СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 598
  • 826
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми казаха в училището, че счетоводството изготвят бележки за всички деца и да мина да си я взема, когато ми е удобно. Това, понеже я записах вечерта след 17:30 и работното им време беше приключило. Ще мина, когато изляза отпуска, няма за къде да бързам и без това много пъти излизах от работа тези месеци. Също носех акта за раждане, снимаха го и ми го върнаха. И на свидетелството ми направиха копие без да съм го искала.

# 391
  • София
Дъщеря ми е приета в 133. Днес се записа, щастлива е. Не очаквах, че толкова силно иска да си продължи в него. Не ходи на допълнителни уроци и се бях притеснила, даже питах и в темата дали има и други деца без допълнителна подготовка. Та 133 си я подготви за 133 😄

# 392
  • София
На трето класиране запазват ли се квотите там където ги има?

# 393
Верно са мисирки журналистите...
НПМГ  изпаднала от топ 10 и 22-ро заела мястото....
Ало... как се балообразува в тези училища?

Престанете с обидите към журналистите. Това не си го измислят. И като цяло обикновено не си измислят, а цитират някого. В случая - Кастрева.
В случая се разглеждат училищата по минимален бал на второ класиране. Последното прието дете в 22 е с 404 бал, последното в НПМГ профил Математика с Физика - с 402. И двете гимназии приемат с бал 500 т., независимо какви резултати и оценки влизат в тях. Така че сравнението по минимален бал си е напълно удачно.

Да бе, и това сериозно ли? И имате претенции за компетентност.....
Нямам думи.....за журналистиката ни, която защитавате.

# 394
На трето класиране запазват ли се квотите там където ги има?
                  Обявяват се места за момичета и момчета там където има квоти.Може да няма места за момчета например или обратно.

# 395

Аз бях за 35-то с квоти, но тя си писа след фег 18-то, така че там си е класирана. Имаше бал още на първо и за 35-то и за 133-то. Лично на мен не ми допада, че в паралелката в която е класирана минималният бал е по-малък от нейният с 63 точки за момчета и с 68 за момичета. Ако беше посочила 35-то или 133-то първо нямаше да има подобна разлика и щеше да е по-скоро посредата по бал от приетите деца.
В подобно положение сме - с един от най-високите балове е в паралелката която записахме. Можеше да пише същият профил, в същото училище, но с друг език - доста по-високи са от години там баловете, но водещ и беше езика. До момента беше в много силен и задружен клас, дано и сега случи на такъв. При нас в провинцията  е голяма разликата в баловете между първите и последните приети в дадена паралелка, дори и в най-рейтинговите. Да не говорим, че избора е сведен само до две-три читави училища.

# 396
В 35-то е моето момиче (НЕ//РЕ), паралелката без квоти. Аз исках да е в тази с квоти, която й бе предно желание, а над нея 73-то със същите езици. Междувременно тя реши, че иска да си остане в 35-то, не й се рискуваше да мине в 73-то и така още след първо класиране се записа. Със сигурност щеше да мине в паралелката с квотите, без да се качи в 73-то, защото разликата в точките беше голяма. Но, здраве да е. Дано се случи класа да е задружен и хубави емоции да имат занапред.
Вече се запознахме виртуално с една майка и дъщеря й, с която са в един клас.

Търсих тема за училището, намерих една, която обаче е стара. Дали има актуална за 35-то?
Благодаря и успех на всички!

# 397
От форума за 35 СУ - немски може да научи, резултатите по френски са близки до ФЕГ, ходят на екскурзии в чужбина ( май по Еразъм), имат активно учителско настоятелство , което работи по подобряване на базата, материалната база е зле. В девети клас учат два предмета на чужд езика ( май май)   ДЗИ са е топ 20.

# 398
  • София

Търсих тема за училището, намерих една, която обаче е стара. Дали има актуална за 35-то?
https://m.bg-mamma.com/?topic=1574975

Това е новата тема

# 399
Lilkata31, няма активна тема за 35-то, което може да се приеме за добър знак Simple Smile Няма сериозни проблеми, децата са добри и мотивирани, учителите в 8ми клас по НЕ /а от това, което чувам и по ФЕ/ работят с отдаденост.
Дъщеря ми ще бъде 9ти клас НЕ/РЕ. Започна с НЕ от нула и за тази една година постигна забележителен напредък.
Пожелавам ви успех и щастливи 5 год в гимназията Simple Smile

# 400
Здравейте,
Пуснах нова тема (линк може да намерите по-долу) в която да се запознаем и да обменим информация. Получих в лично съобщение прекрасни отзиви от майка на дете, което е в паралелка с френски.

quote author=KokoJ link=topic=1574658.msg46724313#msg46724313 date=1689923520]

https://m.bg-mamma.com/?topic=1574975

Това е новата тема
[/quote]

# 401
Благодаря ви, мили момичета!

# 402
Благодаря за новата тема за 35 - то училище. И са включих там и споделих моите впечатления до сега.
Хубаво лята на всички!

# 403
Здравейте,
и ние днес се записахме
Има ли други дечица записани в 133-то училище?
Почти не намерих актуална информация във форума за гимназиален етап на 133 училище.
Късмет на всички деца!

# 404
Здравейте,
Искам да попитам дали за трето класиране трябва да отида отново до училището , в което е приета дъщеря ми на 2ро класиране , за да подам заявление? На едно място пише, че ако не я запиша направо подавам онлайн заявлението през платформата, но на друго прочетох, че трябва да отида до училището. Извинявам се, ако темата е дискутирана, но не  можах да намеря информацията.

Общи условия

Активация на акаунт