Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 680
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Да Таис. Ама то в сайта им няма всичко, май беше някаква друга марка.
В сайта им има само техните неща, на другите фирми не слагат.
Ще видя кой тахан ще взема.
Пастата беше с по-едри парченца.
На Алмонд май нямат лешников тахан, питах ги последния път и нямаха.
Ще ги разгледам таханите другия път и ще реша на коя фирма.

# 556
Когато й разказах за моята история и как съм свалила кила и инсулин ми каза " подкрепям и този начин на хранене, но е хубаво от време на време, поне веднъж седмично да се консумират и бобови храни, ако не създават чревен дискомфорт. За плодовете също каза - по 1 плод поне на 2 дни, като плода да е по-киселеещ.
Те хубаво казват, но ако се изпадне в по-задълбочен разговор, по темата хранене и аргументите им, в 99% от случаите, започват да издишат.
Какво им е ползотворното на бобовите или на плодовете? Нито един витамин нямат, който да го няма в животинските продукти - буквално нито един. Бобовите за сметка на това, притежават едни химически съставки, които блокират усвояването на някои елементи като желязо например. Изобщо, темата е много обширна и необятна, а самите лекари нямат никаква формална подготовка по отношение на храненето. Повтарят заученото колкото да си вържат гащите и толкова.
Позволи ми да не се съглася с това. Разговорът беше както каза ти много задълбочен, повече от 2 часа, и не, не издиша по никакъв начин. Тук съм разказвала тогава, не искам да се повтарям, а и някои неща вече не помня. Но категорично беше абсолютно обоснована за всичко, което твърдеше. Нещо, което при други ендокринолози не срещнах.
Междудругото преди години с консумация на леща си вдигнах нивата на желязо до средата на референтните стойности. Нещо, което с хапове тогава не успявах.

# 557
Елора, От този марка са само тези трите. Дори от кашу не съм мяркала напоследък, то и не става.От кашу най- хубавата паста ми е една от ДМ, но много ми сладни, уж нищо не пише в състава за други вложки.
Иначе в магазините на КингАдамс предлагат всякакви тахани, избор голям.

# 558
sharpy, разбира се, че може да не се съгласиш с това което казвам - това са моите наблюдения. Не разбрах с какво бобовите и плодовете са необходими и не може или не е хубаво без тях.  Какво губим като не ги консумираме? Thinking
Аз обаче не мога да повярвам, че си вдгнала желязото с леща, съжалявам. Кое желязо първо е било проблемното? Хемоглобин, серумно, феритин?

# 559
Кашуто си сладни леко по принцип, поне за мен сурово кашу има лек сладникав привкус. Но е лек, не знам в тая паста от ДМ какво има.
Лешниковият тахан действително е скъп, за съжаление...

# 560

На Алмонд май нямат лешников тахан, питах ги последния път и нямаха.

Имат, мисля че 16 лева беше стандартния буркан, точно ми е свършил и утре ще взема и ще покажа.
Намерих си повод  Sweat Smile

# 561
Ми в Младост на метростанцията ги питах, и казаха, че нямат.

# 562
пионерите на вм- нвд са милко георгиев и спайдър спорт
в спайдър винаги имаше един зареждаш ден- ориз, картофи или нещо сладко, не да думнеш тавана с вх,  ама си има ден с вх
във фитнес - режимите също има вх- ротация, но има и масов мързел да се смята

# 563
Правих курабийки от фъстъчено масло, но след изпичане се разпадат. Май изгоряха, а пишеше да се печат 30 мин.
Елора, в кой магазин си харесала ядкови брашна?
В Метро има от сьомговите бургери, които се продават в Лидл. Цената е 2.39 лв. На промоция пада още малко. 

# 564
Аз се храня НВВМ, кето и т.н. последните 15 години. Понякога дори карнивор.
Дали бобовите са вредни, плодовете също е въпрос на интерпретация, която всеки експлоатира както му харесва.
Честно казано дори от месо до месо има разлика. Промишлено отглежданото има съвсем различен антиоксидантен профил, лошо съотношение омеги, и куп други добавени екстри. Какви витамини точно ще намерим в него? Да се храниш с качествено месо е скъпо. И то много. Кило пасищно пиле е 20 лв, кило пасищно телешко е 40-200 лв.
За здравето на човек има ясни и  измерими показатели. И всички гурута (независимо от различните им подходи в храненето) са единодушни, че това основно  са метаболитното здраве(инсулин, гликиран хемоглобин, захар на гладно, съотношение талия/ханш) , VOmax и максимално отлагане на саркопенията(загуба на мускулна маса). И да, има метаболитно здрави хора, които не ядат месо, а основно бобови.
 В дългосрочен план 2 купи леща седмично, половин диня, или 3 картофа няма да ме бутнат.

# 565
Така е, няма да бутнат метаболитно здрав човек в дадената честота и количества. Въпросът е какъв е проблемът, ако не се консумират? Какво ще загуби човек потенциално, ако до края на живота си не консумира бобови или плодове? 
Защото както беше поставено, лекарят явно смята, че ще има проблем или поне аз така го интерпретирам. Визирам това изречение: ..."но е хубаво от време на време, поне веднъж седмично да се консумират и бобови храни, ако не създават чревен дискомфорт."

# 566
То мненията са противоречиви. Ето в задължителния клип за гледане на първа страница на темата се твърди, че нямаме нужда от въглехидрати. Други учени твърдят, че не може да се консумират дългосрочно в такива малки количества.
Аз и не твърдя, че започвам такова хранене. Просто казвам какво ми е препоръчано от две лекарки вече.

# 567
Последните няколко месеца бях на много ниски въглехидрати, отскоро си позволявам повече, особено през отпуската. Откакто ги увеличих, стомахът ми отново стана редовен, което означава почти всеки ден срещу веднъж седмично при нв-вм. Кое сега е по-полезно за тялото ми?

# 568
Правих курабийки от фъстъчено масло, но след изпичане се разпадат. Май изгоряха, а пишеше да се печат 30 мин.
Елора, в кой магазин си харесала ядкови брашна?
В Метро има от сьомговите бургери, които се продават в Лидл. Цената е 2.39 лв. На промоция пада още малко.  

Кинг Адам е магазина. На Граф Игнатиев
Ето тук имат и други магазини
https://topfoods.bg/%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bd%d0%b8/
Ще видя кога ще мога да отскоча в Метро. Дано да са качествени и там. В лидл ми харесват много.
Обаче гледах брошурата от 31 на лидл и не видях тези бургери. Поправка, намерих я Grinning

Cygnus_i, така е. Но предпочитам да си пазарувам от магазина за месо, а не салами и колбаси с консерванти.
Няма и къде да търся чисто месо.
Зрелия боб не ми се отразява добре, а храна която ми причинява коремни болки и издуване не е за мен. Виж с леща нямам проблем, не я готвя,майка ми готви понякога и хапвам няколко лъжици от дъжд на вятър.
Обаче тези неща за мен са ок вече към момента, но не и за човек с ир в началото на режим и да ги яде. Реално си проваля цялото лечение.
За лекарите е ясно какви са им препоръките, аз затова не се занимавам с тях.
Ходя при ендо ако имам драма с щитовидната.
Приказките и как да съм хапвала хлебец вече игнорирам, мълча си и не ми се влиза в дискусия за това какво е пшеница.

# 569
Ами истината е, че и този начин на хранене ще работи за някои. Тези, които могат да контролират порциите си, обичат по-сухо месо, и досега са се хранили безразборно.
Наличието на въглехидрат в чинията предполага намаляване на мазнините. В смисъл, няма как да сложим някоя вратна пържола до тези картофи, и да чакаме резултат.(Заради цикъла на Рандъл и т.н.)
За мен няма да работи по няколко причини- с толкова малка порция въглехидрат само ще се раздразня, а и не понасям сухи меса.
Просто няма как да си комбинирам свинските бузи с какъвто и да В.
Та мисълта ми е, че един безразборно хранещ се човек, ще има огромни ползи от подобен тип хранене, стига да го спазва достатъчно дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт