Развод, защото излизам с приятели

• 10 660
  • 245
  •   1
Отговори
# 105
Аз бих разбрала терзанията в млада двойка. Обаче в брак и с две пълнолетни деца да казва бях зависима, сега няма да се оправя, не искам да настройва децата - никакъв шанс. И особено като почна на час по лъжичка да пуска любимите в СО шансони - дядова ръкавичка, мъж-сарма, финансови трудности - айде нема нужда.

# 106
Авторке, видяла си отдавна що за стока е мъжът ти. Наистина не разбирам какво ти пречи да се разведеш с него по твоя инициатива.

# 107
Все повече съчувствам на мъжа на woman. Единственото, което пък той е направил, е да се опита да я приобщи към семейството си, точно както тя е опитала да го приобщи към приятелите си. Евала на търпението и на двамата намси колко години.
 Онзи приятел, дето организира уикенд без половинките, дали ще прати и жена си при мама, та да е оправдано недомъкването на разни чужди хора? И woman как си заяви партито, Ще спя у един приятел и той помоли да не те водя с мен? Мхм, и аз бих поискала развод.

Може ли да ми обясниш защо авторката да не е приобщена към семейството си?
Приобщеният не е той. Той е на хотел. Прочети постовете и.
Тя се е грижила години за децата, за дома + едното дете е със заболяване. Направо сама и него е отглеждала.
Той вкъщата не е пипвал нищо, ако е пипнал, със зор молби.
Кой не е приобщения?

За Бога, семеен мъж кани близките с на гости. И там ще е жена му и детето. А тук се спретнаха теории.
Просто споделяме нашата гледна точка, все пак всеки дава личното си мнение. Така съм възпитавана и от родителите си. Когато са отправяли покана като двойка, винаги са канили и приятелите си като двойка. Вече те са си решавали и не винаги са идвали семейно.

Че мъжа ѝ има много проблеми и работата е зле, това е съвсем отделен въпрос.

Къде пише, че той не е поканен. Съмнявам се да не е бил. Убедена съм, че е отказал, както обикновено. И не само, че е отказал, но е поискал и тя да не ходи.

# 108
  • София
Аз лично много-много взех да не вярвам на историята.
Жена, с пораснали деца, със собствено жилище, в което преди време се нанесла, защото не понасяла вече маминка, ама той я последвал. И сега не знам колко време по-късно не ще да го изгони.
Да бе, да.

# 109
  • София
Аз бих разбрала терзанията в млада двойка. Обаче в брак и с две пълнолетни деца да казва бях зависима, сега няма да се оправя, не искам да настройва децата - никакъв шанс. И особено като почна на час по лъжичка да пуска любимите в СО шансони - дядова ръкавичка, мъж-сарма, финансови трудности - айде нема нужда.
Едното е хронично болно, другото е малко.

# 110
Къде пише, че той не е поканен. Съмнявам се да не е бил. Убедена съм, че е отказал, както обикновено. И не само, че е отказал, но е поискал и тя да не ходи.
Тук:
...семеен човек с жена и дете ни покани да му гостуваме за вечеря има голяма къща и за да не се притесняваме със шофиране посред нощ да преспим при тях, предполагам вечеря на двора с приказки ще бъде. Не е поканил семейно, за да довлечем всичко 5 човека половинките си, а само приятелите си

# 111
  • София
Ох, колкото и да не ме кефи мъжа в картинката, толкова да не мога да бъда съпричастна с авторката.
Мога ли да помоля за аргументация защо?
Имам приятелка на близо 2ч път с кола. Пълен абсурд е да тръгна по нощите да се прибирам....
А ако беше приятел, както е в нейния случай, дали нещата пак биха били същите?
Поканата е за три жени и двама мъже и ги познава всичките и е излизал с нас, не отивам сама. Той и у най-добрата ми приятелка в съседния блок не би ме "пуснал" да ида да си лафим до когато искаме, а нея познава мноого добре, другите познава по-малко, факт.

Светулчица    не карам никой да вярва, не мога да давам повече подробности за живота си,че и сега съм достатъчно разпознаваема.

Авторке, видяла си отдавна що за стока е мъжът ти. Наистина не разбирам какво ти пречи да се разведеш с него по твоя инициатива.

Не знам, за това.пуснах тема и сте ми полезни с различните си гледни точки, искам да си отговря топно на този въпрос за да мога да взема решение.
Да, този път не беше поканен, предните два пъти ми отказа да дойде с мен, ще преосмисля цялата ситуация и от др.гл.точка. Намирам неща над,които да помисля дори в обратното на моето мислене за конкретния повод

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 15:18 от *woman*

# 112
Ами след като мъжът ти е толкова черен, по-черен и от дявола, бий му шута. Тук го изкара най-лошият човек, а 2 деца му раждаш, минават 100 години и все още го търпиш. Поредната мрънкаческа история.

# 113
Едното е хронично болно, другото емалко.
Голямото се е оправило, а малкото още учи, но е на 18.
Нещо в историята изобщо не е така.

# 114
НСЧ, тя а неписала НИ покани
Дори и така да е, няма лошо. Възможно е и отсреща да знаят какво говедо има за мъж Grinning

Авторке, попитах те как се събра с този, ама нещо мълчиш. Ок.
Явно и там не е чиста работата.
Човек сам си прави живота. Изборите.
Няма нищо, което не може да бъде поправено.
Ако искаш да си с този скучен и отровен човек, ми не ходи, стой си вкъщи.
Ако пък искаш спокойствие, щастие и свобода след години полусамотно отглеждане на две деца и подържане на дом - ми действай.

# 115
  • София
Уомън, на колко са ти децата, че аз едно разбрах, други - друго.

# 116
То е лесно като странични наблюдатели да го казваме, но и според мен пътят е в раздялата. Поне аз не виждам друг начин. То тук 100 различни мнения да ти дадат, отговорът е в теб. Трудно е раздяла при вече родени и пораснали деца, но още по-трудно е да водиш начин на живот, който те измъчва.

# 117
Елора, "ни" включва нея, още 2 жени и двама мъже. Самостоятелно, без семействата им. Единствено домакинът ще е с жена си.

Той и у най-добрата ми приятелка в съседния блок не би ме "пуснал" да ида да си лафим до когато искаме, а нея познава мноого добре, другите познава по-малко, факт.
Да. Затова ти казах, че сте много различни. Не се е крил, такъв си е от преди. Защо точно сега това ти стана проблем? И защо въобще търпиш подобно отношение като цяло, не само за излизането. Приела си спокойно, че децата ти да израснат с баща, който показва пренебрежение към самите тях, а сега се притесняваш, че няма да отидеш да спиш в къщата на познат.

Вземи живота си в ръце, без да се оправдаваш с това кой какво ще си помисли. Направи това, което смяташ за добре лично за себе си и за психическото си здраве. Голям човек си, отправено ти е предложение за развод, ако искаш го приеми (аз бих), ако не, оставаш и приемаш неговите правила.
Средно положение няма.

# 118
  • София
Едното е хронично болно, другото емалко.
Голямото се е оправило, а малкото още учи, но е на 18.
Нещо в историята изобщо не е така.

Голямото е на 18 и се е оправило и още ще учи, малкото е ученик в малките класове

Не се сърди, човече това е целта на темата, искам да видя странични мнения, да извлека полезното и да взема своето решение. Не ми е важно излизането изобщо, няма да отида, не ми е проблем от сега, а винаги е бил,но се появи това му виждане за нещата след раждането на детето. Докато бяхме във връзка нямаше такъв проблем, ако е имало лампи съм ги проспала. Много години не е имало повод да го видя в тази му светлина, защото за мен семейство и деца винаги е приоритет и с проблемите около здравето им, аз лично съм взела решение да не мръдна от там докато е необходимо. Дете със хронично заболяване е изпитание за връзката ( моя опит е такъв) вниманието е изцяло там ( заболяване с опасност за живот,ако не се следи и внимава) изнервихме се и двамата много покрай това, аз разбих сънят си, защото не спах адекватно с години за да стоя и будувам, първите три години си живеехме по болниците общо взето, не ме е замествал никога нощем за да мога да си почина... Предполагам тази ситуация ми е изтикала на заден план мисленето за развода, трябва ли,не трябва ли и прочее. Сега вече моментът е дошъл да седна и да мисля, да взема решение

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 15:32 от *woman*

# 119
  • София
Мъжът манипулира, като прехвърля отговорността за раздялата върху действията на авторката, но по-лошото е, че този подход работи върху нея. Авторке, този интертен готованец, който едвам си измъкнала от мама, няма никога да поеме отговорността за нищо и само ще се опитва да те мачка и ограничава. Докато не застанеш твърдо зад позициите и нуждите си, ще търпиш същата мизерия, че и по-голяма ще става с годините. Изборът е твой. Него не можеш да го накараш, но себе си - да.

Общи условия

Активация на акаунт