СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 126
  • 826
  •   1
Отговори
# 495
Никога не бих насърчила мое дете да учи в професионална, а не в математическа гимназия ако има избор между двете.
С бал 425 може да е приет само в по-нежеланите паралелки, защото за СП и ПП баловете са по-високи дори в "Джон Атанасов" и е не знам заслужава ли си местенето в друг град и живот в общежитие, за да учи точно тези неща и точно в това училище. А и в университетите не приемат с изпит по специалните предмети, с изключение на ТУ, които имат вътрешен изпит за завършилите ТУЕС, ами с изпити по общообразователните, като трябва да имаш и хорариум, а заради специалните предмети тпва може и да се окаже проблем. Най-често математика или физика за инженерни и математически специалности. Бих предпочела математическата в Пловдив при така поставен избор, Джон Атанасов си е едно квартално училище, в което напоследък се влиза с по-висок бал заради засиления интерес към програмирането и невъзможността на децата да се класират в математическите гимназии и ТУЕС.

# 496
  • ВАРНА
В социалните мрежи ли се запознават децата с бъдещите си съученици?
Купонът се вихри в инстаграм  Simple Smile

# 497
Последните 5-6 години имам наблюдения върху деца (момчета) учили и завършили ТУЕС и Дж. Атанасов, основната им разлика е финансовия статус на учениците. Материалът, дисциплината, учителите са на едно ниво, с лек плюс за Дж Атанасов при последното. Истински запалените по компютрите, които на 90% продължават висшето в същата насока в чужбина, учат в прословутата гимназия в Правец, в която се влиза с бал под 350 и не е точно престижна. Simple Smile

# 498
Момичета, казах на щерката да търси в интаграм група на 8 клас в СМГ, но не намира нищо. Някой може ли да съдейства ако има и знае някаква група на учениците там?

# 499
Всеки си преценява за своето дете, но в голям град като София не бих пуснал 13-14 годишно дете да живее без родители освен ако няма много близки на семейството хора, при които да бъде настанено.
[/quote
Преди 2 години и ние бяхме в такава дилема с племенницата ми. Рисува прекрасно и желанието й беше да учи рисуване, балът беше достатъчно висок за софийското Е. Багряна. Имаме и познати, при които да отседне поне първата година и след като загубихме баща й вече нямахме колебания, че трябва да смени средата😌Повечето й съученички и добри приятелки бяха приети в първа английска, испанската, НПМГ, френската и дружно поеха към големия град. Много е трудно, особено след излизането на квартира, но тя е щастлива и това за нас е най-важно🍀🙏Успех на всички деца, които трябва да пораснат толкова рано сами в големия град🙏

# 500
Никога не бих насърчила мое дете да учи в професионална, а не в математическа гимназия ако има избор между двете.
С бал 425 може да е приет само в по-нежеланите паралелки, защото за СП и ПП баловете са по-високи дори в "Джон Атанасов" и е не знам заслужава ли си местенето в друг град и живот в общежитие, за да учи точно тези неща и точно в това училище. А и в университетите не приемат с изпит по специалните предмети, с изключение на ТУ, които имат вътрешен изпит за завършилите ТУЕС, ами с изпити по общообразователните, като трябва да имаш и хорариум, а заради специалните предмети тпва може и да се окаже проблем. Най-често математика или физика за инженерни и математически специалности. Бих предпочела математическата в Пловдив при така поставен избор, Джон Атанасов си е едно квартално училище, в което напоследък се влиза с по-висок бал заради засиления интерес към програмирането и невъзможността на децата да се класират в математическите гимназии и ТУЕС.

Нямат вътрешен изпит ТУЕС за ТУ, само някакви преференции.

# 501
  • Пловдив
Системното програмиране в МГ Пловдив е професионална паралелка, макар и в непрофесионална гимназия.

# 502
С този бал в Джон Атанасов със сигурност не е програмиране, а вероятно комп. Мрежи или роботика. Синът ми е със същия бал и в крайна сметка изобщо не писахме Джон Атанасов, а предпочитаме ЕГ.

Паралелката с роботите също  е програмиране. Wink
Много голяма част от предметите им са същите, като на другите две паралелки с програмиране.

# 503
  • Бургас
В социалните мрежи ли се запознават децата с бъдещите си съученици?
Да, в Инстаграм! Не сме от София и тук доста от децата от набора се познават, поне бегло. В инстаграм , още в деня на първо класиране някой е създал група за 8 клас НЕГ и всеки добавя всеки Simple Smile
В последствие, част от децата си направиха среща в двора на училището и се запознаха. Срещата им продължи 4 часа, което показва, че са си допаднали Heart Exl тази седмица пак имат среща.
Радвам се, че щерката е доволна и очаква с нетърпение новата гимназия.
Днес ще подам Заявление в училището за желана госпожа по немски, дано го уважат, имам отлични отзиви за нея.

# 504
Всеки си преценява за своето дете, но в голям град като София не бих пуснал 13-14 годишно дете да живее без родители освен ако няма много близки на семейството хора, при които да бъде настанено.
[/quote
Преди 2 години и ние бяхме в такава дилема с племенницата ми. Рисува прекрасно и желанието й беше да учи рисуване, балът беше достатъчно висок за софийското Е. Багряна. Имаме и познати, при които да отседне поне първата година и след като загубихме баща й вече нямахме колебания, че трябва да смени средата😌Повечето й съученички и добри приятелки бяха приети в първа английска, испанската, НПМГ, френската и дружно поеха към големия град. Много е трудно, особено след излизането на квартира, но тя е щастлива и това за нас е най-важно🍀🙏Успех на всички деца, които трябва да пораснат толкова рано сами в големия град🙏
Ние го играхме това тази година. Момиче, прието в НПМГ първо желание, първо класиране, имат общежитие, имаме много близки в София, които да я наглеждат. Ами мен ме достраша, признавам си. То в тази възраст и вкъщи не мога да контролирам, какво остава да разчитам, че някой от единия край на София ще я контролира в другия (общежитието и мястото, където живеят близките ни роднини са в двата края на София буквално, аз  ще стигна по-бързо от тях, ако се наложи). Радвам се съвсем егоистично, че и нея я достраша и в крайна сметка си избра първото желание в нашия си град. Естествено училището не е съвсем провинциално  според резултатите от ДЗИ, иначе сигурно щях разсъждавам по друг начин. Надявам се, че сме взели най-доброто решение за този етап. Но определено си е трудно решение да пуснеш детето си от сравнително голям град, с прилични училища (в топ 20 хайде, да не е чак топ 10 за ДЗИ) само в София.

# 505
  • Някъде там...
По повод бележките за еднократната помощ за осмокласник, получих това от новото ни училище:

Влизаме в 21 век най-накрая...

# 506
  • Пловдив
Това означава, че ако пуснете заявлението за помощта през месеците юли, август или септември (без да приложите служебна бележка) ще очаквате превод през октомври.

# 507
Стана ми любопитно след това писмо на МОН /явно в наше село не са имали честта да се запознаят с него и раздаваха бележките щедро на записването/ , дали местната Агенция за соц.подпомагане ще чака октомври, за да направи превод или ще си спазят техните срокове и още следващия месец ще постъпят парите по сметките...?
Голям съспенс с тази помощ, която се предполага да е уж от помощ в началото на уч.година Simple Smile .

# 508
Момичета, редактирах заглавието.
Повече няма нужда от нови седмични теми.
Моля, продължете тук до изписването на 50-те страници. Flowers Hibiscus

# 509
  • варненка от София
Значи тези, които останахме за 3то класиране не сме за тази тема. Жалко...

Общи условия

Активация на акаунт