СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 398
  • 826
  •   1
Отговори
# 480
Всеки си преценява за своето дете, но в голям град като София не бих пуснал 13-14 годишно дете да живее без родители освен ако няма много близки на семейството хора, при които да бъде настанено.

# 481
Благодаря за отговорите! От провинциален град сме,с почти еднакво разстояние до Пловдив и София.
Да, в петък се записа в"Дж.Атанасов".
duhi_puhi В Пловдив е приет и в Езикова гимназия  с английски,и в Математическата гимназия в паралелка с математика и програмиране.Точно такава е паралелката, доколкото знам.  
Но той си държи на професионално училище с компютърна насоченост  Има доста висок бал -425 точки,които обаче не му стигнаха за ТУЕС. Специалностите в ТУЕС и"Дж.Атанасов"са идентични. Само ,че нивото  вероятно е различно.
Ще живее в общежитие. Родителите му пътуват всяка седмица  по 1-2 пъти до София по работа, така че контрол ще има.  Имаме и хора, на които може да се разчита за контрол.
Повече ни интересува нивото на училището.Надяваме се да е добро,след като балът и там е много висок.
Лично аз предпочитах МГ в Пловдив,но  майка му и баща му дават право той да решава. Дано е правилният избор!

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 01:52 от K.A.G.

# 482
Пише "приет", а "математика и програмиране" може да в всичко... От "Мат+ИТ", "Мат+Информатика" (профилирани) до "Системно програмиране"(професионална) Hands V
Та каквато информацията, такива и съветите Wink
В Пловдив няма друга с подобно описание в МГ, освен Системно програмиране. Синът ми тази година завършва същата. Та значи само и точно това. Няма математика и програмиране.
Но предполагам на 1 класиране е бил в ЕГ, на 2ро в МГ и са се пробвали и в София, за всеки случай.
K.A.G. Няма вариант да е приет едновременно в ЕГ и МГ и да си избира, не работи така класирането.
Ама звучи яко, че е приет навсякъде 😁
Общежитие и контрол, каквито и хора да имате...
Успех на детето, каквото и да избере!

# 483
Пише "приет", а "математика и програмиране" може да в всичко... От "Мат+ИТ", "Мат+Информатика" (профилирани) до "Системно програмиране"(професионална) Hands V
Та каквато информацията, такива и съветите Wink
В Пловдив няма друга с подобно описание в МГ, освен Системно програмиране. Синът ми тази година завършва същата. Та значи само и точно това. Няма математика и програмиране.
Но предполагам на 1 класиране е бил в ЕГ, на 2ро в МГ и са се пробвали и в София, за всеки случай.
K.A.G. Няма вариант да е приет едновременно в ЕГ и МГ и да си избира, не работи така класирането.
Ама звучи яко, че е приет навсякъде 😁
Общежитие и контрол, каквито и хора да имате...
Успех на детето, каквото и да избере!
Каза се 2 пъти че е за различни градове кандидатствал... Confused

# 484
  • Пловдив
В Пловдив обаче е приет в ЕГ и МГ, което няма как да стане в едно класиране

# 485
В Пловдив е приет и в Езикова гимназия  с английски,и в Математическата гимназия в паралелка с математика и програмиране.Точно такава е паралелката, доколкото знам.  
И двете твърдения не са верни. Това имам предвид.
Детето ще си учи, разбира се, където преценят родителите. Бабите се радват при всяко положение 😁

# 486
Всеки си преценява за своето дете, но в голям град като София не бих пуснал 13-14 годишно дете да живее без родители освен ако няма много близки на семейството хора, при които да бъде настанено.
Извинявам се за офтопика.... Не че съм злопаметна, но ако ми позволиш да ти припомня, че когато дадох пример /натъртвам, че беше произволен/ с вероятен избора между Английската в Пловдив и училище в София, се избира софийското, точно ти ми разясни как трябвало да опитам с друг пример, щото видиш ли много е ясно как ще се избере пловдивската гимназия и примерът ми бил един вид ирелевантен и най-вече неудачен.
Иначе не съм злопаметна, да знаеш! Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 487
  • Sofia
С този бал в Джон Атанасов със сигурност не е програмиране, а вероятно комп. Мрежи или роботика. Синът ми е със същия бал и в крайна сметка изобщо не писахме Джон Атанасов, а предпочитаме ЕГ.

# 488
  • София
Урааа приключихме и ние.
Туку що записахме Ели в училище Simple Smile
В класа и има цели 2 момчета записани и едно класирано, което чакат да се запише. Подложих жените от комисията на кръстосан разпит, но бяха много учтиви и ми отговоряха на всеки въпрос Simple Smile. Класен ще е някой от двамата преподаватели по френски език, според жената от комисията и двамата са млади и амбициозни и ще се учи сериозно. По-късно ще се разбере кой от двамата учителя, коя от двете паралелки с ФЕ ще поеме.
Аз все още съжалявам, че не писа напред паралелката с квоти в 35-то, но при намека ми за това, тя отново заяви, че не искала там и е доволна от мястото където е. Вече са се уговорили с част от децата преди септември да се видят и запознаят Simple Smile

# 489
  • София
Питах моя синковец дали има желание да се запознае предварително с някои от новите си съученици, но грам не се развълнува от тази възможност. Напълно достатъчно му беше да знае, че един от неговите приятели от старото училище е в неговия клас. Та явно ще се изненадва с нови познанства като почнат училище.

# 490
Извинявам се за офтопика.... Не че съм злопаметна, но ако ми позволиш да ти припомня, че когато дадох пример /натъртвам, че беше произволен/ с вероятен избора между Английската в Пловдив и училище в София, се избира софийското, точно ти ми разясни как трябвало да опитам с друг пример, щото видиш ли много е ясно как ще се избере пловдивската гимназия и примерът ми бил един вид ирелевантен и най-вече неудачен.
Иначе не съм злопаметна, да знаеш! Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

Ако не ме лъже паметта, касаеше се за избор между топ 10 училище в страната (ЕГ Пловдив) ако гледаме ДЗИ по БЕЛ и сходно софийско. Като тезата ми изхождаше точно от горното  - не смятах, че родители биха оставили 13 или 14 годишно дете да живее само в град с мащабите на София. Явно има такива случаи, но не вярвам да са масови.

# 491
Пак аз да уточня,че в МГ Пловдив  беше приет на 2=ро класиране. На1-во не му достигнаха 4 точки за паралелка с програмиране, а за паралелка математика и език само 1 точка.  От всички 4 училища - 2 в София и 2 в Пловдив, беше приет в 3, което наистина си е успех,като се имат  предвид високите балове. До 7 клас е учил в съвсем обикновено основно училище,но с добри преподаватели.
В крайна сметка изборът е факт. Дано да е верен и успешен!

Желая успех  на всички нови осмокласници!

# 492
  • София
В социалните мрежи ли се запознават децата с бъдещите си съученици?

# 493
В социалните мрежи ли се запознават децата с бъдещите си съученици?

Нашата вече е в Инстаграм чат с други приети във 2 АЕГ и с бъдещи деветокласници.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 10:44 от Le Vert

# 494

... Като тезата ми изхождаше точно от горното  - не смятах, че родители биха оставили 13 или 14 годишно дете да живее само в град с мащабите на София. Явно има такива случаи, но не вярвам да са масови.
На едно мнение сме. Като само бих искала да добавя, че имам в житейската си практика случаи на мои колеги, дошли в София, защото децата са били приети в софийска езикова гимназия. Та с тях  и цялото фемили пристига. Говоря за хора от градове като Пловдив, Русе и Бургас. Имам и познато дете, което беше само в НГДЕК. Но хайде, да речем че класическа гимназия има само тук,  не във всяка паланка и керемидка.... Затова говорех от лични наблюдения и опит.
Как е модерно да се казва? "Всеки сам си прецЕня".

Общи условия

Активация на акаунт