Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

  • 21 658
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 995
Последните няколко месеца бях на много ниски въглехидрати, отскоро си позволявам повече, особено през отпуската. Откакто ги увеличих, стомахът ми отново стана редовен, което означава почти всеки ден срещу веднъж седмично при нв-вм. Кое сега е по-полезно за тялото ми?
Зависи. Някои смятат, че от ако нямаш затруднения и дискомфорт от веднъж до три пъти седмично, е съвсем проемливо - просто няма голям обем отпадъци, които да се налага да се изхвърлят. Други смятат, че поне два пъти на ден е нормално, трети смятат, че запек е когато ходиш рядко, други запек е когато имаш затруднения.
Ти как се чустваш по-комфортно като се абстрахираш от мненията колко пъти е "нормално"? Как се чувстваше като цяло при много ниски въглехидрати, срещу как се чувстваш при увеличени? Как са ти резултатите - медицински и като усещане при единия и другия вариант? Само от броя изхождания, не може да се съди кое е по-полезно за тялото ти.

# 571
  • Мнения: 40 274
То това си  е вид зоново хранене Cygnus_i , при някой работи.
Но има хора гонят отслабване и външен вид, не им дреме за кз, инсулин и т.н.
Други като нас гледат цялостната картинка.
Огромно значение има вида въглехидрат.
Едно е да е купа салата от сурови зеленчуци, друго е картофи, ориз, боб и леща.

# 572
  • Мнения: 11 770
И при двата режима се чувствам добре, изследвания не съм правила. При нв-вм чувството за ситост сякаш е по-дълготрайно, както и гладът по-лесно се понася.
Благодаря, Nevermoresleep!

# 573
  • Мнения: 33 691
Това било хранене при диабет. Но ние се храним по-строго и от тях реално 🤦 То ставаше въпрос въглехидрата да е като гарнитура - демек 3 4 лъжици, или топка ориз, а не цялата чиния. Салатата да е 1/2 от яденето, другите 1/2 да са протеин и въглехидрат по равно.
И ставаше въпрос за поддържане на показатели и кг, а не тепърва борба с тях.

# 574
  • Мнения: 698
Е да де. Коментирам чинията на докторите, показана по-назад. Там виждам 3 картофа, бяла мръвка и основно зеленолистни.
Ели, те това правят въглехидратите, колкото повече ги ядеш, толкова повече ти се ядат, и толкова по-силен глад изпитваш.

# 575
  • Мнения: 2 995
При диабет, целта е да се държи кръвната захар в някакви приемливи норми, за това и диабетът е "прогресивно и нелечимо заболяване" - заради такива съвети като тази чиния горе.
И така докато се стигне до момент, в който захарта не може да се контролира само с хранене и се наложи инжектиране на инсулин, ако човекът не си е отишъл преди това от инфаркт или инсулт, или рак.

# 576
  • Мнения: 1 588
Пак съм аз с въпрос и наистина не разбирам защо се получава така. Нали уж движението спада КЗ, но експеримента с вечерната ми разходка хич не показа това.
Вчера сутрин на гладно - КЗ - 5.5
Обяд около 13.00ч. - купено от заведение -  миш маш с патладжан, тиквичка и сирене и таратор - 6.0
Вечеря  около 19.00ч. -  1 варено яйце, лъжица крема сирене, четвърт авокадо, 2 бр лодки тиквички със сирене, яйце и кашкавал на фурна -домашно приготвени - 5.1
Невена каза, да не лягам с КЗ над 5, така че правя разходка от 5 км.
Връщам се и меря - КЗ -5.3
Правя клекове и други упражнение - 10 мин. - 5.6
Тегля една майна и лягам. Крачките за деня са 14 000 или 10.5 км. като 5000 са вечерта между 5.1 и 5.3 след разходката.
Тази сутрин на гладно -6.2
Закусвам кисело мляка с боровинки и малини - 5.9

Питам ви защо разходката не е свалила КЗ? Нищичко не съм консумирала след вечерята...
Невена ми отговори, че подозира дисбактериоза, напомни ми че цитрата трябва да е с коензимиран в комплекс. PH да се следи.

# 577
  • Мнения: 40 274
Оф, не бих купувала то заведения. Или ако е наложително,това рядко ми се случва.
Не знам какви мазнини ползват, може и нишесте, брашно, захар за сгъстяване.
Че баба ми е слагала захар на доматения сос примерно,  та какво остава за заведенията.
Замисли си, може проблем с млечните да имаш.
Примерно аз кисело мляко избягвам. Доста лактозно е, да не говорим за прясното пък. Отдавна вече не го ползвам, въпреки, че на елби ми е любимо, майка ми взима. Веднъж в месеца ще пийна от него от лиготийка.
Със сирене нямам драма, но го консумирам ограничено в омлети. Кашкавала също ми е ограничен.

# 578
  • Мнения: 2 995
Едно - мисля, че много се вглеждаш. Голяма част от захарта, може да е изработена от черният ти дроб, не е задължително стойностите да са пряк ефект от храната за деня.

Две - в киселото мляко, често слагат нишесте. Не е невъзможно да има и в крема сиренето. В храната от заведение, не се знае какво още екстра е добавено, което не му е работата там. Аз бих се въздържала да ям навън, освен ако не е наложително.

Три - малко/никакво месо и много млечни в това меню. Пробвай как е с меню без млечни. Направи си експеримент неколкократно - с подобно на това меню и с друго, без млечни, а с месо и тогава си прави изводите.

# 579
  • Мнения: 1 127
Това с движението и при мен бих казала, че не работи.
Скоро писах, че след един час народни танци КЗ ми беше по-висока отколкото преди тях, без да съм яла нищо.
Също често ми се случва вечер след хранене да е 5, а сутрин 5 и нещо.

# 580
  • Мнения: 40 274
О да, крема сирене. Има нишесте. Във всички.
Това съм го тествала с йод, няколко вида.
На мен не ми е режимна храна, понякога взимам от някоя уж по-качествена марка, но за поглезване.
На три месеца.
Също така може да си тестваш и киселото мляко.
Тествала съм и сирена.

# 581
  • Мнения: 1 588
Правя веднага теста. Киселото мляко няма, кремата обаче има:

Ок, изключвам го, ох, жалко.

Трудно ще е да не ям навън, но, да, нямам представа какво слагат....

За деня няма месо -да, иначе доста консумирам.

# 582
  • Мнения: 24 576
Поне за мен не може да има знак за равенство между разходка и цял час народни танци... Второто си е сериозно кардио, съответно и с кортизола вероятно е съвсем различно положението при двете.

За крема сиренето и аз отдавна установих че е пълно с нишесте и просто не го пише на етикета. В някои кисели млека също слагат.

Храната, купена отвън... Компромис си е отвсякъде, изпитвам го и на гърба си последните месеци. Не искам да се ядосвам, ама си е за яд работата. Гледам да минимизирам щетите с фастове и повече ходене. Но ги има.

# 583
  • Мнения: 1 326
Елора, взех лешников тахан от Мр. Алмонд на Стамболийски, 16,50 лв за буркан от 500 гр.

# 584
  • Мнения: 40 274
Мерси. Явно там няма където търсих и не са имали, което е странно. Все пак са верига.
Но е голям буркан твоя, затова е такава цената. В Адамс кинг бяха 8-9 за 200 или 250 гр. Това ме устройва за първо опитване.

Общи условия

Активация на акаунт