Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Девойки, здравейте Grinning

Искрено завиждам (и се чудя) на тези, които губят апетит заради жегите. При мен такива положения няма Grinning
Жега, студ... не ми влияе. Аз дори като съм болна имам апетит Grinning

Аз продължавам с плуването, много ми хареса. От два пъти седмично, ще увелича на 3 пъти. Днес няма да вечерям, че ще стане късно след тренировката, а не върви преди нея да се наям Grinning
За обяд имам телешко с домати и за десерт чия с кокосови стърготини, канела и киви.

В събота бяхме на кино, хапнах едни малки пуканки. Хич не си го сложих на сърце Grinning

# 241
Добро пловдивско жарко утро! Наминавам само да ви покажа част от плантацията ми от цикория.
Шъ си я заграждам с колци, да не ми я пипат! Trollface

# 242
Милионерка си, Шарпи! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 243
Аааа, Шарпи, нашите трънаци пред блока са същите Grin
За друго щях да пиша: ходих в аптеката да зяпам за добавки и се заговорихме с фармацевта докато разглеждах омегите. Показах му коя омега ми посочи докторицата и по колко да приемам, а той каза, че дозата е мнго висока и ще посинявам много лесно, без дори да разбера от какво. Омегите разреждали кръвта по негови думи и от там необяснимите синини по тялото. Не бях чувала/чела за тази връзка, а вие? Овен това каза, че добавките не се изучават и лекарите обикновено препоръчват тези, които ги стимулират най-добре - това вече си го знаем и Натка редовно ни го напомня Simple Smile

# 244
Омега 3 разрежда кръвта, да. Но не чак толкова, че да причинява непрекъснати синини. Аз пия от години и нямам синини.
И дозата, която е необходима, за да е полезна на тялото, е 1500 мг ДХА+ЕРА общо.

# 245
Беки, това го четох и за чията.
За омега не знаех.
Чат пат се появяват синини.

# 246
Омега 3 разрежда кръвта, да. Но не чак толкова, че да причинява непрекъснати синини. Аз пия от години и нямам синини.
И дозата, която е необходима, за да е полезна на тялото, е 1500 мг ДХА+ЕРА общо.
Точно това каза човекът, защото ми изписа 3 х 1 от тази концентрация  900 mg EPA/DHA 1425 mg, което е тройно на препоръката по етикет и според него ще е много.

# 247
Имат си го този ефект, не е чак като на лекарство кръворазреждащо де, но все пак. И куркумата го има, между другото. Не помня дали някой тук писа че взема такава добавка. И още доста други, че и понеже не е лекарствен продукт, не се престарават да ги описват тия неща в листовките, трябва си питане и ровене.

# 248
Аз установих, че имам и от колелото също 🤧
Нещо не стигнах до таблетките от ДМ, ще гледам утре да ги взема.
Аз магнезият не си го пия🤣 несериозна съм. Започнах витамин Д отново,че го бях спряла за морето.

# 249
Аз установих, че имам и от колелото също 🤧
Нещо не стигнах до таблетките от ДМ, ще гледам утре да ги взема.
Аз магнезият не си го пия🤣 несериозна съм. Започнах витамин Д отново,че го бях спряла за морето.
Като каза за тези таблетки се сетих, че снощи четох състава им и ми стана странно за мненията за отводняващото им действие.

Просто, защото според етикета съдържат магнезий, калций и цинк. Аз примерно пия магнезий и цинк отделно и нямам такова отводняващо действие. Калций само не пия. Да не би от него да има такова действие?
Омега 3 и аз знам, че е кръворазреждащо, но то си е в лека степен. Мен не ме притеснява това, тъй като пък имах обратния проблем - гъста кръв. След ковида, пиех 1 месец кръворазреждащи, успоредно с тях си пиех и Омегата. Продължавам си с нея до ден днешен. Синини чак от нея не избиват. Не е толкова силно кръворазреждаща. Синини ми избиха веднъж, когато пих ударно аспирин 500 мг след първия ковид тогава и установена много гъста кръв. Иначе аз съм от хората, които лесно посиняват по принцип.
Милионерка си, Шарпи! Stuck Out Tongue Closed Eyes

Дааааааааааа! НемоЙ се говори вече с мен! Trollface
Ураганче, мисля, че не е най-удачния вариант за фаст сега. Чакай да мине цикъла и тогава. Аз днес също съм + 0,500 кг., ама пусти цикъл, така е.
За апетита и жегата - и при мен има някакво такова явление - при голямата жега, не ми се яде толкова, вляза ли обаче на климатиче и след 20 минути бай шкембьо се обажда със сигнал - дай да ям.
Днес вече се убедих, че шам фъстъкът ми действа отлично на ВЦ-то. Когато съм купувала инцидентно и съм хапвала - на другия ден е било "бомба". Вчера умишлено си купих малко пакетче 70-80 грама някъде. Изядох ги след вечеря /без черупките, вероятно не повече от 45-50 грама са останали/ Днес сутринта - бомба! 3 пъти ходих у кенефа. Така че, ще си ги включвам в менюто при необходимост. Тъкмо с тях си направих и макросите за деня, че  като количества много ядох, но повечето бяха зеленчуци и пилешко и нямах и 1000 калории. Така ги направих към 1300. Па и много ги обичам, де. Yum
fotokod, прекрасна природа!
Долче, то аз тея бисквитки и аз ще си ги спретна, затова и питах Кирето за точно приготвяне, ама не смея, че не съм като теб - да хапна 2 и другите в хладилника. Ще изям всичко, което направя. И после пак тук ще рева. Неща! Дисциплина!
А за онова цвете - красиво е, но лично аз го свързвам с неприятни асоциации, а те са, че масово го садят на гробове, тъй като са издръжливи на жеги сукуленти.

# 250
Шарпи, това са алкализиращи таблетки, но другарките споделят, че им действа и отводняващо Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз ги отсвирих заради състава - "калциев карбонат, магнезиев карбонат, пълнител калиев цитрат, царевично нишесте, напълно хидрогенирани растителни мазнини (рапично семе, кокос, палма), малтодекстрин, антислепващ агент, магнезиеви соли на мастни киселини и силициев диоксид, цинков цитрат"

болднатите хич не са ми симпатични.

При ковид и аз бях на фраксипарин инжекции, много ми беше гъста кръвта, чак не можеха да ми вземат кръв от вената.
И омега 3 пия, и куркума редовно употребявам (в салати, манджи и т.н.). Не съм забелязала негативен страничен ефект.

# 251
Sharpy, тази келтска сол уж има мн магнезиеви съединения и там обясняват как извежда/отводнява клетките.. та може би за това и на тези добавки акцентират за отводняване 🤔
намерих клипчето от фб https://fb.watch/l_4GkXen9S/

Я виж тук още един готвещ мъж 🤭 https://www.facebook.com/reel/933387624654556?fs=e&s=TIeQ9V

Dolceeeee, хвърлям ти ръкавицаааа.. имаш ли тиквички? Преработи в режимен формат

🤭аз ще правя крема със крема сирене, сметана и лъжица мед

https://fb.watch/l_3wqJRkG8/

аз покрай бременността бях на аспирин, фракси, омеги… допълнително джинджифил, чесън.. и дроб съм яла, като ми падна желязото.. (Дори Сигридов има някаква диета т.е селекция от храни при подобни проблеми при бременност, но никой не споделя списък 🫣 🙄)

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 13:58 от fotokod

# 252
Фотокод, лесно е.😛 Разтопен шоколад, яйца и малко фъстъчено масло. Е, и тиквички могат да се добавят, но не е задължително.☺️ Аз бих сложила и ванилия.
Шарпи, не съм забелязвала цветята по гробовете, за щастие.🙄
Стела, и мен не ме кефи съставът, но пък при мен имат отводняващо действие. А и пълнителите едва ли са в огромни количества. Cronometer включва калция към електролитите, ето:

# 253
Шарпи, това са алкализиращи таблетки, но другарките споделят, че им действа и отводняващо Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз ги отсвирих заради състава - "калциев карбонат, магнезиев карбонат, пълнител калиев цитрат, царевично нишесте, напълно хидрогенирани растителни мазнини (рапично семе, кокос, палма), малтодекстрин, антислепващ агент, магнезиеви соли на мастни киселини и силициев диоксид, цинков цитрат
Да, именно, че са такива.
Макар, че като се замисля, трябва да сме добре алкализирани, пиейки доста по-голямо количество магнезий и цинк. Както и в правилната форма. Калцият не знам точно какво прави. Аз и го избягвам, заради ошипяването на врата.

# 254
Шарпи, писали сме заедно.☺️ Аз цинк приемам много рядко като добавка (на мен по изследвания преди ми беше и към максимума), а и дозата е малка, ако изобщо. Не се притеснявам за ошипяване, защото най-често приемам по толкова калций (освен ако не ям много мляко, сирена, две консерви сардини също се доближават до 1000 мг калций):

Единственото, което не въвеждам в Cronometer e добавената сол, защото не ми се занимава, а и нея не я тегля.😅 Магнезий пия редовно, калиев цитрат приемам, когато реша (Cronometer доста ми помага в това отношение).🙂
Аз се събудих с мускулна треска на прасците след вчерашното бързоходство😅, а и с пеперудката се упражнявах повече от нормалното за мен.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 14:23 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт