Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 40 075
  • 809
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета!
Приемам поредния антибиотик от вторник вечерта.
Не трябва ли да действа вече?
И не съм много наясно,но защо се изписва опашка след него?
Ако той не успее да свърши работа, опашката от по-слабия антибиотик ще успее ли изобщо?
Пия по 2 литра вода,и понеже постоянно ходя до тоалетната,имам чувството,че симптомите ми се усилват.
След като се изпишкам като някакъв лек спазъм усещам отдолу и после като налягане,тежест и не мога да разбера вагинално ли е ,от уретера ли е .

# 286
fur4i какви бяха симптомите ви преди това? Опашката е важна, за да не цъфнете след седмица с нова инфекция, което се случва масово след 5 или 7 дни антибиотик, както обичат да изписват. Да не говорим, че след опашката си трябва терапия с пречистващи добавки и укрепване.

# 287
fur4i какви бяха симптомите ви преди това? Опашката е важна, за да не цъфнете след седмица с нова инфекция, което се случва масово след 5 или 7 дни антибиотик, както обичат да изписват. Да не говорим, че след опашката си трябва терапия с пречистващи добавки и укрепване.
Ами последния цистит ми е от август,с кръв и болки,с ешерихия.
Бактерия имам от преди това,неуспешно лекувана..сега я борим отново,но усещането остава,че нещо е раздразнено..
Дали изобщо,ако се изчисти бактерията,ще се махнат и усещанията?

# 288
Здравейте, момичета! Съчувствам на всяка една, която се е сблъсквала с цистит през живота си. От доста време не ми се беше случвало, но в началото на септември с ужас усетих отново познатото от преди усещане и още на момента предприех мерки. Не искам да казвам голяма дума, за около седмица - две се закрепих, но реших все пак да си пусна изследвания, за да видя дали всичко се е изчистило. Резултатът от микробиологията все още не е излязъл, но може ли да ме ориентирате относно данните от обикновената урина:
Благодаря предварително за помощта ви! Моля се никого да не го застига тази напаст!

# 289
Правилно си пуснала и стерилна урина. Обикновената показва само когато има силна инфекция. Вчера излезе моята стерилна-пак "приятелката" ешерихия. Обикновената беше прекрасна, а аз със всички симптоми и болки. Интересно, че преди два месеца ешерихията беше чувствителна само на Монурал, а сега тази е чувсвителна почти на всичко.
Съни, дано веч си преборила гадината и си добре.
Момичета, успех в неравната борба!

# 290
Момичета,чета една статия на някаква лекарка относно хроничен цистит,и пише ,че част от усложненията ,когато не може да се излекува са развитие на тумор на пикочния мехур.Висок риск
Това така ли е?
И също ,опасно ли е да си правя цистоскопия,при наличие на Ешерихия коли?

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 17:09 от fur4i

# 291
Лоритта, много съжалявам... Дано бързо се пребориш!
Все още си чакам резултата от микробиологията и не мога място да си намеря от притеснения, понеже друг път като се е бавил повече, все е излизало нещо, не знам дали и при вас е така, или забавянето се дължи на почивните дни... Иначе възможно ли е човек вече да няма симптоми, а при стерилната урина да се появи бактерия?
Докато чакам резултатите, ще ви споделя рецепта за чай от полски хвощ и глухарче, който буквално ме е връщал от онзи свят - необходими са две супени лъжици полски хвощ и една чаена лъжичка корен от глухарче; слагат се в половин литър вода и 5 минути врат на котлон, след което се спират и се оставят 15 минути да се запарят. След това чаят се прецежда и се пие по три пъти на ден, т.е. количеството трябва да стигне за 3 чаени чашки на ден. На мен лично ми помага повече от чая с мечо грозде, надявам се да е от помощ и на вас Hug

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 17:30 от unwritten__

# 292
При бактерия винаги са ми се бавили повече, чистата излиза бързо, но ти си хванала и почивните дни, може и това да е причината.

# 293
2 дена и половина е стандартната посявка.+1 ден -антибиограма.
Лори,съжалявам за находката.Поне обеснява симптомите ти.

# 294
Благодаря много за успокоенията, момичета Hug
Пуснах изследванията вчера сутринта, дано наистина да се бавят заради уикенда и утре вече да има резултати Hands Pray

# 295
Съни, да и аз се надявах, че всичко е наред. Това обаче вече ще ме кара да не се доверявам и да пускам и стерилна урина.

# 296
И аз не й вярвам,дори да е лоша.
Вервам,при теб как е? Излезе ли резултата?

# 297
Момичета какви странични ефекти сте имали от нитроксолин мип 250? Остават ми още 4 дни, но сякаш не ми понася. Коремът ми се изду, боли ме и имам газове. Чувствам се отмаляла, лошо ми е. Дали е от него?

# 298
unwritten__ може, и още как!Аз нямам в момента симптоми и останах с отворена уста, като видях 95 бактерии, 80 над нормата.

Сън, чакам си стерилната все още, давам рефреш на страницата през 20 минути и умирам от притеснение. Ясно е, че ще има нещо, но какво ще видим.

В това време почнах, по препоръка, да пия оцет с водата. По една лъжичка на чаша вода.
Някой пробвал ли е?

# 299
Да,моят е домашен,даже сръбвам.Има повече отношение към кръвната захар.Но оцета си е лечител по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт