В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 747
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Кестенче, а колко е продължителността на съня?

# 646
  • Вестерос
Не се буди през нощта, единични случаи са и е имало причина. За нейната възраст дават нормални интервали точно 3,,3:30 и 4

# 647
Първи сън час и половина ,втория 30минутки. Бора за разлика от нас с ММ не е поспалив , трябва му доста повече будуване за да си изразходи енергията. Още като се включих към коучинга за сън ,стана ясно че при нас таблиците вървят поне с месец назад. Доста му ограничих кърменето , но пак не пие вода това дете , не знам как издържа като не се спира на едно място за минута.

# 648
Според мен е до детенце. Томас е поспалив, аз спечелих безплатна консултация за сън и там стана ясно,че неговите интервали са по-къси и на него така му е ок. Томас през деня спи по 3ч общо и през ноща не се буди, само 1 път за хранене сутрин в 5 и то буквално яде и спи и после си спи до 7-7.30. Вечер ляга 20-20.30. Но ние сме си поспаливи също 🤣

# 649
О да определено всяко дете е различно. Ние с ММ сме мнооого поспаливи , малкия на кого прилича не знам. И аз искам да спи най късно в 20:30 но на този етап просто не го виждам как ще стане.

# 650
Аз няма да се обаждам с режима и интервалите, че е изтървана работа при нас Close

Първи интервал 2:30 мин.стават около 8:30 и заспиват към 11:00 за около 45 Мин. След това заспиват към 15:00 до 16:30 ( втория интервал идва около 3 часа) и след това вече почва цирка. Заспиват към 22:00. Днес даже в 23 ч. Интервала е много дълъг и явно се превъзбуждат и не могат да заспят. Вечер се будят по 2 пъти за мляко. Как мога да махна това приспиване на ръце? Единствено преди обяд е ок, защото сме навън за кухнята и спят в количката. Следващите 2 спанета все на ръце. Не виждам как да ги накарам да заспят сами. Много рядко се случва да ги оставя и после да ги намеря надупени и заспали.

# 651
Веси според мен проблема идва от разпределението на интервалите. За приспиването на ръце съм пас , защото все пак си с две бебета. Гледай сутринта да ги държиш повечко будни. Първите дни ще има протести , но ще свикнат. Последния ти интервал е страшно дълъг , а първия много кратък. Вече са страшно тежки , на мен кръст не ми остава , а не приспивам на ръце и гледам много, много да не го нося. Тебе не те знам как се оправяш с две.

# 652
От две нощи имаме протест.  Събужда се през час или иска да е до мен или да пие АМ , вода . Тази сутрин сме станали в 7 (обикновено не ставаме сега а в 9) . Много е раздразнителна зъб ли идва , агресия ли е нз. Ние с режима уж сме добре пък това будене....!?!
09:00-12:00 (12:30-15:00 обеден сън) , 15:00-18:00 (18:30-19:10/20) следобеден 19:10-21:30
22:00 заспива и се будеше рядко само един път за АМ в 05:00 и после пак до 09:00 .
Аз смених малко нейния режим понеже престои сменяне на часовете и ако заспиваше в 21:00 все още то ще стане 8 , а тя си спи  до 7 и някак не става.  Обаче нощите , които не спи ми е много трудно , защото изобщо не съм свикнала

# 653
Вяра,аз също не разбирам.
Не можах да видя хубаво,освен ,че пише РОДИТЕЛИТЕ  отказват имунизации.
Трябва да се направят пълни изследвания на детето от А до Я .За анемия(таласемия -при нея има такива проблеми с наддаване) ,за непоносимост,за всичко.
Моето бебе си е все в протест 😅 Няма мира нощно време,но е повече мрънкане и колкото мен да събуди.
През деня също спи лошо,но не ми пречи
Сутрин става към 6 за АМ ,после окончателно в  7-7.30.Първа дрямка  е около 9.30-10 за 1 час.Будя си го аз,за да не разваляме режим.Втората  дрямка е от 14(14.30) до 16ч.Понякога се буди и в 15.30. Лека нощ гледам  да е чак към 21ч.Вчера за обяд  спа  повечко до 16.45 и съответно в 21.30 все още имаше игра  .😅 Накрая на ръце заспа  в 22.За мен е късно,защото аз си лягам рано и направо ме измъчва.

# 654
Веси според мен проблема идва от разпределението на интервалите. За приспиването на ръце съм пас , защото все пак си с две бебета. Гледай сутринта да ги държиш повечко будни. Първите дни ще има протести , но ще свикнат. Последния ти интервал е страшно дълъг , а първия много кратък. Вече са страшно тежки , на мен кръст не ми остава , а не приспивам на ръце и гледам много, много да не го нося. Тебе не те знам как се оправяш с две.

Колко трябва да е интервала за първа дрямка? То им с доспива. Търкат очите.

# 655
Ами сега погледнах в таблицата ,по която аз не се ориентирам за моето бебе защото така будуването му идва малко, 2:30 интервал си е за 6месечно бебе. Бора когато беше на 4месеца будуваше за първи интервал 2:30. Знам защото точно тогава започнахме работа с консултантката по сън и попълвах всеки ден таблици. Те имат нужда от движение, игри. Най трудно е да се издърпа първия интервал , то и на Бора леко му се доспива на 3часа , но веднага сменям играта , обстановката и той се разведрява. Увеличвай постепенно с по 15минути докато не го увеличиш достатъчно , че да спят добре вечерта и да заспиват бързо. 
Копнея за деня в който ще спи най-късно в 20:30. Това 21:30 ми бърка в здравето на мен. След като заспи докато оправя , да заредя миялната , да раздигна играчките и хоп часа станал 22:30. Времето ми за мен е силно ограничено , а за времето ни насаме с ММ да не говорим. Накрая на деня и двамата нямаме сили и желание да говорим дори и седим с празен поглед пред ТВ , като в моята глава само бучат детски песнички.

# 656
  • Вестерос

Колко трябва да е интервала за първа дрямка? То им с доспива. Търкат очите.
3 часа, вторият 3:30 , а последният 4,5

# 657
Само ние ли лягаме в 19ч.? Какво ги правите тия деца до 21:30-22:00ч.? Аз ще откача. Още 18:30 го почвам с къпане, ядене и добре, че още заспива на шишето, та го носим в просъница и айдеее. Сутрин ако не сме навън не иска да си вземе дрямката и почва едно дъълго приспиване на спалнята, гушнат и с биба и после го местя. Ако сме навън заспива бързо бързо. Сутрин спи от 10 до 11:30 най-късно, будя го ако продължава. Следобяд 14:30 до 15:30 някъде.
Веси, опитай на спалнята да ги приспиваш, те не заспиват от това, че са на ръце, а от това, че те чувстват близо. Лягай с тях на спалнята, бибите, гушкане, ако им пееш нещо  или говориш и после ще ги местиш.
Да изчакаме да сменят времето и ще наместваме пак режима. Матей се буди често тези дни, дърпа си косичката и ушето, пищи на сън, събужда се и сяда в кошарата или се изправя и ни зяпа. Аман от тия зъби, направо нещо страшно е при нас. Всичко е подуто и горе и долу🫨

# 658
Определено нещо изтървам, особено с последния интервал. Ще се опитам да следя точно часовете. Не, че не го правя, ама не ми се получават нещата.Ваня, не става на спалнята. Ако е едно бебе добре, но сложа ли ги и двамата и почва боричкане и игра и нищо няма да стане.   И аз копнея да се заспиват рано и да не се будят нощем. Вечер и аз нямам желание и сили за нищо. Едва гледам. Иначе днес пак с 10 дни закъснение ги щракнах за последно. Другия месец вече от рождения ден снимка и да приключваме с аранжировките и декорите Joy .
Нищо не ми се получи, но нямам нерви. Никой не гледа в камерата, 100 пъти ми разбутаха листата и накрая ги хвърлих.

# 659
  • Вестерос
Сладури!

Аз в 19 ѝ давам супа да яде, после си играе, в 20 часа я къпя, но не всеки ден. Към 20:20 яде ам и после я оправям за лягане.

Общи условия

Активация на акаунт