СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 052
  • 826
  •   1
Отговори
# 660
Възможно ли, ако сега за 3 етап балът за една дадена паралелка според първо и второ класиране не ни стига да ни приемат? Паралелката не е от желаните, защото е с френски, а повечето го избягват
Може, но може и да не Ви приемат. Ако паралелката е с 26 места и има 1 свободно например, значи все пак е желана. Ако има 10 свободни - значи не до там. Всичко е на късмет в 3-то класиране...

# 661
Не знам кой го избягва френския, около мен децата масово го избират... та  бала от първо и второ класиране няма много общо с това, кой с какъв бал, би пожелал конкретната паралелка Hands V
Многократно сме виждали примери с бал равностоен на максимания от първо класиране, както и с бал под минималния от второ...

# 662
  • Сф
Според мен няма значение колко е желан езика, а колко е желано училището. А както и няколко пъти се писа, на 3 то обичайно като цяло,  бала се покачва. Поне последните години.

# 663
Възможно ли, ако сега за 3 етап балът за една дадена паралелка според първо и второ класиране не ни стига да ни приемат? Паралелката не е от желаните, защото е с френски, а повечето го избягват

Ох, Крис от вчера задаваш въпроси какво е възможно, ами на трето класиране всичко е възможно.
Зависи от паралелка, зависи от бал, зависи от желания на децата.
Ако имаш конкретни въпроси - дай бал, желани училища и по ситуацията от предишните години можем нещо да те ориентираме. Но на така зададените въпроси осен един боб да хвърлим, друго няма как да стане.

# 664
  • Пловдив
В Пловдив нямам много впечатления да е толкова желан ФЕ. Имаме ФЕГ, ама за втора или трета година приемат 5 паралелки с ФЕ (бяха 6 преди) за сметка на 3 паралелки с АЕ. В Хуманитарната гимназия също вече не правят прием с ФЕ. Дори и в другата ЕГ има само една паралелка ФЕ, при положение, че направиха две паралелки с ИтЕ.

# 665
  • София
До колкото помня на Krissy кандидатстването е в Русе. Не знам дали тук има и други родители от там. Беше дала назад и конкретни балове. Явно сега са се спрели на пралелка, в която детето е щяло да влезе на 1во или 2ро класиране, защото се цитираха по-високи точки. Защо не сте я писали преди? Сега няма кой да ви гарантира, че ще се запази същото ниво на бала. Колко свободни места има за 3то?
Не оставяйте само с това желание. Изредете всички паралелки,  които са приемливи като се съобразите с бала на детето. Разбирам, че е напрежение, но или дайте повече детайли, та някой да може нещо конкретно да Ви посъветва, или самите вие с дъщеря Ви разгледайте подробно статистиките от 1-2 години назад. Ще ви дадат някакъв ориентир.

# 666
Не ми се струва много вероятно някой да избягва нещо на трето класиране. Тези деца не са записани никъде в момента, а все някъде трябва да се закачат да учат. Ако бяхме се пробвали за трето класиране, и паралелка с патагонски щях да пиша.

# 667
До колкото помня на Krissy кандидатстването е в Русе. Не знам дали тук има и други родители от там. Беше дала назад и конкретни балове. Явно сега са се спрели на пралелка, в която детето е щяло да влезе на 1во или 2ро класиране, защото се цитираха по-високи точки. Защо не сте я писали преди? Сега няма кой да ви гарантира, че ще се запази същото ниво на бала. Колко свободни места има за 3то?
Не оставяйте само с това желание. Изредете всички паралелки,  които са приемливи като се съобразите с бала на детето. Разбирам, че е напрежение, но или дайте повече детайли, та някой да може нещо конкретно да Ви посъветва, или самите вие с дъщеря Ви разгледайте подробно статистиките от 1-2 години назад. Ще ви дадат някакъв ориентир.

Видях, че кандидтатсват в Русе и че бала на детето е 212,50
Реален шанс за класиране в паралелката с френски в Св. Константин Кирил Филосов" почти няма.
Има някакъв шанс за местата във Васил Левски / природно науки и предприемачески/, но не съм гледала как става там балообразуването.
Има големи шансове в Йордан Йовков /Софтуерни и хардуерни науки/, ако математиката е по-високите точки на детето.
И разбира се задължително се слага гимназията по облекло за да се закачи все пак детето.

Уточнявам, не съм от Русе - за първи път виждам тези училища и не съм си играла подоробно със статистиката.

# 668
.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 20:32 от Krisyyy

# 669
Не оставяйте само с това желание. Изредете всички паралелки,  които са приемливи като се съобразите с бала на детето. Разбирам, че е напрежение, но или дайте повече детайли, та някой да може нещо конкретно да Ви посъветва, или самите вие с дъщеря Ви разгледайте подробно статистиките от 1-2 години назад. Ще ви дадат някакъв ориентир.

Видях, че кандидтатсват в Русе и че бала на детето е 212,50
Реален шанс за класиране в паралелката с френски в Св. Константин Кирил Филосов" почти няма.
Има някакъв шанс за местата във Васил Левски / природно науки и предприемачески/, но не съм гледала как става там балообразуването.
Има големи шансове в Йордан Йовков /Софтуерни и хардуерни науки/, ако математиката е по-високите точки на детето.
И разбира се задължително се слага гимназията по облекло за да се закачи все пак детето.

Уточнявам, не съм от Русе - за първи път виждам тези училища и не съм си играла подоробно със статистиката.

Благодаря много за отговора.
Този бал 212,50 е за Иван. П. Павлов.
За всяко училище балът ни е по-висок или по-нисък. Зависи от различното балообразуване.
За Иван П.Павлов - 1 свободно място в организация на туризма, детето също няма шанс.
Разсъжденията са ми следните:
Миналата година на паралеката е била с 209,50 минимален и 292 максимален бал.
Тази година баловете са малко по-ниски 206,50 минимален и 291 максимален.
Миналата година на трето класиране е имало едно свободно място на което е прието дете с бал 240,50.
Тоест за да има шанс повече от 50% детето бала му би трябвало да бъде около 236-237 точки, което е доста далеч от 212,50.
Разбира се шанс винаги има, защото може да се окаже че няма да кандидатсват други деца за тази паралелка.

Но затова и от началото на 7 клас, винаги се повтаря , че желанията трябва да се редят умно. Явно нещо не сте подредили в предишният списък, защото реално детето е можело да влезе в тази паралелка на първо класиране.

# 670
В частните училища виждат ли дали дете записано при тях подава заявление за трето класиране за държавния план-прием? Аз не можах да отговоря, та ако може помощ?! Мерси!

# 671
В частните училища виждат ли дали дете записано при тях подава заявление за трето класиране за държавния план-прием? Аз не можах да отговоря, та ако може помощ?! Мерси!
Никъде не виждат, освен ако нямат кода за достъп до платформата infopriem.
Toест ако детето е учило в ЧУ и минава в гимназията на същото, биха могли да разберат че детето кандидатства на трето. Но ако сега сте записали детето в ЧУ - няма вариант да видят.

# 672
Благодаря за светкавичния отговор и аз така предположих, но да не подведа хората!

# 673
На децата, записани в ЧУ не са ли им взели удостоверенията? Та ако кандидатстват за 3-то трябва да си изтеглят документите и тогава ЧУ ще разбере Simple Smile))

# 674
На децата, записани в ЧУ не са ли им взели удостоверенията? Та ако кандидатстват за 3-то трябва да си изтеглят документите и тогава ЧУ ще разбере Simple Smile))
Та днес май работа за 5ст няма да свърша, редя желания за трето приятелско дете Simple Smile

Взели са ги, но ще си ги изтеглят след като видят къде е прието детето на трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт