Развод, защото излизам с приятели

• 10 656
  • 245
  •   1
Отговори
# 60
абсолютно нетърпим човек.На теб , честно, иска ли ти се да стоиш с него, особено, че явно децата са големи?

Между другото съм изненадана, че толкова хора смятат за нередно човек да излезе веднъж-дваж в месеца и да се прибере по нощите,Голяма работа, какво толкова страшно има в това?

Аз ако отида примерно на рожден ден само с жени къде ще го бутам и мъжа там?

Или той иска да ходи да се види с мъжката компания, аз какво да диря с тях?

Все едно брак = край на всички взаимоотношения извън двойката

# 61
  • София
Остави го сам да се мъчи с хроничните си недоволство, мрънкане и скука. Този човек го е яд, че птичето е излязло от клетката му...А ти със сигурност имаш доста да си наваксваш, да почувстваш да ти е широко около врата, че не те чакат чак толкова ангажименти.

Той ще може ли сам да се гледа или ще се прибере при маминка?
Защото се страхувам от настройване на децата, целта е аз дака взема решението и да се каже " ето майка ви реши,аз не съм казвал такова нещо" не е първи разговор за развод, отивал е да им обяснява каква е майка им и как иска да се разделяме, което за мен е недопустимо

# 62
  • Варна
Пречупваш спрямо твоя опит ли?
Че то всеки го прави. 95% от коментарите са силно тенденциозни, крайни и определено пречупени през собствената призма. А истината обикновено е нейде по средата.

# 63
абсолютно нетърпим човек.На теб , честно, иска ли ти се да стоиш с него, особено, че явно децата са големи?

Между другото съм изненадана, че толкова хора смятат за нередно човек да излезе веднъж-дваж в месеца и да се прибере по нощите,Голяма работа, какво толкова страшно има в това?

Аз ако отида примерно на рожден ден само с жени къде ще го бутам и мъжа там?

Или той иска да ходи да се види с мъжката компания, аз какво да диря с тях?

Все едно брак = край на всички взаимоотношения извън двойката
Много хора още на младини са така. Знам за такива истории, като се съберат двама души и нищо друго не съществува. Жената се е затворила нон стоп до този мъж и забравя за приятелки, за излизане след работа, за забавления, ако щеш, за всичко. Само този мъж е в главата..

# 64
Ама стига с тия "деца", защото объркваш аудиторията. "Децата" са пълнолетни, големи, зрели, самостоятелни индивиди, които скоро ще се изнесат най-вероятно. Какво общо имат те с твоите излизания? Какво да ги настройва? Те не могат ли да мислят самостоятелно? Глупости са.това. Разкарвай го и открито им казваш "да, бе, тоя темерут ме дразни и затова се развеждаме" и толкоз. Големи хора сте.

# 65
  • София
В темата за мен има няколко нюанса:
1. Семейство от години и с деца би трябвало отдавна да е изчистило тези разминавания по отношение на начин на живот, начин на забавление и т.н., за да са доволни всички.
2. Това излизане и борба за самостоятелност у авторката от кога датират?
3. Т.нар. купонясване какво включва, че чак се налага преспиване по чужди къщи.
На 15-18 ясно, но над тази възраст обичайно човек узрява и започва да се забавлява далеч по-префинено от това да се събира по чуждите къщи с музика, пиене и търкаляне по диваните.

# 66
  • София
Жилището негово ли е, да не би оттам да е добил смелост.
Но не си представям такъв инертен човек, като описания, да се вдигне да се развежда, да си нарушава бита, да минава на нови релси...

Жилището е мое, точно там е разковничето,ако аз кажа ще се прекрати иначе колкото и да обяснява,че не ме понася и се чувства нещастен няма да предприеме нищо според мен
Само едното дете е пълнолетно, другото още е малко и това ме притеснява,как ще го приеме
Живеехме в негово жилище с родители (обща къща,не едно домакинство) там също имаше проблеми големи, той не искаше да живеем в моето. Преди 5 години заявих,че повече няма да търпя и се изнасям в моето, ако иска да идва, ако ли не ще се оправям някак. До последно не знаеше дали ще дойде, но помогна с ремонта и пренасянето, но ки се обясняваше,пе не знаел дали ще живее с нас. После реши да дойде,но се чувствал като на гости ( никога не съм си позволила да натяквам,пе е в моя дом или подобно) Майка му тогава прави циркове, как щял да ходи по чужди къщи при все,пе си имал дом. Имаше настройване на едното ми дете от нея срещу мен ( късно разбрах за това)

# 67
Значи го пращай по-често на риба и при мама, за да не слушаш мрънкането му.

# 68
  • София
Просто като те заплаши пак с развод, се съгласи.

# 69
Оф, поредният мамин Мунчо. Със закон трябва да забранят такива да си хващат жени - да си седят при мама най-добре.

# 70
Жилището е мое, точно там е разковничето,ако аз кажа ще се прекрати иначе колкото и да обяснява,че не ме понася и се чувства нещастен няма да предприеме нищо според мен ...
Ти искаш да се разведеш, но ако може той да бъде инициатора на раздялата.
Щото да не се настроят децата...

# 71
  • София
Ама стига с тия "деца", защото объркваш аудиторията. "Децата" са пълнолетни, големи, зрели, самостоятелни индивиди, които скоро ще се изнесат най-вероятно. Какво общо имат те с твоите излизания? Какво да ги настройва? Те не могат ли да мислят самостоятелно? Глупости са.това. Разкарвай го и открито им казваш "да, бе, тоя темерут ме дразни и затова се развеждаме" и толкоз. Големи хора сте.

Едното само е пълнолетно, другото е малко още.

В темата за мен има няколко нюанса:
1. Семейство от години и с деца би трябвало отдавна да е изчистило тези разминавания по отношение на начин на живот, начин на забавление и т.н., за да са доволни всички.
2. Това излизане и борба за самостоятелност у авторката от кога датират?
3. Т.нар. купонясване какво включва, че чак се налага преспиване по чужди къщи.
На 15-18 ясно, но над тази възраст обичайно човек узрява и започва да се забавлява далеч по-префинено от това да се събира по чуждите къщи с музика, пиене и търкаляне по диваните.
Включва веднъж месечно и по-рядко на заведение на по бира с хапване,приказки и после прибиране.
Преспиването е са първи път,защото семеен човек с жена и дете ни покани да му гостуваме за вечеря има голяма къща и за да не се притесняваме със шофиране посред нощ да преспим при тях, предполагам вечеря на двора с приказки ще бъде. Не е поканил семейно, за да довлечем всичко 5 човека половинките си, а само приятелите си

Жилището е мое, точно там е разковничето,ако аз кажа ще се прекрати иначе колкото и да обяснява,че не ме понася и се чувства нещастен няма да предприеме нищо според мен ...
Ти изкаш да се разведеш, но ако може той да бъде инициатора на раздялата.
Щото да не се настроят децата...
Не, искам да седнем и да се разберем като зрели хора. Ето, снощи говорихме много и казвам да се разберем какво правим с грижите по децата ( голямото още учи, няма значение,че направи 18) отговор нямам, то не било още времето да се говори за това. Пак казвам,пе според мен е дошло това време и трябва да се разберем, ами какво да се разбираме съдът ще каже и ако искат да идват при него, ако не искат нямало какво да направи

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:03 от *woman*

# 72
  • София
Т.е. вие сте заедно поне от 18 г.
И за веднъж месечно излизане иска да се развежда. Но пък ти написа, че тази 1 бира е до през нощта, затова ме изненадва. Вероятно си на около моята възраст. Странен начин на забавление имаш. И то от години явно, защото не споменаваш да е от скоро.
Преди той казвал ли е нещо срещу тези ти конкретно излизания на по бира до малките часове?
Това с нощуването при чуждо семейство, оставяйки своето и притеснявайки домакините, че и с деца в картинката, без да сте семейни приятели ми звучи странно.
Аз не бих отишла, но и не бих приела подобни гости.
Представям си съпругът ми да доведе негови колежки с преспиване у дома!

# 73
Жилището негово ли е, да не би оттам да е добил смелост.
Но не си представям такъв инертен човек, като описания, да се вдигне да се развежда, да си нарушава бита, да минава на нови релси...

Жилището е мое, точно там е разковничето,ако аз кажа ще се прекрати иначе колкото и да обяснява,че не ме понася и се чувства нещастен няма да предприеме нищо според мен
Само едното дете е пълнолетно, другото още е малко и това ме притеснява,как ще го приеме
Живеехме в негово жилище с родители (обща къща,не едно домакинство) там също имаше проблеми големи, той не искаше да живеем в моето. Преди 5 години заявих,че повече няма да търпя и се изнасям в моето, ако иска да идва, ако ли не ще се оправям някак. До последно не знаеше дали ще дойде, но помогна с ремонта и пренасянето, но ки се обясняваше,пе не знаел дали ще живее с нас. После реши да дойде,но се чувствал като на гости ( никога не съм си позволила да натяквам,пе е в моя дом или подобно) Майка му тогава прави циркове, как щял да ходи по чужди къщи при все,пе си имал дом. Имаше настройване на едното ми дете от нея срещу мен ( късно разбрах за това)

Ми тогава му кажи, че си съгласна и ти искаш развод. И че ти е писнало от мързела му.
Няма да е първото ни последното дете на разведени родители.
По-добре развод, отколкото детето ти да попива модел, че бащата трябва да е лентяй с претенции.

Пречупваш спрямо твоя опит ли?
Че то всеки го прави. 95% от коментарите са силно тенденциозни, крайни и определено пречупени през собствената призма. А истината обикновено е нейде по средата.
Не всеки. Аз не пъхам думи в устата на хората. Не чертая сценарии как авторът еди какво си всъщност прави. Не спекулирам, не изпочавам. Коментирам това, което е написала.

# 74
Много проблеми имаме от мн.отдавна, този не е единствен. Търпяхме да пораснат децата....

Ето го отговора - търпяли сте, пораснали са. Всеки по живо, по здраво, накъдето го влече, и това е.
Доста семейства се разпадат на тази възраст, нищо необичайно няма.
Все пак искам да обърна внимание, че подобен вид "наваксване" и "наживяване" понякога изглеждат доста нелепо. Дано сте разумна жена и не се поставите в неудобни ситуации, защото хищниците дебнат, а светът е едно голямо село, в което всичко се знае, особено с новите технологии. Добронамерено го казвам.

Нямаме семейни приятели,нямаме среда,не излизаме, не контактуваме с никого
Очевидно имате приятели, иначе нямаше да я има темата Simple Smile

Не е поканил семейно, за да довлечем всичко 5 човека половинките си, а само приятелите си
Е той така ли го каза - каня само вас, приятели, да не вземете да довлечете половинките си? Съжалявам, има недоизказани неща в този казус.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:17 от АнаИва

Общи условия

Активация на акаунт