Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 39 128
  • 809
  •   2
Отговори
# 120
Ти си започнала директно профилактично.Губи ми се хард терапията с литично действие.
Лорита,ти как си?
Чакам и аз стерилна,в обикновената съм с бактерии.

# 121
Ами в този случай как да постъпя?
След три дни чакам урина и пак на лекар..но пореден антибиотик ли да пия?
Веднъж Уназин ,два пъти Зинат,сега Монурал ..

# 122
Изчакай урината,всичко останало е в сферата на гаданията в момента .

# 123
Здравейте! Дано се намери някой разбиращ тази вечер да ме посъветва. Цистит получих в неделя след по-интензивен секс предния ден. Понеделник сутринта пишках кръв и беше нетърпимо, затова си взех монурал и го изпих вечерта..днес ми е по-добре една идея макар, че още усещам тежест, лека болка докато пишкам и почти не пари. Надявам се да отшуми още повече до утре, но имам друг проблем. Заедно с появата му получих и запек, дали мога да пия Натуралакс без да привикам някаква реакция? Благодаря предварително!

# 124
Можеш.И най-безобидното -глицеринова свещичка можеш да сложиш,действа до 10-15 Мин.

# 125
Здравейте момичета! Извинявам се, че се намесвам в темата, но моля за помощ! Мисля, че тук ще получа компетентен отговор от препатили и минали по този път.
На 08.08. Вечерта без никакви симптоми получих остро кървене тъмна кръв с прорязване. Бях в болницата -цистоскопия-възпаление на мехура. 5 дни Флексид и Метронидазол. После още 6 дни Панцеф. Започна болка ниско долу, парене и позиви до ден днешен . 7 дни след последния антибиотик пуснах изследвания, които прилагам. Имам час чак идния понеделник. Според антибиограмата Аугментин става ли? Някой борил ли е този стрептокок? Моля ви за съвет.

# 126
Става.Това си е амоксиклав от антибиограмата ти.
Числото на бактерия не е сигнификантно.

# 127
Става.Това си е амоксиклав от антибиограмата ти.
Числото на бактерия не е сигнификантно.
Какво означава това за числото не разбирам. И много ли са левкоцитите в урината? Пише, че не трябва да има.

# 128
Микробното число трябва да е над 10 на 5-та,при теб е м/у 10 на 4 и 10 на 5.Може и замърсяване да е,но ме съмнява.По-скоро недостатъчно лечение . Пак ли този бактерий беше при започването на лечението?

# 129
Микробното число трябва да е над 10 на 5-та,при теб е м/у 10 на 4 и 10 на 5.Може и замърсяване да е,но ме съмнява.По-скоро недостатъчно лечение . Пак ли този бактерий беше при започването на лечението?
Започнаха ми лечението по спешност и никой не е чакал и изследвал стерилна урина. Приложиха ми широкоспектърен антибиотик +химиотерапевтик за 4дни в болницата и последващо 6дни Панцеф пак без изследване. За пръв път пускам сама изследване . Пуснах и в Рамус след още два дни трябва да излезе.

# 130
Ясно,че е по спешност,но все пак преди него се пуска урина за изследване и като излезе,се прецизира лечението.Но не зависи от теб.
Пожелавам ти сега да е успешно и окончателно!Прави по-дълга опашка,търси читав нефролог.
Дописвам,че съм последна...
Излезе ми урината -е.коли хемолитично ESBLs /+/ пол и към повечето аб е резистентно.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 12:18 от sun sea

# 131
Пак съм аз , вече ми се плаче! Днес ми излезна изследването в другата лаборатория Рамус/ първото изследване в Кандиларов излиза Стрептокок гр.Б/ . Изолираха Е коли и Аугментина , който започнах не е подходящ, излиза с R. Какво се прави в този случай? На коя да вярвам, да спирам ли този , какво ?

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:10 от Една Такава 737236

# 132
Ох, Съни! Пак ли ешерихията? Какво е другото съкращение? И на какво е чувствителна гадината? Как ще я бориш?

Аз крепя глава над водата. Пия само уробиотик форте. Тия дни ще пускам пак стерилна.
Една такава, не знам дали си от София, но ако си, пусни урина в лабораторията на Медицинска академия.

# 133
Ох, Съни! Пак ли ешерихията? Какво е другото съкращение? И на какво е чувствителна гадината? Как ще я бориш?

Аз крепя глава над водата. Пия само уробиотик форте. Тия дни ще пускам пак стерилна.
Една такава, не знам дали си от София, но ако си, пусни урина в лабораторията на Медицинска академия.
Не, от Хасково съм и тук нямам много избор. Дори в Кандиларов е пускана в Банско , а не в Хасково.

# 134
ESBLs ли? -продуцент на широкоспектърни бета -лактамази.Точно към бета лактамазите е резистентна.А смятах турски да си взема,че не съм засичала друг антибиотик техен.Преди изследваха дали е дясно или ляво въртяща,която пак определяше колко лесно поддава на аб.До края на деня ще се чудя какво да си взема.Основно е чувствителна на всичките поколения хинолони и гентамицин  и амикацин ,но не ми се бият инжекции.
Една такава ,можеш да го продължиш 3 дни и да го смениш с нещо чувствително и по двете антибиограми,иначе рискуваш резистентност.А вече имаш едно лечение на сляпо.

Общи условия

Активация на акаунт