откриете.

А, защо не се изчака с ваксините, може да се слагат и по- натам, що тоя зор. Много малко ми се струват тези килограми за тази възраст и ако е от ваксините, аз лично бих ги спряла. На моя мъж братовчедката има момиченце на 6 месеца. И тя не наддаваше, оказа се, че има проблем със сърчицето, много ми е тъжно, сега операция ще има и дано малкото се справи и оздравее напълно. Пиша това не , за да те сплаша, ти казваш, че не е открит проблем, много ми е странно и на мен, но ако всичко е наред, аз наистина бих спряла ваксините.

тамън след ваксината миналия месец последната на 16 започва са се оттъква на ядене и айде пак отказ от храна тв на консултация миналия месец беше 6290 65 см

вече спрях ваксините с детска лекарска комисия [img width=452 height=600]//cdn.bg-mamma.com/ дори още не може да се оправи след тази ваксина и к кога че почне да натдава както казва нов мъж няма да е скоро това е протокола от тази детска лекарска комисия

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 05:40 от viara1912

# 640
Здравейте мами , аз също се готвя за рожден ден и идване на свекитооо😑. Ще празнуваме в ресторант 60 гости и се надявам да може да издържим🤣. (ММ иска такъв РД) 
Айлиз ходи докато се държи за мебелите , хапва си много добре , даже пусна отново бузки. Тя също не търпеше лигавник , но свикна , бях доста настоятелнА. В тези дни се заглеждам за един проблем и се надявам да е напразно и много скоро ще споделя с вас....
Виара аз от теб и твоя случай абсолютно нищо не разбрах , а искаме да те разбера и се опитваме да ти помагаме . Обаче е доста не свързвано е по горен коментар казваш , че няма зъби . После ,че са 4 ту така ту онака. Определено има истина не отричам, щом сте стигнали до комися но имаш някакъв проблем с изказването. Надявам се да откриеш решение на свой разбираем език. Нас определено не ни разбираш!

# 641
  • Вестерос
Аз много се влоших с кръста и гърба. А от няколко месеца имам адски болки около опашката. Двама ревматолози, един масажист и една боуен терапия и нищо не помага. Другата седмица ще ходя в Пловдив при една невроложка, че с болкато едва издържам вече. Дано като проходи наистина да поотминат болките. Ние сме на 3-ти етаж без асансьор и как го мъкна това дете и раница и дамска чанта и покупки, счупвам се. Като проходи поне стълбите ще качва сам.

Ние пък сме с асансьор, обаче на нашия етаж е малък и количката влиза, но няма място за мен, затова я смъквам на долния етаж, където асансьора е голям. От миналата седмица дръжката на количката се прецака и мъжа ми каза, че е опасно вече да я смъквам с двамата по стълбите да не ми остане в ръцете. И сега ми се разказва играта. Първо свалям количката, после единия близнак, качвам се заключвам в нас и свалям другия. На прибиране същата работа, само дето нося и покупки Joy количка 13 кг и две бебета по 11 кг. Направо пълен ужас, ама няма как.
При нас пак се завърна нощната игра. Ето 4 часа и двамата са будни и играят в кошарите, аз пак с цигарата....кога ще се наспя не знам.
Пак е някакъв период, снощи от 1:30 до 3 не искаше да спи, игра си, накрая яде и заспа...Иначе откакто давам вечеря от две седмици и след това малко ам преди сън, спеше до 7,8, ама не, тръгна петия зъб и почна да се буди пак. + си мисля, че има скок в растежа пак.

Моята не се цапа отдавна, беше само в началото на захранването, по два лигавника ѝ слагах и все дрехи перях, именно с домашен сапун. Моята прабаба правеше, почина преди 10 години някъде, но още имахме запазени сапуни, е и последния замина за детето.

Вяра, изтрий снимките! Има ЕГН! Отивайте в София на гастроентеролог, на педиатър дори. Елена няма 7 кг, а скоро ще стане на 10 м. Малко ми се вижда.

Кадерай, тя казва, че сега не е от зъби, Иначе има зъби.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 23:38 от Tiffany А

# 642
Ох такава низанка имаме и ние , но е дървена. Той не може още да ги нанизва , само ги изкарва и с всичка сила ги хвърля на земята. Ние нямаме килими и колкото и да слагам мат под него отива и пак го хвърля на паркета. Съседката от долния етаж спря да ни поздравява. Grinning Пикабу и ние играем , даже вече си завива крачето и като го питаме къде е си го отвива. Все още не може да пляска с ръце , всеки ден му показвам , но като кажа той да го направи , той ми хваща моите ръце аз да пляскам. Много искам да му чета книжки , но не се спира на едно място. Дори по картинките не се заглежда повече от 2минутки. Сапунени балончета много обича да му правя и разбира се да пълним ваната и да се плицка. Сега кандидатствам за ясли , стискайте палци да намерим място за догодина.
Ние пак увеличихме интервалите и май , май ще махнем до месец втората дрямка. Сега си ляга в 21:30 става в 7:30 като винаги аз го будя , от дневните дремки също аз го събуждам. Тифани не знам какъв ви е режима , но можеш да опиташ да увеличиш първия интервал.

# 643
  • Вестерос
Заспива  към 21 часа, става около 6 за ам понякога, после в 8-8:30 окончателно. Заспива след 3 часа, после 3:30 и накрая 4,5 часа.

# 644
Всяко дете е различно , но 3часа не е ли малко за първи интервал? Thinking При нас първи интервал е 4 , втори 4-4:15 и последен 4:30. Спи непробудно или макс 1път се буди. Ако започне да се буди няколко дни подред повече от 2-3пъти увеличавам с по 10-15минути най вече първия интервал , колкото и да е трудно. Като се върнахме от България беше 3:30-45 , но започна да се буди доста често вечерта , само 15мин увеличение дори даде огромно отражение на вечерния сън.

Общи условия

Активация на акаунт