Развод, защото излизам с приятели

• 10 651
  • 245
  •   1
Отговори
# 75
Ако искаш развод е едно. Но ако не искаш - просто остави нещата да следват ежедневния си ход, звучите като хора, които си живеят така отчуждено и с умерени дрязги от дълго време, и които могат да откарат по същия начин до пенсия и след това.

# 76
Fever Ray, защо да е странно. Защо да не може жената да отиде на гости при добри приятели.
Цял живот почти сама е гледала децата си. И като гледам с тоз стават три.
И за една вечер мунчо не може да си гледа децата и било странно.
Но не ти е странно поведението на мъжа за много неща.

# 77
  • София
Т.е. вие сте заедно поне от 18 г.....

Близо съм до твоята възраст по спомен може би 5-6 г. по-млада. Не е от началото този ми начин на забавление както се изказваш, но не е и съвсем пресен. Нямаме семейни приятели, той няма такава потребност,не общува с никого извън работата си. Няма и приятели, с които да излезе, асоциален е за мен, а и смятам, че не му се полагат усилия за поддържане на отношения, както не полага и за мен. Не може да не се съгласиш,че всяко нещо иска вложение на нещо,не може само да изискваш без да даваш от себе си. До колкото съм чела в годините твоя семеен модел е такъв,че не би приела такъв тип гостувания,но вие сте заедно във всичко,пътувате,излизате,гледате си децата, общувате...аз го нямам това, защото вечно е уморен, само спи и на финала "ами ти не общуваш с мен' кога да го правя?! Кка да го направя?! Той не желае да покаже интерес представляват моите теми - филми,книги,интереси...

# 78

Очевидно имате приятели, иначе нямаше да я има темата Simple Smile

Поправка. Авторката има приятели. Той няма, той не излиза, той е над всички. Той не пипва нищо вкъщи, щото е на гости.

# 79
Да се зачуди човек защо авторката 2 деца му е родила на този. Едва ли с времето е станал толкова асоциален и мързелив.

# 80
Защото се страхувам от настройване на децата, целта е аз дака взема решението и да се каже " ето майка ви реши,аз не съм казвал такова нещо" не е първи разговор за развод, отивал е да им обяснява каква е майка им и как иска да се разделяме, което за мен е недопустимо
Щом ти си ги отгледала, на практика сама, би трябвало да имат силна връзка с теб и да повярват на твоята версия.

Ти изкаш да се разведеш, но ако може той да бъде инициатора на раздялата.
Щото да не се настроят децата...
Не. Той е казал, че иска развод. Тя се притеснява, че ако се съгласи, той ще излъже, че тя е поискала.

Преспиването е са първи път,защото семеен човек с жена и дете ни покани да му гостуваме за вечеря има голяма къща и за да не се притесняваме със шофиране посред нощ да преспим при тях, предполагам вечеря на двора с приказки ще бъде. Не е поканил семейно, за да довлечем всичко 5 човека половинките си, а само приятелите си
Семеен мъж кани 5 приятелки при семейството си, но да са сами? Аз бих отказала подобна покана, защото я приемам за неуважителна. Ако жена му си прави женско парти, когато него го няма, е друго. В моето обкръжение, когато семейна двойка отправя покана, винаги важи и за половинката. Дали ще дойдат двамата или само един, това вече си е тяхно решение.

Скрит текст:
Между другото съм изненадана, че толкова хора смятат за нередно човек да излезе веднъж-дваж в месеца и да се прибере по нощите,Голяма работа, какво толкова страшно има в това?

Аз ако отида примерно на рожден ден само с жени къде ще го бутам и мъжа там?

Или той иска да ходи да се види с мъжката компания, аз какво да диря с тях?

Все едно брак = край на всички взаимоотношения извън двойката
Ние сме така и от преди брака. Винаги сме били част от компании, които не се делят по пол и всички са добре дошли. Никога не сме казвали - да се съберем, но да дойдат само този, този и този. Всеки е добре дошъл. За рождени дни и други поводи поканите са винаги за +1, ако има връзка, дори да не познаваме другата страна.
После като ни завъртя животът - работа, дете - през делничните дни имахме нужда след цял ден навън, да се видим все пак за няколко часа вечер. Може и с приятели, ако имаме сили за излизане. Почивните също. Ако аз излизам в единия почивен ден сама, а той в другия, нямаше да се виждаме въобще. Затова не ни допада редуването. Винаги сме интегрирали роднини, близки и приятели, без да си губим малкото време заедно.
Но това си е наш избор. Събрали сме се с еднакво мислене, приятелите ни са със същото и нямаме никакви сътресения или неудобство. При тях е друго.

# 81
Аз само едно не разбрах-той иска развод, а ти какво искаш?

# 82
  • София

Очевидно имате приятели, иначе нямаше да я има темата Simple Smile

Поправка. Авторката има приятели. Той няма, той не излиза, той е над всички. Той не пипва нищо вкъщи, щото е на гости.

Да, опитвала съм се да го вкарам в средата си, не харесва никого, за всеки има негативно мнение, а не смятам,че общувам с ограничени, нискоинтелигентни хора, простаци и прочее. Тази е такава,онази не ми харесва,този е боклук,онзи казал еди си какво. Негативен е принципно, а това е мн.натоварващо. Тази ми приятелка ми влияела зле, заради нея съм направила единси какво , онази не и харесвал живота и прочее,прочее неща. И, не, не съм иделана, няма идеални хора, всеки има кусури...аз съм импулсивна, силен екстроверт,но и домошар,не обичам да се вея нон стоп някъде,но имам нужда от общуване извън него. Смятам,че се съобразявам с неговия характер, дори не си позволявам да водя дълги разговори с приятелки след работа за да не се дразни, че те са ми по-важни. Това, което изисква е редно да бъде така, но не се случва с пасивност,инертност и без и той да положи усилия. Той иска,но аз да полагам усилията за всичко
Аз само едно не разбрах-той иска развод, а ти какво искаш?

Имагинерно погледнато искам нормално семейство с него, общуване, излизания,заедност,но не само по неговият начин, а съобразен и с моите потребности. Давам пример, защото ке съм сигурна,пе става ясно - онзи ден примерно ми се казва
" Няма ли да ме черпиш пица" т.е. да идел на пица, но аз пица не обичам и той го знае! Не може ли да е някъде където има и ьа двамата по нещо?! Така е за всичко и се сърди като кажа,че не искам.
Реално...не мога повече така и съм съгласна с него,че трябва да се разделим, това е мъчение,но той не казва искам развод, а обяснява как нямало още дълго да ме търпи и ако не правя това,това и това щяло да има последици т.е. ти ще ме принудиш и решението ще е твое, аз не искам,но ти не ми спазваш изискванията,значи ти искаш. От снощи обмислям наистина да го поискам,защото ми омръзна да ме плашат с развод за всичко,но се страхувам дали ще се справя, дали децата няма да ме обвиняват...

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:37 от *woman*

# 83
Имам чувството, че половината потребители като са се бракували, спират всякакви общувания и никога не са ходили на гости на приятели.
За Бога, семеен мъж кани близките с на гости. И там ще е жена му и детето. А тук се спретнаха теории.

Да, опитвала съм се да го вкарам в средата си, не харесва никого, за всеки има негативно мнение, а не смятам,че общувам с ограничени, нискоинтелигентни хора, простаци и прочее. Тази е такава,онази не ми харесва,този е боклук,онзи казал еди си какво. Негативен е принципно, а това е мн.натоварващо. Тази ми приятелка ми влияела зле, заради нея съм направила единси какво , онази не и харесвал живота и прочее,прочее неща. И, не, не съм иделана, няма идеални хора, всеки има кусури...аз съм импулсивна, силен екстроверт,но и домошар,не обичам да се вея нон стоп някъде,но имам нужда от общуване извън него. Смятам,че се съобразявам с неговия характер, дори не си позволявам да водя дълги разговори с приятелки след работа за да не се дразни, че те са ми по-важни. Това, което изисква е редно да бъде така, но не се случва с пасивност,инертност и без и той да положи усилия. Той иска,но аз да полагам усилията за всичко
Как живееш с такъв отровен и негативен мрънкач.
Абе при положение, че си самостоятелна, явно не го обичаш този, не виждам за какво се бориш. Разбирам да е мъж мечта. А то пиявица и човек, който ти краде време и енергия.
Я му кажи ако нещо не му харесва да си събира нещата.
Такъв мрънкач аз от самото начало бих навряла в кучи гъз и не бих имала нищо общо.
Такова поведение се прекъсва в зародиш.
Ако ти прави забележка за разговори, веднага стопираш това и му казваш, че ще си говориш с който си искаш.
Ама лошо си го научила и сега той решил, че може да те манипулира. Пак от теб зависи дали ще клекнеш.

# 84
  • София
Авторке, децата не са гъби печурки и са наясно кой какъв е.
Защото моята приятелка като теб същата, та оня ѝ направи подарък, като я напусна с огромен скандал в неделя и в сряда се прибра, но някак остана като ударен с парен чук, че тя не му поддаде и каза - до тук.
Дано и тоя се разсърди и си тръгне, че да вземеш крути мерки не те виждам.

Ако мислиш ще излезеш бяла и добра на края и той ще постъпи човешки - забрави. Ще бъдеш и боклук, ще бъдеш и виновната, неблагодарната и още милион неща. Ти кимай и викай - да, така е.

# 85
Моята жена си излиза с нейни си приятелки или смесени компании примерно 1 път седмично. Някой път се прибира преди полунощ, някой път след, но досега с преспиване не е оставала никъде.
На един приятел жена му така почна "ще остана да спя в еди-коя си, че да не давам пари за такси" и той "ми добре мило, какво да даваш пари за такси наистина".
Сега тя живее с друг мъж, заряза го.

Иначе командировки и тиймбилдинги е абсурд да не пускаш съпруга/та си, там си е нормално да се преспива.

# 86
Все повече съчувствам на мъжа на woman. Единственото, което пък той е направил, е да се опита да я приобщи към семейството си, точно както тя е опитала да го приобщи към приятелите си. Евала на търпението и на двамата намси колко години.
 Онзи приятел, дето организира уикенд без половинките, дали ще прати и жена си при мама, та да е оправдано недомъкването на разни чужди хора? И woman как си заяви партито, Ще спя у един приятел и той помоли да не те водя с мен? Мхм, и аз бих поискала развод.

# 87
  • София
Fever Ray, защо да е странно. Защо да не може жената да отиде на гости при добри приятели.

Явно не са толкова добри приятели.

*woman*, щом имате и малко дете, значи сте се опитали да положите усилия.
Явно отдавна не сте на една вълна и ми е странно защо се мъчите взаимно, а не се разделите интелигентно.
Как изобщо станахте семейство, щом сте толкова различни? Сигурна ли си, че напоследък не ти се струва твърде черен?

Семеен мъж кани 5 приятелки при семейството си, но да са сами? Аз бих отказала подобна покана, защото я приемам за неуважителна. Ако жена му си прави женско парти, когато него го няма, е друго. В моето обкръжение, когато семейна двойка отправя покана, винаги важи и за половинката. Дали ще дойдат двамата или само един, това вече си е тяхно решение.

Това е и моето разбиране за нормалност. Другото е липса на уважение към всички участници.

Елора, ние общуване никога не сме спрели. Точно обратното. Поне веднъж седмично сме някъде с приятели, но аз лично не разбирам такива събирания по къщите на някого, без партньорите. В случая грозното е, че онези мъж и жена са си двамата, а другите се канят самостоятелно - малко като да им гледат сеира.
Много ми е жега, за да обяснявам подробно.
И от опит мога да кажа, че почнат ли такива събирания, нещата с времето ескалират. Независимо в коя посока. Просто някои хора изживяват този тип забавления около 20-те си години. Други ги пропускат и наваксват със закъснение и за сметка на най-близките си.

# 88
На първа страница съм, но ако трябва да съм честна, категорично не е нормално такова излизане с преспиване, пък ако ще да е веднъж годишно. Толкоз пък да не можеш да се прибереш не просто по-навреме, а изобщо същата вечер - честно ли?
За тиймбилдинг съм си казала мнението много пъти - не е нормално да се прави проблем за служебни ангажименти. Обаче в случая ми се струва, че отношението към купоните с преспиване влияе тук.

# 89
Защо въобще живеете заедно, ако ти се забавляваш другаде. Удобно ти е той да гледа децата докато ти си на купон ли?

Общи условия

Активация на акаунт