Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Моля те дай рецептата за лавите, че съм я изпуснала.
Абе вземи направи блог, сайт, нещо Grinning
Или пък отвори заведение за кето нещица Rolling Eyes

# 286
Шарпи,

двукратно хранене - около 14,00 и около 20,00ч., фаст 16/8, пилешко, пуешко и признавам не малко свинско, много магданоз и зелени салати, яйца, риба, кисело мляко висок процент, кашкавал, сурови ядки. Всякакво тесто (чат пат бадемово може), ориз, картофи, сладко, алкохол - изключени. Плодове - само берита, но и банани хапвам.
Като ви чета това , което ме съмнява са може би ако може да се нарече прекаляване:
 прекалаване с кашу... - около 200 -300 гр. седмично,
банан - около 1 - 2 седмично,
кашкавал - 100 гр. макс от време на време...
кисело мляко - 2 кофички седмично
Колбаси не консумирам... Ям крема сирене, животинска сметана за готвене, гъби...
ПРЕДИ ОБРЕМЕНЯВАНЕТО - ядох 2 филий бял хляб (сандвич, че и аз бях на Черни връх), палачинки с мед с ленено брашно (признавам, че се изкуших, но нали уж казват да се яде нормално - КЗ на 2ри час беше 11!!!), картофен огретен, сладолед, пиле с ориз - тези всички неща разпределени в около седмица..
Според теб къде е грешката - съмнява ме 2та банана да бъркат работата?
Натке, и аз им се зарадвах на триглециридите - дали пък не съм предобрила с храненето преди изследването...
Преди малко се прибрах и чак сега имам възможност да прочета и да ти отговоря. Като цяло, храната ти ми изглежда ок. Има някои забележки, които вероятно ти пречат, но смятам, че изключвайки ги, ще се нормализират нещата. Аз се храня в същия часови диапазон като теб - 14,00 и 20,00. Последните дни малко изместих с час напред, поради много работа и късно прибиране, но общо взето в тези часове е.
Направи ми впечатление, че преди обременяването си яла доста въглехидрати и то от възможно "лошите", та си мисля, че резултатът е "изкривен", благодарение на тях. Което поне обяснява защо ти дава по-висока КЗ сутрин. При човек, хранейки се година на този режим, изведнъж да се налапа точно с тези вгх, 100 процента ще изкриви резултатите на теста. Аз имах преди време една седмица, в която се олях от вредности и ако бях отишла да си направя ОГТТ тогава, сигурно щях да припадна от резултата. Та като гледам, основните принципи на храни ги спазваш. Като съвет мога да ти дам да изключиш за известно време млечните, да намалиш драстично ядките, или по-скоро кашуто. Ако са ядки- нека са бадеми или лешници /сурови/. По 1 шепичка.
Като килограми предполагам си свалила, съдейки по храненето ти. Не знам дали имаш глюкомер, но е хубаво да си мериш понякога след тези определени храни колко ти е КЗ, защото се опасявам, че от тях ще излезе зайчето.
Вече като обясни за храненето ти преди ОГТТ, се изяснява картинката защо не са толкова добри резултатите, но съм убедена, че това е моментно, точно заради тези храни. Триглицериди пушка, което също говори добре. Убедена съм, че ако не беше яла въпросните храни преди теста, резултатите щяха да са блестящи, което може да ти служи като стимул - "не яж това, защото ще я втасаш" или с други думи, все още имаш ИР, но с правилната храна си успяла да си подобриш чувствителността.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 21:18 от sharpy

# 287
Аз съвсем оплесках и днес нещата. Хапвах режимно и после теглих чертата… Временно от срам трябва да се оттегля от темата. Ще ви чета, разкаявайки се докато не си взема поука.
Поне режимното от днес ще сложа:
Шакшука или т.нар. модерен миш-маш

# 288
Стой тук да те държим изкъсо Joy
Кажи, какво съгреши чадо? В скрит текст.
Признат грях не е грях или беше половин грях, забравила съм я тази библия.

# 289
А, Нани, не те пускаме 😜.
Елора, не разбрах 63 кила ли гониш, или си била по- малко и сега те дразнят.
Тази тема я четях, когато двете с Франсоаз отслабвахте , тя дори снимка беше качила от едно море с капела. Много ви се възхищавах, защото аз не можех да сваля 5 кила, а гладувах и лудувах. Естествено, през ум не ми е минавало, че съм си плътно за участие точно при вас. Тогава и не четях Невето, тя все обяснаваше медицински, а аз бях абонирана за темата от любопитство.
Тогава ми правеше впечатление, че Франсоаз , като се отклони от режима, пишеше, че лесно влиза после в кетоза. Аз и до днес не знам как се влиза в кетоза, ама карай 🤣.
Бутам там, ръчкам с глюкомера, щом не съм се влошила още, значи е правилно.

# 290
Nani net, никъде няма да ходиш! То аз като се осрах с кутия шоколадови бонбони и после кутия бисквити, трябваше да ме баннат от темата. На всеки се случва, станалото, станало. Продължавай напред и това е. 🍀♥️

# 291
Скрит текст:
малко парче ябълков щрудел и сладолед 🥴 Жал ми стана, че свекърва ми го е направила и е пратила с желание, а аз ще го хвърля 🥲

Благодарна съм, че сте вие, за да балансирам, далеч съм от понятието “канализирам”, но един ден и това ще стане… 🧡 Иначе съвсем да съм загинала 🤦♀
Скрит текст:

# 292
Ох, да ти имам съгрешението! Което още повече затвърждава мнението ми, че след моето трябваше да си прережа вените ритуално. 🫣

# 293
Таис, 63 вече бях сутринта.
Иначе бях толкова -63 преди няколко години, ама корема и талия бяха по-малки и като мина стреса пак напълнях.
Само дето нямаше съгршаване. Старото ми аз се тъпчеше, а този път се свих на леглото и умирах от болки в корема, какво ти ядене. А когато можех да ям, ядях режимно.

Все още чакам рецепта за лави на Долчето Grinning

# 294
Шарпи, ти си постигнала целта си- нещата са си дошли на мястото, от две години си на НВ-ВМХ и е позволено да съгрешиш, както и Елора, която пък е ветеран в този режим.
Аз съм новак и лаик, както си личи.

# 295
Шарпи, ти си постигнала целта си- нещата са си дошли на мястото, от две години си на НВ-ВМХ и е позволено да съгрешиш, както и Елора, която пък е ветеран в този режим.
Аз съм новак и лаик, както си личи.
И та теб ти е позволено, след като от далечна България са ти пратили домашно приготвен щрудел. То пък ще е грехота да не хапнеш. "Прекален светец и Богу не е драг"
Аз бих изяла половината поне, когато знам, че с години няма да опитам същия.

# 296
Няма място за паника. Изяла си.
Сега отсъждам наказание два дни стриктно нввмх и после фастче. Или поне изпусни вечеря, после може 24 часа фастче. Както решиш.
Присъдата е произнесена и влиза в сила от утре  tooth

Оф, и аз си мислех тази седмица да съм на фаст, може би сряда или четвъртък, ама се знам покрай цикъл каква ставам. Пак мога да съм в режим, но често ми е едно нервно и може и да не стане.
Ама може да опитам в сряда. А след мц-то пак.

# 297
четох 5 за 4ри, Елора много толерантна и мила станала
алоооуууу,, к’ви два банана
докато не влезеш в нормални кръвни полазатели - месо, риба, яйца и ЗЕЛЕНИ зеленчуци, пост и молитва на краставици и зелена салата
тая тема се клонира от Вм- НВХ… хайде поне простите правила да спзваме

# 298
Шарпи, точно щях да пиша това за прекаления светец... 😃

Нани, личи ти, че си новак 😉

# 299
Елора, лавите ги има в края на първия пост.

nani_net* този шакшука изглежда страхотно за лятна манджа. Съвсем скоро ще я направя. Само да купя домати.

Когато си на режим, малко прегрешение не се отразява на крайния резултат. Съвсем различно е ако постоянно се ядат въглехидрати и кръвната захар е висока.
И аз прегреших с кето десерт с фурми и черен шоколад. Но много ми се ядеше и хапнах малко. Днес съм само на месо, яйца и кашкавал и захарта ми е в граници.
От утре продължавам пак по режима.

Общи условия

Активация на акаунт