Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 37 978
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
Вервам,за съжаление АД ги изписват при хипо на ЩЖ,пери/ менопауза и всичко,което не можем да диагностицираме.И за мен задълбават,а не решават проблема.

# 751
Vervam, не намират никакъв проблем. Ходих къде ли не е. Мисля, че и аз имам някаква бактерия, която не се открива. Давах много изследване на микробиология и всичко е наред, но не мисля. А без АД като не спя от пикане нон-стоп по нощите, за 2 дни ще падна като отсечено дърво и няма да ме има..... Някаква скрита инфекция, бактерия има и при мен....нещо има, което уролозите пропускат.

# 752
Vervam, не намират никакъв проблем. Ходих къде ли не е. Мисля, че и аз имам някаква бактерия, която не се открива. Давах много изследване на микробиология и всичко е наред, но не мисля. А без АД като не спя от пикане нон-стоп по нощите, за 2 дни ще падна като отсечено дърво и няма да ме има..... Някаква скрита инфекция, бактерия има и при мен....нещо има, което уролозите пропускат.
Пропускат и още как! Няма да казвам колко години ходене по мъките. Правили ли са ти цистоскопия?

# 753
ДНК(така мисля се водеше) изследването в геника дава също много отговори. Но пък към него няма антибиограма. То хвана бактерията на този познат, за съжаление твърде късно някой се сети да му го назначи.

# 754
Таня,не е задължително да имаш бактерия,за да имаш симптоми.
Правени ли са по-подробни изследвания ( динамични,цистоскопия,...)?

# 755
Всичко ми е правено и нищо не е открито. Затова ми казаха да пия антидепресанти, че просто рецепторите по стенките на пикочния мехур са раздразнени и дават лъжовни позиви за уриниране. Прочетох в нета, че наистина се прави ДНК изследване на урологични бактерии и инфекции, че изследването е много чувствително към всяко нещо в този род. Благодаря ти, Vervam.

# 756
Здравейте! Има ли някой тук с цистит причинен от уреаплазма и излекувал се и от уреаплазмата и от оплакванията?

# 757
Здравейте, може ли някой,който е приемал EQUISETUM HIEMALE CH 5 да сподели в каква дозировка?
Аз родих март месец секцио и от тогава се почнаха проблеми с пикочния мехур. Усещани за прищипване и дразнене, парене на моменти. Правих 5 стерилни урини и няколко обикновени и всички излизат чисти. Пих 2 пйти назначен от уролог антибиотик въпреки че няма бактерия,която излиза. Ходих на трима уролози. Пих всякакви добавки, чайове и капки. Последният уролог се видя в чудо и ми даде направление за ЯМР...от това,което успя да излезе, няма никакъв проблем. Просто не издържах частта с контрастта,защото нали мехурът трябва да е пълен, а аз не издържах толкова много време.  Сега не знам кой път да хвана. Може би цисхоскопия, но за целта трябва да отида в Пловдив или София, а сега не мога да осхавя бебето. И се чедя какво да пия, коета да облекчи.

# 758
Внимавайте с този баклофен. Не е изобщо безобиден. Пила съм го за друг проблем. Почва се по схема, спира се по схема, съобразява се стриктно с други лекарства. Иначе може да ви донесе големи неврологични проблеми, покрай които мехурът ще е песен.

п.с. това с АД е малко нож с две остриета. Лично имам познат(мъж), който така от лекар на лекар, нищо ти няма, 5 години ходене по мъките, а него го измъчват позиви за уриниране и накрая още 3 години на АД, след които още по-зле.
И какво се оказа накрая- имал е бактерия, но толкова дълбоко развиваща се, че не я намират на стандартните изследвания. Това хубаво, но след толкова години отлагане на адекватно лечение заради АД, вече последиците са необратими.
Та, не винаги те са решение. В БГ за щяло и нещяло ги изписват- не намират проблем- АД. истината е, че в едва под 1% действително има нужда от тях.

Бихте ли споделила за каква бактерия става въпрос?

# 759
Някой може ли да препорйча добър уролог в Сф или Пловдив за цистоскопия и въобще който ще объпне внимание на проблема?

# 760
Не се навивай за това. Ако нищо няма на ямр, какво мислиш, че ще покаже цистоскопията? Оправдано е да я правиш, ако като мен правиш хеморагични цистити, ако нещо се съмняват. Ти си правила ямр. Вземи си червена боровинка, д маноза, засили имунитета. Ще си навлечеш по-големи проблеми с това. След нея почна да ме боли много повече корема и като пикая. Ще имаш пълна упойка. Ако няма бактерия ,дай малко време на организма си, засили имунитета. Да нямаш някакви сраствания от секциото, ендометриозни лезии също създават такива проблеми? Нека гинеколог да огледа също. Но наистина добър, който разбира от ендометриоза.

# 761
Ами нямам, ходих 2 пъти при моят, който ме оперира. Аз също си мислех за сраствания, но има дни,в които отшумява. А ако беше срастване,щях да го усещам постоянно. Днес си взех Цистон. Ще пробвам и с него. Най-често като е пълен мехурът усещам бодеж или прищипване. И както не ми се пишка, изведнъж се напикавам почти. Хо принцип още преди да забременея имах парене,което след 1000 микробиологии и изследвания, нефролози,уролози,гинеколози не се разбра от какво е. Единстмено един уролог ми каза,че може би е интерстициален цистит и ми предложи това слагане на хиалуронова киселина,но аз не исках преди да забременея. И си го обяснавам,че след операцията се е засилило. По принцип най-засилено е по средата на месечния ми цикъл около овулацията. После поотшумява и пак се засилва. И затова се замислих за цистоскопията,защото вече не знам какво дрего. Пила съм всичко,което има с червена боровинка и д-маноза. Ама няма ефект абсолютно никакъв. Може би защото не се изолира бактерия. И се чудих кой път да хвана,защото докторйт,който ми назначи ямр-то в общи линии вдигна ръце след резултата.

# 762
Имам огромно число цистоскопии и нищо не ми се е случвало след тях,не са били и под упойка.
В Бг с ЯМР  и скенер с контраст ,до диагноза с години не стигнах.
С цистоскопия при д-р Джинович -от бъбреци до уретра имах описание,диагноза и план на лечение.
Все пак зависи и какво се търси като проблем,но ямр не е златен стандарт изследване в областта.

# 763
Ами нямам, ходих 2 пъти при моят, който ме оперира. Аз също си мислех за сраствания, но има дни,в които отшумява. А ако беше срастване,щях да го усещам постоянно. Днес си взех Цистон. Ще пробвам и с него. Най-често като е пълен мехурът усещам бодеж или прищипване. И както не ми се пишка, изведнъж се напикавам почти. Хо принцип още преди да забременея имах парене,което след 1000 микробиологии и изследвания, нефролози,уролози,гинеколози не се разбра от какво е. Единстмено един уролог ми каза,че може би е интерстициален цистит и ми предложи това слагане на хиалуронова киселина,но аз не исках преди да забременея. И си го обяснавам,че след операцията се е засилило. По принцип най-засилено е по средата на месечния ми цикъл около овулацията. После поотшумява и пак се засилва. И затова се замислих за цистоскопията,защото вече не знам какво дрего. Пила съм всичко,което има с червена боровинка и д-маноза. Ама няма ефект абсолютно никакъв. Може би защото не се изолира бактерия. И се чудих кой път да хвана,защото докторйт,който ми назначи ямр-то в общи линии вдигна ръце след резултата.
Моят съвет пък е да направиш цистоскопия. Точно преди да се реша на цистоскопията говорих с две дами, които след раждане са имали подобни симптоми и установена левкоплакия на мехура. Може и случаятхти да е друг, но трябва да се провери. От кой град си?

# 764
Имам огромно число цистоскопии и нищо не ми се е случвало след тях,не са били и под упойка.
В Бг с ЯМР  и скенер с контраст ,до диагноза с години не стигнах.
С цистоскопия при д-р Джинович -от бъбреци до уретра имах описание,диагноза и план на лечение.
Все пак зависи и какво се търси като проблем,но ямр не е златен стандарт изследване в областта.
[/quote
Извинете къде може да се намери този д-р Джинович? В България ли е?

Общи условия

Активация на акаунт