СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 77 150
  • 826
  •   1
Отговори
# 465
2. Детето е класирано в абсолютно неприемливо училище с нисък бал. Тогава практически нищо не рискува.

При собствен нисък бал рискува и то много. Отписва се от абсолютно неприемливото училище и "играе" за останалите свободни места, които обаче са единични бройки тук и там. И "играе" за всички тези места заедно с много деца с подобен и с по-висок бал.
Гаранция, че с ниския си бал ще влезе в по-желано училище няма. Има много деца със среден и нисък бал, останали извън класирането, заради лошо подредени желания. Казвам 'много', защото дори около мен има няколко такива, а за такива случаи не бях чувала предни години, камо ли в такива мащаби. Да не говорим за тези, които ще участват на трето с висок бал. И така, с ниския си бал детето най-много да не може да се върне дори в неприемливото училище, камо ли да се закачи някъде напред. И аз сто пъти го премислих този сценарий - специално за трето класиране, и засега смятам чак толкова смело да не скачаме в дълбокото.

# 466
  • София
2. Детето е класирано в абсолютно неприемливо училище с нисък бал. Тогава практически нищо не рискува.

При собствен нисък бал рискува и то много. Отписва се от абсолютно неприемливото училище и "играе" за останалите свободни места, които обаче са единични бройки тук и там. И "играе" за всички тези места заедно с много деца с подобен и с по-висок бал.
Гаранция, че с ниския си бал ще влезе в по-желано училище няма. Има много деца със среден и нисък бал, останали извън класирането, заради лошо подредени желания. Казвам 'много', защото дори около мен има няколко такива, а за такива случаи не бях чувала предни години, камо ли в такива мащаби. Да не говорим за тези, които ще участват на трето с висок бал. И така, с ниския си бал детето най-много да не може да се върне дори в неприемливото училище, камо ли да се закачи някъде напред. И аз сто пъти го премислих този сценарий - специално за трето класиране, и засега смятам чак толкова смело да не скачаме в дълбокото.
Очаква се да няма много "апетити" към освободеното място. Също и да има други "неприемливи" свободни места. Приятелка го игра този сценарий предишна година и точно на същото място завърши детето.

# 467
Скрит текст:

Очаква се да няма много "апетити" към освободеното място. Също и да има други "неприемливи" свободни места. Приятелка го игра този сценарий предишна година и точно на същото място завърши детето.

Предишни години и баловете са падали с повече в паралелките, за които тръпнехме в очакване, но тази година - не. Наборът е много голям и това явно дава отражение. Щом предни години успехът от цялата галимация е бил да финишират на същото място, сега шансът да не финишират никъде е по-голям.

# 468
  • София
Аз говоря за бал 260. Наистина няма желаещи!

# 469
  • Някъде там...
По спомен, след второ класиране некласирани са 968 деца в София. Свободни около 1400 места. На 25 ще се разбере къде са.
Имаме две познати деца, които ще играят на трето. Едното никъде не е класирано, с бал около 300. Просто зле подредени желания. Другото е с бал над 400, но не записа никъде.

# 470
  • Варна
Във Варна няма нито едно училище с Физика след 7 клас, синът ми от втория срок повтаря, че това иска да учи. Преди години имаше в МГ-Варна такъв профил, но не зная защо отпадна, сега има Изкуствен интелект 😃. Моята надежда е, че ако има интерес дотогава, в 10 клас може да избере четвърти профил Физика, тъй като първите 3 профила са определени с приема.
В МГ Варна с приема са фиксирани два профила - математика+информатика или информатика+информационни технологии. В последните години може да се избере физика като трети профил.
Мисля, че третият задължителен профил е езикът - немски или английски, поне по учебния план на 11 и 12 клас така се ориентирах, възможно е да греша. Живот и здраве след 3 години ще видим Wink.
Езикът не е профил, но най-много деца избират за профил АЕ, наред с физика и биология.

# 471
  • Сф
Аз говоря за бал 260. Наистина няма желаещи!
Е ,хайде сега. И миналата година и сега и около мен има деца с подобен бал. Ако бяха наредили правилно всички ,нямаше да има драми. Има съвсем прилични училища и за такъв бал. Техникуми също. Понякога е и до родителска глупост и неясна амбиция , както при една позната. Миналата година с подобен бал беше наредила 7 мо, 133 то и подобни. Ами някак си няма как да стане. Накрая след поредното неприемане отидоха спрямо свободните места след 4 то дори. Техникум. Но учат неща , които им харесват и са добре с оценките. Нито са лоши деца, нито ще останат неизучени.

# 472
Честито на приетите деца!
Моля за мнения за нивото на обучение в  СПГЕ "Дж.Атанасов"! Внукът ми е приет там. Приет е и в ЕГ-  английски език  и МГ-математика и програмиране  в Пловдив, но предпочете  София заради  специалностите, които се изучават в това училище..  ЗА ТУЕС с малко не му стигна балът

# 473
Между "Джон Атанасов" и МГ Пловдив, аз бих записала МГ. Предполагам родителите са в Пловдив, а и все пак Дж.Атанасов е професионална гимназия и ученика трябва да е съвсем наясно, че ще държи втори ДЗИ по професия (теория и практика), а и може да са затворени някои врати на университети заради по-малък хорариум по математика Hands V

# 474
МГ програмиране в Пловдив също е професионална паралелка.
Няма математика и програмиране - има математика и език, другото е системно програмиране.
Само дето няма как да е приет и е ЕГ и в МГ едновременно 😉

# 475
Мачът е вече свирен, няма какво друго да пожелаем освен успех в София.

# 476
Нали утре е последен ден за записване след второ класиране, защо да е свирен мача?

# 477
Защото вече са го записали в "Джон Атанасов".... на късмет да му е!

# 478
Пише "приет", а "математика и програмиране" може да в всичко... От "Мат+ИТ", "Мат+Информатика" (профилирани) до "Системно програмиране"(професионална) Hands V
Та каквато информацията, такива и съветите Wink

# 479
Защото вече са го записали в "Джон Атанасов".... на късмет да му е!

И да е записан, утре може да променят това до края на раб. ден!

Общи условия

Активация на акаунт