Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 694
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Сега не съм го изследвала. Февруари беше 80. Пия 3 пъти по 15 капки Д-абовит.
По мои сметки, това са 18000 IU дневно. Доста висока доза. Може би ще е добре да го провериш скоро .Thinking

# 541
Аз това го разбрах като 3 пъти седмично, често предписват витамин Д така - седмичната доза на 1, 2 или 3 приема.

# 542
За седмица са три пъти.

Така ми препоръча да се храня, но нещо съм с резерви.

Изключването на цяла хранителна група за млад човек в дългосрочен план било вредно за мозъка.
Реално другата лекарка същото беше казала. Не знам, не знам...

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 18:31 от Hurricane~

# 543
Вярно, че имаше купон в приложението, толкова рядко го ползвам.
А не може ли повече купони да активирам? Joy
Видях, че още нямам, сигурно от 31 ще имам и ще активирам тогава.
Добре че писахте, защото рядко ходя в лидл и много набързо разглеждам брошурата. Като нищо щях да изпусна.

И още един въпрос.
Каква е разликата м/у тахан от лешник и паста от лешник?
Днес си купих брашна и видях и не бяха скъпи и таханите и пастите.
Ама вече много ми натежа от всичкото дето купих.
Ох, другия път си взимам таханче и ще пробвам тоз течния ш-д със скир, тахан и какао.

# 544
Аз това го разбрах като 3 пъти седмично, често предписват витамин Д така - седмичната доза на 1, 2 или 3 приема.
Аа, е тогава пък е малко като че ли. За лятото може би е добре, но за зимните месеци, около 4000IU дневно е профилактичната доза.

Тази схема горе е, как да кажа  - измама.
Какво значение има колко рязко ти се покачва захарта, като се качи до небесата, пък макар и бавно?! Бас ловя, че от бял хляб и от пълнозърнест, ще се качи еднакво високо.
Тази "чиния" е за здрави хора, които никога не са имали проблеми. За такива с вече изявени, пък макар и в ремисия - категорично не.

# 545
При последния ендокринолог, при който бях ми каза по същия начин да се храня, с тази картинка на чинията. Всъщност всички така казват, аз не съм попадала на такъв, който одобрява нашето хранене. Е, сигурно има, била съм при двама-трима само.

Лешниковият тахан е скъп. Аз най-много харесвам този на better you /така ли беше марката/, но ако не е на промоция е около 16 лв.

# 546
Че то аз съм отвикнала да ям ориз и картофи 😂 Не припадам и аз за тази чиния.

# 547
Аа, е тогава пък е малко като че ли. За лятото може би е добре, но за зимните месеци, около 4000IU дневно е профилактичната доза.
Права си, ама масово дават някакви хомеопатични дози... Нещо като нищо.
Нейното пак като за поддържаща доза даже е добре, често съм виждала смешки от сорта на 400 единици. Сакън да не предозира някой Grinning

За чинията и цялата схема на хранене и вредното за мозъка бях тръгнала да пиша ама не ми се получи особено културно, та не го публикувах.

# 548
В случай, че ви липсват моите кулинарни шедьовЪри, тук заснех един от тази вечер. Много пот се ля за приготвянето му... от бай Желязко имам предвид. Trollface Втората пържола, която изядох, е извън кадър.

Тези нямали вкус. Никъде в състава не пише за подсладители.
[/quote]
Няма вкус, да. Сега ме подсещаш дори, че имам някъде 5-6 пакетчета и ще си ги джурна, ако не им е изтекъл срокът. Иногинолът е същото + витамин Д и още нещо имаше, ама не помня. Той Гугъл знае де, ама не ми се рови.
Кои хормони се регулират с Инофолик?
Най-вече половите. Особено андрогените.
Ураганче, моята ендо също имаше подобни картинки, но не отрича нашето хранене. Когато й разказах за моята история и как съм свалила кила и инсулин ми каза " подкрепям и този начин на хранене, но е хубаво от време на време, поне веднъж седмично да се консумират и бобови храни, ако не създават чревен дискомфорт. За плодовете също каза - по 1 плод поне на 2 дни, като плода да е по-киселеещ.

# 549
И при мен съветите бяха такива - и от моя ендокринолог, и от проф. Здравко Каменов (май в първата страничка тук е посочен като добър и надежден ендокринолог) и от диетолога, който посетих, който също е доктор. Вярно е обаче, че аз съм и с хипофунция, правя и инвитро... Може и заради това да е, но и тримата бяха на мнение, че изключването на цяла хранителна група влошава доста кръвни показатели. Аз понякога много се плаша дали се храня правилно. Лошото е, че при хормоналната терапия по време на инвитро всичко се разбърква в показателите, та не мога като вас да преценявам коя храна ми действа добре, коя не, започна ли инжекциите, нищо не си е на мястото 🥺

При последния ендокринолог, при който бях ми каза по същия начин да се храня, с тази картинка на чинията. Всъщност всички така казват, аз не съм попадала на такъв, който одобрява нашето хранене. Е, сигурно има, била съм при двама-трима само.

Лешниковият тахан е скъп. Аз най-много харесвам този на better you /така ли беше марката/, но ако не е на промоция е около 16 лв.

# 550
Моите лекарки го подкрепят, но докато нормализираш показателите. 🙆

# 551
Този тахан беше за почти 9 лв.
Магазина е за ядки, брашна, сушени плодове. И е доста евтин. Гледах по останалите, че са по-скъпи.

# 552
Най-евтини, а всъщност много хубави, тахани купувам от Мр.Алмонд.

# 553
Елора, да не говориш за тези

Много обичам бадемовата. От кашу е отвратителна. Сега от лешници имат една, дето беше и на промоция, в по- различно бурканче. В офиса имам още. Много едно смляна е, въобще не ми харесва, но като прегладнея, изяждам две- три лъжички. От бадемовата се въздържам да държа количества, защото много я ям.
И на Алмонд са хубави, по- рано вземах по няколко буркана и ми даваха и халвичка за мм. Имат много сладки опаковъчни пликчета

# 554
Когато й разказах за моята история и как съм свалила кила и инсулин ми каза " подкрепям и този начин на хранене, но е хубаво от време на време, поне веднъж седмично да се консумират и бобови храни, ако не създават чревен дискомфорт. За плодовете също каза - по 1 плод поне на 2 дни, като плода да е по-киселеещ.
Те хубаво казват, но ако се изпадне в по-задълбочен разговор, по темата хранене и аргументите им, в 99% от случаите, започват да издишат.
Какво им е ползотворното на бобовите или на плодовете? Нито един витамин нямат, който да го няма в животинските продукти - буквално нито един. Бобовите за сметка на това, притежават едни химически съставки, които блокират усвояването на някои елементи като желязо например. Изобщо, темата е много обширна и необятна, а самите лекари нямат никаква формална подготовка по отношение на храненето. Повтарят заученото колкото да си вържат гащите и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт