Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Спорта може да е повече определено. При вас какъв е минимума движение, който се опитвате да спазвате на ден? В смисъл - аз например ходя, но не всеки ден. Някои дни е повече, други е съвсем малко. Вкъщи - нищо не правя. Миналата седмица се върнахме от Гърция - ами в тая жега освен да седиш и да не мърдаш не беше възможно нищо да се прави. Плуване 20 мин, на ден... не ми е достатъчно и се чувствах адски обездвижена. Но и в София не се скъсвам от движение някои от дните. Другата седмица ще правим 3 дневен преход в Рила и там ще походим, но нещо регулярно нямам признавам.

# 331
От 15 години правя петте тибетци всяка сутрин.
Имам кростренажор и обикновено го въртя 2 по 30 минути в седмицата.
Зависи и от ангажименти, може и 1, но замествам със силови.
Тоест днес почивам и ще въртя кроса, че от седмица не съм, но правех силови, планина и т.н.
Вчера след работа отделих 30 минути за силови и 5 минути йога за финал.
Утре ще правя силови.
Различни упражнения за гири, планк, глутеус мост, клекове и още 1-2 мои си, които ми харесват.
Има дни си давам почивка, тоест съм само на тибетците. Или в тежкия ден на мц или някакъв друг, може просто да не съм на кеф.
Или пък ако ме мързи ще правя 10 минути силови, 5 минути йога за стречинг.
С плуване не мисля, че ще направиш нещо.
3 дневен преход за нетрениран човек, ще е зор, но ти пожелавам успех.
За спортуване не е нужно да се отделят по 2 часа.
Ако има желание и 15 минути може да ги направиш, стига да подбереш правилните упражнения, които натоварват правилно различните мускули.
Навици в хранене и спорт се изграждат и в един момент както не си свикнал, в следващия момент ти става като дишането.

# 332
Да, така е, няма извинение на този фронт. Преходът в планината не ме притеснява грам - както казах ходим по планини (нашите и чужбина сме катерили върхове), караме колело (правила съм Витоша 100), ски зимата... но всичко това не е ежедневие, тоест не съм планински водач и това да ми е работата и да съм всеки ден по чукарите... Така че, затова не ги споменавам тези движения, защото не са редовни...трябва си всеки ден при нас, а аз това не го правя. Не става събота да се кача на Черни връх, през седмицата да се помотая в парка и да очаквам резултат.

# 333
Е, браво, но трябва по-често, защото едно е всеки ден да тренираш, друго е в месеца да походиш в планината.

Миналата седмица примерно ме домързя 1-2 пъти. И съкратих.
И правих следното. Първо загряване. 1-2 минути.
Лицеви 15
Клекове 20
лицеви 15
клекове 20
бокс 30 секунди, това от таебото, нещо като почивка ми е
клекове 20
планк - 40
бокс малко
планк 40
клекове 20
имаше и 1-2 с гири за трицепса.
И така за 12 минути, после 3-4 минути йога, определени упражнения за релаксация на мускулите.
Пускам хронометъра на стария телефон. За някои упражнения го ползвам - планк и йога, пък и докъде съм стигнала.
Има няма 15 минути съм натоварила все нещо. Не съм се блъскала във фитнеса 2 часа.

# 334
Сега си проверих телефона дали ми мери крачките и смята средно за миналия месец 7500 крачки на ден - 5,5 км средно на ден - така че явно все пак не е толкова зле. Имах седмица с обездвижване заради жегите.
Ще вкарам упражнения за 15 мин. наистина - то нищо не е...

# 335
Плуването не е ли добър спорт за цялото тяло?

# 336
Идеалн спорт е плуването.

# 337
Плуването не е ли добър спорт за цялото тяло?
Перфектен е!
Учудих се и аз по-горе, че Елора казва, че нищо не се прави с плуване. Изобщо не съм съгласна с това! Плуването натоварва почти всички мускули. Аз съм жив пример, как за седмица с яко плюскане на морето, ама и с яко плуване се върнах по-лека дори. Говоря за истинско плуване, а не за плицукане във водата.

# 338
Аз правя между 8 и 10 км всеки ден пеша, което с нищо не е помогнало до този момент. Мързи ме, но ще трябва да пробвам силови тренировки, за мен кардиото просто не работи.

# 339
  • София
Какво значи "не работи"? Работи, естествено. Поддържаш тялото в тонус и най-малкото не влошаваш показателите.

# 340
Едно от най-качествените ми отслабвания беше, когато правех силови тренировки у дома и успоредно с това плувах по 30ина мин, 4-5 пъти седмично. Най-стегната съм била тогава. Но се оказва, че и там се получават травми и трябва да се внимава. Един приятел скъса сухожилие на коляното в басейн.

# 341
Какво значи "не работи"? Работи, естествено. Поддържаш тялото в тонус и най-малкото не влошаваш показателите.
Ами преди години не съм имала лоши показатели, пак толкова ходех. Може би сте права, че вероятно щяха да са още по-зле нещата, ако не ходех, знам ли.

# 342
То зависи и кой ходи. Сестра ми е 55 кила на ръст 170, бОла съм я от любопитство след като е закусвала баница и сок от портокал с разходка ок. 4000 крачки от тях до нас, ами при липса на ИР, кз 4,7. С нея като ходим в събота, или неделя, правим по 15000 крачки. Тя твърди, че за цяла седмица са и достатъчни да не дебелее. При мен такова нещо няма. Всеки ден търча, гледам и веднага след обяда и вечерята да правя бързо ходене, когато мога. Не става само с ходене.
Едно лято свикнах да тичам в парка, дойде ми някаква животинска мощ на втората седмица, та тичах като финикиец. И оп, греда. Разтеглих нещо, поду ми се кракът, лежах възнак 2 седмици у нас, от хаповете ми се разби стомахът, та ги спрях. И така приключи работата. Плачевно.
Разгрявайте се хубаво, че травмите са мъчителни.

# 343
Ми не знам, аз мога да плувам колкото да не се удавя. Плувам жабешката 1 минута /2метра/, почивам и се плацикам във водата. Явно не съм мерило за плуване, нито пък разбирам  Joy
Та затова и не съм видяла ефект. Хм, значи говорим за нон стоп плуване. Сега стоплих идеята.
Ако пък наистина може да плуваш цели 20 минути, ми плувай де, всеки ден. Кой как му е удобно.

Оф, направих тибетците за разгравяне за 6 минути, яхнах дзверо- 30 минути.
После стречинг за мускули, ама не типичен, а йога и упражнения от един мой познат при схващания, то пак си е за мускули.
После обаче забравих, че не планкувах. И оп 3 планка по 42 секунди тоя път.
Вир вода бях, косата мокра. Довечера пак ще трябва да я мия.
След малко ще папам и почвам пак прозорци да чистя.
То па аман от това пролетно чистене.

# 344
Ми не знам, аз мога да плувам колкото да не се удавя. Плувам жабешката 1 минута /2метра/, почивам и се плацикам във водата. Явно не съм мерило за плуване, нито пък разбирам  Joy
Та затова и не съм видяла ефект. Хм, значи говорим за нон стоп плуване. Сега стоплих идеята.
Ако пък наистина може да плуваш цели 20 минути, ми плувай де, всеки ден. Кой как му е удобно.
Значи ти не можеш да плуваш. Това не е плуване.
Плуване е примерно да правиш дължини поне по 30 минути, и в това време да не докосваш дъното с крака. Когато почиваш, пак не докосваш дъното с крака.
Аз ако имах времето да ходя на плуване тук, ще заеба и вело, и мело, и всичко. Такъв релеф, мускулатура и тонус прави плуването, че не ми трябват никакви други уреди.

Общи условия

Активация на акаунт