СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 105
  • 826
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,
бърз въпрос - само днес ли могат да се изтеглят документите или може и утре. Подаването става в училище гнездо или може и онлайн?
Благодаря много!

# 586
  • София
В Испанската има пет места за момчета, а в 9 ФЕГ  - 8 места за момчета.

# 587
Пенева, ако търсъш от профил на девойка няма да излязат. Само за момчета са.
Най-добре ще е да се изчакат таблиците от РУО.
Ама се мОтат ли мотат, та... а аз гледам заради приятелки с момчета, девойките ги изпозаписахме всичките вече...

# 588
  • София
В момента информацията със свободните места е достъпна само на незаписаните.

Всъщност не е така. Синът ми е записан, но аз виждам всички обявени свободни места, включително и за момчета, и за момичета. Виждат се и обявените места за френската и испанската в София.

# 589
Явно виждаме само паралелките със свободни места по пол... т.е. ако в паралелката има и за момчета и за момичета, виждаме я, ако има само за момичета, виждам я... Нищо че дъщеря ми е записана... Но не виждам паралелките с места само за момчета (горния пример с ФЕГ и 164)

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 13:01 от peneva_a

# 590
Здравейте,
бърз въпрос - само днес ли могат да се изтеглят документите или може и утре. Подаването става в училище гнездо или може и онлайн?
Благодаря много!

И аз търся информация за организацията, в случай на записано вече дете и желанието му за участие в трето класиране.
Намерих това, копирам:
За III класиране е важно да знаете:
1. Записаните на I. и II. класиране, но желаещи да участват за свободните места за III. етап на класиране следва да изтеглят оригинала на свидетелството за основно образование от училището, в което са записани.
Подаването на заявление за III. етап на класиране се извършва в училищата гнезда при представяне на оригинала на свидетелството за основно образование.
Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн.
2. За участие в трето класиране трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.
За трети етап подаването на заявления стартира на 26.07.2023 00:00 часа и ще приключи на 27.07.2023 23:59 часа

# 591
# 592
  • София
Имам чувство, че за първи път откакто следя класиранията след 7 клас има толкова свободни места, особено за момчета, за 3 класиране. Става въпроса за училища като Испанската, двете АЕГ, ФЕГ, СМГ и НПМГ.
2021 за Испанската имаше момиче с АЕ, момче с ФЕ, две момчета с ИтЕ, момче с португалски - знам ги защото синът ми е едното италианче.

# 593

А само на мен ли ми се струва, че от РУО може нарочно да бавят публикуването на таблицата, за да не стимулират тегленето на документи от записани деца, които искат да участват на трето класиране. В момента информацията със свободните места е достъпна само на незаписаните.

Не е вярно.
Моето е записано и виждам всички свободни места.

# 594
И аз виждам всичко. Няма логика записаните деца да не виждат списъка. При положение, че им е дадена възможността да участват на трето класиране, ако решат да рискуват с отписване.

# 595
Привет!!!
Едно бързо Simple Smile питане за лична карта, че станахме на 14 Simple Smile може ли само с един родител да отиде детето, без пълномощно от другия?
За София прочетох, че може, но за всеки случай?!

# 596
Може,аз я вадих сама с детето

# 597
  • София
Страннa работа е това с Infopriem. Aз например там не виждам местата в 91ва немска. Там нали има свободно място за момче, а ги гледам от момчешки профил.

# 598
Ако случайно родители и деца от Русе очакват списъкът с местата от РУО Русе ни казаха, че най-рано до 15:00 ч. ще излезе.
Тази сутрин звъннах на посочения телефон и ми дадоха тази информация!

# 599
Може,аз я вадих сама с детето

Ох, много благодаря!
Отидоха с бащата без пълномощно от мен и сега се замислих, да не чакат само и да искат пълномощно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт