Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 428
  • 304
  •   1
Отговори
# 75
Здравеите,казвам се Елена и 4акам бебето си през Април.Много 6те се радвам ако има някоя мама,която да живее около Овча купел и има време за разходки.Много ще се радвам да ми пишете

# 76
Моля ви ако някой знае къде мога да си намеря прили4ни дрехи за бъдещи майки да ми пише.Последния магазин,в които ходих беше на Пиротска,но дрехите са много грозни(или на мен така ми се струва) и не се престраших да си купя нещо.

# 77
Deizytoo, nqkoi den kato se pribera v BG 6te sum v Ov4a kupel, taka 4e togava moje da se ugovarqme...no ima o6e mesets-dva dotogava...
A za drehite - prava si, grozni sa...no na Fritiof Nansen ima prili4en magazin, kakto i na Boris I i Kurnigradska, no to4ni nomera ne pomnq...
A ti 4ak sega li stigna do momenta s bremennite drehi? Qvno ne si napulnqla mnogo... smile3501

# 78
Аз Биопарокс-а го знам, преди да забременея пак нещо бях болна и го ползвах, но сега не знаех че става и за бременни. Ако и утре няма подобрение за кашлицата ще го почна него. Иначе проблемът ми е носа. Tired

# 79
Иначе проблемът ми е носа.
  Промивки с физиологичен разтвор ,докато от носа ти не излиза нищо.Така няколко пъти на ден.Ние по този начин ликвидирахме хремата на бебо за 2-3 дни.Той е на 1г 9м.  bouquet

# 80
Здравейте!
Хиляди благодарности, marini, за информацията!
И аз искам да похваля капките за хрема Назо хил (пише се Naso Heel), хомеопатични са и страшно помагат! Моят син, откакто се е родил, категорично отказва да му се пръскат каквито и да е капки в носа, затова нашето GP ни ги предписа. Капките се пият по оказания по - горе от Viktoria_27 начин. Ефектът е поразителен! Освен това има аналогичните капки, които се приемат при възпаление на гърлото, и се казват само Хил (Heel).
За срещата в неделя ще нося фотоапарат.
И последно, да се похваля: днес с Виви_Ан бяхме на консултация и нашите бебчовци са много добре, пораснали са доста. Нашето бебенце вече е 100-процентов мъж!

Желая Ви лека вечер!

# 81
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Приложение 1 – ДЕКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО

Приложение 2 - МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за  изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни

Приложение 3 - МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО

Приложение 4 - МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 от КСО

Приложение 5 - МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парична помощ по чл. 11, ал. 3 от КСО

Приложение 6 - МОЛБА – ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парична помощ при смърт на осигурено лице по чл. 11, ал. 2, чл. 12, ал. 2 или чл. 13, ал. 2 от КСО

Приложение 7 – ДЕКЛАРАЦИЯ за банковата сметка за изплащане на паричните обезщетения и помощи от ДОО

Приложение 8 - ПРИДРУЖИТЕЛНО ПИСМО

Приложение 9 - ОПИС НА ДОКУМЕНТИТЕ по чл. 3 – 5 и 14 от Наредбата

Приложение 10 - С П Р А В К А за приети и върнати документи, представени с придружително писмо или молба

Приложение 11 - МОЛБА за изплащане на парично обезщетение за временна неработоспособност и бременност и раждане за периоди след ликвидация или прекратяване на осигурителя

Приложение 12 – ДЕКЛАРАЦИЯ за промяна на обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения и/или помощи от държавното обществено осигуряване

ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАН БОЛНИЧЕН ЛИСТ /НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ЗА ОБЩО ЗАБОЛЯВАНЕ ИЛИ ЗА БЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ/ СЕ ПОПЪЛВАТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 1 И 7.
Приложения № 8 и 9 се попълват от работодателя и се подават в НОИ
Ако има някаква промяна в декларираните банкови сметки или недай си боже детето почине след раждането се подава Приложение 12 в срок от 7 дни от датата на настъпване на промяната.
ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТПУСК ЗА ГЛЕДАНЕ НА ДЕТЕ ДО 2 ГОДИНИ СЕ ПОДАВАТ ПРИЛОЖЕНИЕ № 3
АКО МАЙКАТА СЕ ВЪРНЕ НА РАБОТА И НЕ Е ПРЕХВЪРЛИЛА ПРАВОТО НА ГОРНИЯ ОТПУСК НА ДРУГ ТЯ ПОЛУЧАВА 50% ОТ СУМАТА КЪМ ЗАПЛАТАТА СИ И ПОПЪЛВА ПРИЛОЖЕНИЕ № 4

# 82
  • Попово
Тези приложения от счетоводството по месторабота ли се вземат или от НОИ ?

# 83
Марини,да ти кажа чесно много сам напълняла към 10 кг.до сега,но си бях накупила някакви зимни рокли,а и част от панталоните все още ми ставаха.А сега положението е трагично,корема ми е доста голям,писна ми от разни съседи,които само ми повтарят че "доста едрея",чак взех да се притеснявам дали е нормално. newsm78 Благодаря за магазините

# 84
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

От счетоводството на фирмата ви би трябвало ад ви ги дадат да ги попълните, но можете да си ги свалите и от www.noi.bg

# 85
писна ми от разни съседи,които само ми повтарят че "доста едрея",чак взех да се притеснявам дали е нормално. newsm78

Нормално е, все пак влизаш в 7-мия месец, ако вече не си  Wink
Не слушай такива съвети от доброжелатели, важното е ти да си здрава и да се чувстваш добре.

# 86
deizytoo първо добре дошла при нас ! За  пълнеенето не се притеснявай, в нормите си и не си единствената която пълнее Simple Smile Аз съм +13 а съм само 160 см. Simple Smile Всичко си е до физика сте ги смъкваме после Simple Smile... За дрешките, на Пиротска е магазина на Блага Благоева, каквото си харесаш ще ти го приправят за бременна и то безплатно ... Иначе магазините за бременни, ако ме питаш мен можеш да ги отпишеш, всичко е направено сякаш по време на бременност трябва да сме като торби и грозни Simple Smile Аз лично обикалях нормални магазини и гледах какво става и за бременни ...
Хайде късмет в търсенето!

Лека нощ на всички  Simple Smile

ПС: и бързо оздравяване на болните

# 87
  • Попово
10Х   bouquet  Дайзи Г

# 88
Aya, мерси че толкова бързо ме вклучи в списъка Simple Smile
Каква е тази епидемия в София??? newsm78 лош ли е грипа? Аз ще звънна на майка да видя как е, дано не е тежък.
Как се пазите от болните около вас? Аз минах едно много леко нещо с гърлото и това е засега...
Мен ме притеснява това как да пазя бебето от болести...вие бихте ли изолирали тати от бебо ако е болен?
Нещо много въпроси наредих Joy
 Hug

# 89
Дейзито, добре дошла - кажи си термина ако го знаеш, за да те сложа в правилната дата  Wink.

Бръмбар, ти пък къде си ги сложила тия 13кг  hahaha Joy На външен вид не си наедряла кой знае колко - освен коремчето де  Flutter. Аааа, и все забравям да те питам - ти младеж ли чакаш, че нищо не казваш а пък лентичката ти е синя от самото начало и съм леко объркана newsm78.

Болните, спете колкото можете повече.
Ако пък някой усети гърлобол и се притеснява да не слезе към гърдите, едно компресче с ракия и черен пипер на гърдите за през нощта върши чудеса  Peace. Аз така пресякох моя миналата седмица - но спах 3 вечери поред с компрес.

Общи условия

Активация на акаунт