СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 051
  • 826
  •   1
Отговори
# 675
На децата, записани в ЧУ не са ли им взели удостоверенията? Та ако кандидатстват за 3-то трябва да си изтеглят документите и тогава ЧУ ще разбере Simple Smile))

За да кандидатстват не им трябва удостоверение

# 676
  • София
Това пише в с татия на Дневник от днес:
При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва, като мястото се обявява за свободно за четвърти етап на класиране. Подаването на документи за участие в четвърти етап на класиране ще е на 7-8 август, обявяването на резултатите ще е до 10 август, а записването - от 11 до 14 август. Свободните места след четвърто класиране ще бъдат обявени до 16 август.

# 677
Успех на всички,които ще участват на трето класиране!

Знаете ли кои автори и произведения по литература се учат в 8 клас?  
Трябва да  почваме  четенето на книгите..

# 678
Успех на всички,които ще участват на трето класиране!

Знаете ли кои автори и произведения по литература се учат в 8 клас?  
Трябва да  почваме  четенето на книгите..

# 679
  • София
На децата, записани в ЧУ не са ли им взели удостоверенията? Та ако кандидатстват за 3-то трябва да си изтеглят документите и тогава ЧУ ще разбере Simple Smile))
За да кандидатстват не им трябва удостоверение
Щом са записани в ЧУ, те са незаписани (или и неприети, некандидтствали...) след 1во и 2ро класиране на МОН, съответно могат да подадат онлайн заявление за 3то класиране и не им искат оригинал на свидетелството за завършен 7ми клас.
Hope for Two, евала за цялата помощ и разяснения, дето раздаваш тук постоянно тези дни! То и други консултанти има, но като че ли поетапно в отпуск излязоха Grinning, а ти си си неуморна, че и други градове покриваш...
Zazu, вярно е това, което пише в Дневник. Такава е процедурата. Никога няма да забравя неудомението, което предизвиках преди години, когато поисках да изтегля документи от т. нар елитни гимназии. Трябваше да звънят по тел и да питат какво да ме правят. В унес повтаряха как мястото не се пази. Факт, с който аз потвърдих, че съм напълно наясно. Накрая ме накараха да пиша на ръка свободен текст, че настоявам да ги изтегля и че знам, че няма да се пази, за да го имат черно на бяло подписано. Че отказаха и лист да ми дадат. Трябваше за оставащите 20 мин до края на работното им време да намеря книжарница наоколо и да се върна с текста. Мисля, че бяха решили, че съм слънчасала и май всякак се мъчеха да ме "вразумят". Е, стана  донякъде на тяхното - пак при тях финиширахме след 3то класиране. Joy (Реално имаше още един работен ден за реакция, но не ми се връщаше отново. И не ми беше смешно никак тогава. Но сега от позицията на времето човек може и да се посмее..)

# 680
Влизам да споделя, че след изтегляне на документите, статусът се смени от "записан" на "незаписан" и системата позволява да се подреждат желания за трето класиране онлайн.
Не е както беше написано, че само незаписаните ще могат по двата начина, а отписаните- само в училище-гнездо.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 16:30 от Coolmummy

# 681
Влизам да споделя, че след изтегляне на документите, статусът се смени от "записан" на "незаписан" и системата позволява да се подреждат желания за трето класиране онлайн.
Не е както беше написано, че само незаписаните ще могат онлайн, а отписаните- в училище-гнездо.

Това е много хубаво, но все пак не трябва да се забравя, че изцяло зависи от бързата реакция на служителите в конкретното училище. Ако те не актуализират навреме статуса, ще се налага тичане до училище гнездо. Хубаво е, че вие сте случили на съвестни хора, но може не навсякъде да е така.

В този ред на мисли, не препоръчвам изтегляне на документи утре в края на деня, защото може хем от училището да не обновят веднага статуса, така че да може да се заявява през системата, хем да се изпусне работното време на училищата гнезда.

# 682
  • София
Скрит текст:
Не е както беше написано, че само незаписаните ще могат по двата начина, а отписаните- само в училище-гнездо.
Coolmummy, много полезно инфо! И да се извиня, че може би съм подвела някой аз. Понеже вчера аз цитирах текста от infopriem:
За III класиране е важно да знаете:
1. Записаните на I. и II. класиране, но желаещи да участват за свободните места за III. етап на класиране следва да изтеглят оригинала на свидетелството за основно образование от училището, в което са записани.
Подаването на заявление за III. етап на класиране се извършва в училищата гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование.
Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн.
Но четенето ми с разбиране така го тълкуваше. Извинете ме !

# 683
  • Сф
Който го интересува ще си намери начина, не само с питане тук. Успех на играчите!

# 684
Пусна детето за трето Simple Smile.
Кога излизат класиранията?

# 685
# 686
# 687
  • София
Хайде, качихме се на влака за третото класиране. Наредихме желанията. Подадохме.

Успех на наборката, Марулка!

Опитах се да спомена за четене/слушане на задължителна литература....Погледите бяха красноречиви. Joy

# 688
Моята девойка прочете Хамлет, много и хсреса 🙃

# 689
  • София
За III класиране е важно да знаете:
1. Записаните на I. и II. класиране, но желаещи да участват за свободните места за III. етап на класиране следва да изтеглят оригинала на свидетелството за основно образование от училището, в което са записани.
Подаването на заявление за III. етап на класиране се извършва в училищата гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование.
Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн.
Дали пък някой не чете тук...?
Цялото подчертано изречение в момента изглежда така: Подаването на заявление за III. етап на класиране се извършва в училищата гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование или онлайн, след изтегляне на документите от училището, в което сте записани на предишен етап на класиране.

Общи условия

Активация на акаунт